SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Agonica - Collapse (2016)

Agonica - Collapse
Agonica logo
España

Collapse

Death Metal
Molusco Discos
2016


Temes

1. The King Of Worms
2. When A Man Refuses His Own Being
3. Unwritten Laws
4. Rising Fools
5. Collapse
6. Divine Bloodshed
7. Strangers Isolation
8. Confortable Indifference
9. Ruling With Violence

Formació

Veu Marcos Chao
Guitarres: David Veiga
Guitarres: Carlos Herbello
Baix: Ismael Couñago
Bateria: Kike Lagoa

Crítica

Des de la ciutat de Vigo ens arriba Collapse, un treball sòlid amb el qual la banda de death metall agònica decideix avançar pel que fa al seu anterior treball, titulat A new onset, demostrant que aquests gallecs encara tenen molt orelles que estripar a través d'demolidors riffs de guitarra i veus guturals. Un treball sòlid com un cop de puny a la boca que demostra que agònica no són aquí per hobby o simple diversió, són aquí per construir un death metall que lluny d'estar ple de clixés, decideix construir una nova identitat de la qual es perceben influències de bandes mítiques del gènere com Behemoth, Carcass o At the gates.

Collapse arrenca amb la cançó The King of the worms, una obra mestre del death metall del segle XXI, una mostra del que agònica és capaç de mostrar. Tota una demostració de força a través de més de cinc minuts de durada on la secció instrumental ens recorda als millors moments de la banda Slayer. La millor manera de començar un disc com aquest.

El segon tall de l'àlbum es titula When A Man Refusés His Own Being, cançó que ens recorda lleugerament a bandes com Gojira i que navega entre el death metal i el hardcore punk on destaca clarament la tasca de Marc Chao a la veu, demostrant una capacitat vocal excel·lent i Kike Lagoa a la bateria on demostra tenir una precisió tècnica que aporta a la cançó solidesa. El segueix Unwritten laws. Cançó on la banda deslliga tota la seva energia a través d'una maquinària ben greixada. La tasca de David Veiga i de Carlos Herbello a les guitarres fan d'aquest tema un mur de so trasbalsat, cosa que sumat a la supèrbia tasca vocal fan d'aquest tema un dels millors de tot l'àlbum.

En Rising Fools la ràbia i l'actitud no deixen d'augmentar. Una banda deslligada i plena d'actitud demostra tot el que és capaç de fer. I és que el millor d'aquest àlbum es concentra en la meitat. Una cosa que s'evidencia en el tema Collapse, cançó que dóna títol a l'àlbum. Gairebé set minuts de durada de death metall sòlid i coherent on a través d'un ritme més pausat la veu de Marc Chao s'esquinça una vegada mes com s'esquinça la carn de l'os. Destaca el sol de guitarra, serè però ple d'intensitat, aportant a la cançó una nova dimesión de ràbia i energia.

Divine Bloodshed, sisè tall de l'àlbum traspua ràbia i ens introdueix en Strangers Isolation. Un tema que indubtablement ens recorda als americans Lamb of God. Contundència a través d'una cançó ràpida i plena d'intensitat on la base rítmica protagonitzada per Ismael Couñago i Kike Lagoa demostra saber com construir un front sonor capaç de contenir tanta energia.

Confortable Indifference, és la cançó més curta de l'àlbum, amb prou feines arriba als quatre minuts de durada, cosa que no els eximeix per deslligar una cançó plena d'intensitat que ens recorda lleugerament a bandes com a Behemoth o The Haunted. Ruling With Violence és el tema encarregat de tancar aquest àlbum. Un tema que ens demostra la solidesa i consolidació d'una banda com agònica.

Agònica ens presenta en Collapse a una banda ben greixada executant l'àlbum capaç de consolidar una carrera que òbviament, estan en ascens. Un progrés evident sobre el seu anterior àlbum que aporta una nova dimensió del Death Metal fora de clixés i modes. Dels millors discos que he pogut escoltar darrerament. Molt recomanable, t'agradi el gènere o no.

ZorroLoko
07/06/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.