SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Immorgon + Ravenblood + Forja Monasterio (Barcelona)

Archetype X + Furi Helium + Crimson Colt + SangVinem Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

Zenobia + Regresion Shoko (Madrid)

SDI Mardi Gras (Coruña)

Adewello + Kryptia + Maghmata + Mollitiam Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

We Rock Bóveda (Barcelona)

Frozen Crown + Prima Nocte Rock en Femenino (Torredonjimeno)

Serious Black Acapulco (Gijón)

Finntroll + Skálmöld + Ravenblood - 12/10/2013 Sala Razzmatazz 2 (Barcelona)

Finntroll + Skálmöld + Ravenblood - 12/10/2013 Sala Razzmatazz 2 (Barcelona)

Conta la llegenda que antany centenars de Trolls sortien de les seves cavernes, descendien de les muntanyes i es reunien a les fredes carrers de la ciutat per invocar les forces de la Naturalesa. Dissabte passat, Satan Arise va tenir l'honor d'assistir a un d'aquests " aquelarres " en què desenes de follets, trolls, fades, nans, ents i hobbits van gaudir d'una nit de diversió desenfrenada, joiós deliri i delit musical.

Finntroll + Skálmöld + Ravenblood - 12/10/2013 Sala Razzmatazz 2 (Barcelona)Extremadament puntual - massa, potser, doncs quan acabem d'entrar tots a la sala ja havia tocat un parell de cançons - Ravenblood inaugurar el culte. Encara que el so no va ser el millor de l'actuació, el quintet barceloní ens va brindar una bona dosi del seu característic melodic death metall amb rerefons èpic. Potència, força, energia, agressivitat i molta passió van ser les armes que van utilitzar en aquesta batalla de la qual sens dubte, van sortir victoriosos. A poc a poc i amb escasses 6 cançons, es van guanyar al públic que, hipnotitzat pels punyents rugits de Daniel, per la fúria de la bateria i el mestratge d'ambdós guitarristes, no va deixar d'agitar el cap ni un instant, acatant amb submisa voluntat els mandats del frontman. Tot aquest metall warrior spirit es va materialitzar en un final wall of death, deixant molt bon gust de boca tant a uns com a altres.

Finntroll + Skálmöld + Ravenblood - 12/10/2013 Sala Razzmatazz 2 (Barcelona)No sé si seria per l'emoció i les ganes de veure a Finntroll o per l'eufòria que ens va deixar Ravenblood en el cos, però l'acollida que van tenir els nòrdics Skálmöld va ser excepcional. Per primera vegada a la Ciutat Comtal i com enunciadors del "Evangeli troll ", es van mostrar il · lusionats, enèrgics i amb moltes ganes d'agradar al públic. Des dels més freds paratges d'Islàndia ens van portar un viking metall influenciat per la seva música tradicional, ple d'antigues llegendes, històries i mites. A diferència dels seus predecessors, el so va ser millor però la posada en escena va deixar que desitjar. Si cert és que en ser una formació nombrosa l'escenari els va quedar una mica petit, la invariabilitat de la seva música, la peculiar i una mica desidiosa veu del vocalista i la poca originalitat que ofereixen causa de la gran explotació del gènere ; va acabar per convertir el seu espectacle en una cerimònia que va sumir a gran part del públic en un estat de trànsit. Malgrat això, la banda no va disminuir la intensitat del seu discurs ni un instant i va intentar mantenir elevats els ànims del públic, recordant repetides vegades el que venia a continuació...

Finntroll + Skálmöld + Ravenblood - 12/10/2013 Sala Razzmatazz 2 (Barcelona)Quietud, silenci, foscor, immòbils cossos expectants, alens continguts... la calma que precedeix la tempesta. I de sobte... llums verds a l'horitzó, un rugit... ¡ Trolls ! La incapacitat del públic de mantenir la compostura davant les primeres notes de " Blodsvept " va mostrar el esperadíssima que havia estat aquesta visita. Amb la seva nova imatge pirate troll de l'època de les màquines de vapor, Finntroll va sortir disposat a portar el públic a les profunditats del seu miesterioso món a cop de folk, humppa, fosques lletres i molta però que molta diversió. Com els engranatges d'un rellotge, cada membre de la formació va interpretar el seu propi paper, però el conjunt era compacte i harmoniós, cosa que va propiciar una gran complicitat entre predicadors i fidels. En tot moment, " Vreth ", de voluntat implacable i amb solemne actitud, va dirigir a la multitud al seu antull com si de titelles es tractés, amb els seus crus rugits, acompanyat per les embriagadores melodies tant de les seves recents com més antics discos. El primer còmput va ser el més extens però no el menys gaudit ni aclamat, del qual cal destacar Solsagan, Ett Folk Förbannat, Under Bergets Rot, Skogsdotter i Häxbrygd. Tanmateix, no hi ha dubte que el segon va ser el més anhelat : Slaget Vinya Blodsälv, A Mäktig Har, Svartberg, Nedgång i Jakens Tid van ser algunes de les escollides i amb les que realment van gaudir els més devots. Finntroll no fa distincions entre neòfits i veterans, acull entre les seves branques a totes aquelles criatures amants del folk i potser per això van acabar acomiadant-se amb els clàssics lloats per tots : Nättfodd i Trollhammaren, amb què totes les ànimes presents van dansar, riure i sobretot, van gaudir.

Amb sincers, humils i eterns agraïments van abandonar l'escenari per retornar a la Foscor, havent fet sentir especials per haver presenciat tan magnífic espectacle, per haver-nos deixat entrar al jardí del seu complex i fascinant món.

Crónica realitzada per Mire Ramaviva
Fotos per Mire Ramaviva
29/10/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.