SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Inmune - Universal (2016)

Inmune - Universal
Inmune logo
España

Universal

Hard Rock
Fire Warning
2016


Temes

1. El Circo del Terror
2. Bendita Demencia
3. Universal
4. Sirenas
5. Llegare Hasta Ti
6. Ya No Me Importa
7. Más Allá
8. Seres Únicos
9. La Salida
10. Si Te Quedas Conmigo
11. Mira

Formació

Veus: Morti
Guitarra i veus: Micky Vega
Guitarra: Paulo Morete
Bateria: Carlos Dogliani

Crítica

Un viatge inesperat arriba a si destí, la calma mai porta res de bo a les nostres vides i sempre ens pot sorprendre una mala notícia d'última hora. Les paraules afloren en la meva ment després d'una època plena d'alts i baixos i tot i així no trec res d'això més que un full en blanc estàtica a la pantalla del meu ordinador; durant tot aquest horrible temps sempre hi ha hagut alguna cosa constant en la meva vida, i això és Universal Immune. No puc respondre a totes les vegades que he escoltat el disc ja que he perdut el compte dels trajectes en què m'ha acompanyat, només he de tancar els ulls i submergir-me en la veu de Morti (conegut també per El Fantàstic Home Bala i Skizoo) per desconnectar de la realitat.

Aquí potser no veiem el disc de l'any o una obra mestra tal qual dita, però ni la fama ni el reconeixement importen si aquesta cosa arriba a transmetre un fort sentiment o simplement t'arriba a aportar un missatge clar, no? "El Circo del Terror" i "Bendita Demencia" ja marquen les pautes d'un dur camí, la negació i la ira juguen una gran basa en el que són les primeres cançons, sota una capa d'il·lusió el cantant narra el sentiment que pot adoptar un ésser humà, sent de vegades egoista i covarda a parts iguals.

El tema que dóna nom al disc ens recorda a aquell ésser estimat que et protegeix en els seus braços, "Universal" són els plors de tristesa que mostrem dia rere dia i que aconsegueixen parar amb les paraules adequades dites per algú indicat, tot i saber que no som roques ens sentim immunes i forts a cada abraçada rebut. A "Sirenas" pensem cada vegada que baixem el cap, allò que volem canviar aflora dels nostres plors, aquells petits graons que pugem abans de veure el final, un llarg i inclinat final. Puja, "Ya no me Importa" és l'impuls necessari, cansat de llàgrimes babaus traiem la força per sortir, ja que avui toca guanyar.

La primera meitat del disc és un sense parar de cops de realitat camuflats entre guitarres i ritmes de bateria variats, l'últim que queda és el contacte amb aquest nou món descobert. Éssers únics mereix un buit aquí, el tema més cridaner del disc amaga una lletra amb un significat lliure d'interpretació que no fa més que fixar l'atenció en Morti, no sense llevar-li protagonisme a l'ritme heavy que porta constantment aquest.

L'etapa final està formada per "La Salida", "Si te Quedas conmigo" i "Mira", agafant un estil gairebé idèntic a totes les anteriors, però apostant al seu torn per un so una mica més cansat en el conjunt.

Com vaig dir abans no va ser ni serà el disc de 2016, hi ha errors visibles com la infinitat de capes donades a la veu i afecte de vegades escàs que se'ls dóna als instruments. Els sentiments rebuts al cap ia la fi no són més que fets personals, però a cada escolta et fixes veritablement en les intencions de "Universal", aquest no busca fer efecte, busca donar un homenatge apassionat per als fans. Convido a tots els que segueixen aquest estil a donar-li una gran oportunitat a aquest disc, jo de mentre m'avanço i torno a submergir-me en ell.

Aitor Lakhwani
19/06/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.