SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Sam Scares - Sam Scares (2016)

Sam Scares - Sam Scares
Sam Scares logo
España

Sam Scares

Hard Rock / Heavy Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. Welcome to the Crazyland
2. Dangerous Love
3. An Endless Game
4. World of Shadows
5. Hungry for Heaven (Dio Cover)
6. Just One More Day
7. Mama
8. Burn
9. Lei It Go
10. Boogieman

Formació

Veu, guitarra, baix i bateria: Sergi Aparici

Crítica

Sam Scares és un grup de Heavy Metal que sorgeix a la ciutat de Tarragona quan l'anterior grup de Sergi Aparici, multi-instrumentista i únic músic present en l'àlbum, es va dissoldre. Sergi Aparici, sense cap tipus de pudor, va decidir seguir lluitant per la música, així que al novembre de 2014 va emprendre el seu camí en solitari de títol Sam Scares. L'any edita el seu primer LP de títol Sam Scares ple d'influències hard rockeres i power metaleres de caràcter senzill i fàcil, però carregades d'un senyal d'identitat pròpia, que només el temps dirà cap a quina direcció anirà.

"Welcome to the Crazyland" obre aquest disc, una cançó que sembla voler emular la banda Helloween. Com a característica podríem destacar la velocitat del tema. Executat amb una tasca vocal bastant respectable. En aquest cas la bateria no està a l'alçada de la circumstància. Un tema enèrgic i bastant dinàmic. El segueix "Dangerous Love", una cançó que beu directament del hard rock més macarra. Una cançó fresca, divertida i plena de xuleria. Amb tornades corejables i riffs de guitarra plens d'actitud. Sembla que el disc va millorant.

El tercer tall de l'àlbum es titula "An Endless Game", cançó dodne Sergi Aparici torna a girar cap al speed metall, amb una cançó de caràcter èpic a través d'estructures gastades i repetides fins a la sacietat. Destaca la tasca vocal una vegada mes, on combina de manera ben equilibrada les veus guturals amb veus netes ben harmonitzades. A continuació escoltem "World of Shadows". Un tema dens i fosc de caràcter gairebé tenebrós. Sam Scares sap transmetre una atmosfera profunda en aquest tema combinant-ho amb una base rítmica plena de Groove que sembla no encaixar del tot amb la totalitat de l'àlbum.

A "Hungry for Heaven" trobem un dels moments àlgids de l'àlbum. I és que Sam Scares s'atreveix a fer una versió del mestre Va donar. Versió, que salvant les òbvies diferències, és bastant acurada amb l'original. Una versió molt recomanable. El segueix "Just One More Day", una balada interessant. Una cançó càlida de caràcter emotiu amb capacitat de transmetre a l'oient.

"Mama" és el setè tall de l'àlbum. Cançó amb la qual Sam Scares continua amb la línia emotiva oberta amb el tema anterior. Una cançó pausada que a poc a poc s'anirà omplint d'energia i ràbia. El segueix "Burn", cançó on es torna a recuperar aquestes bateries ràpides plenes de ràbia. Una cançó intensa de enèrgics tornades ideals per cridar en directe, però que no obstant això sembla no enganxar del tot.

Amb "Let it go", Sam Scares crea un riff de guitarra hipnòtic, mentre la veu sembla voler fer embogir a l'oient. Un tema intens que no deixa descans a l'oient. Del millor de l'àlbum. Com fermall final per a aquest LP ens trobem "Boogieman". Un altre tema enèrgic, i és que sembla que en Sergi Aparici s'ha deixat el millor per al final. Una cançó que ens recorda lleugerament a Avenged Sevenfold. Un tema ple de ràbia i profunditat amb un halo de foscor bastant interessant. Destaca per sobre de tot la tornada ben construït i el sol de guitarra trasbalsat que aporta molta personalitat a la cançó.

He de reconèixer que Sergi Aparici ha fet una aposta bastant arriscada a l'hora de crear un projecte d'aquestes característiques com si d'un artista consagrat del rock es tractés. Un projecte ple de personalitat que navega entre el metall modern de bandes com Trivium o Asking Alexandria sense oblidar grans referents del hard rock i el power metall com Gamma Ray o Ronnie James Va donar. Així i tot és evident la falta de rodatge i experiència d'aquest músic, una cosa que s'evidencia al llarg de l'àlbum presentant alguns temes una mica verds i de vegades, amb falta de coherència entre si. Seguirem molt de prop la carrera d'aquest músic, la cosa promet.

ZorroLoko
12/06/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.