SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Immorgon + Ravenblood + Forja Monasterio (Barcelona)

Archetype X + Furi Helium + Crimson Colt + SangVinem Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

Zenobia + Regresion Shoko (Madrid)

SDI Mardi Gras (Coruña)

Adewello + Kryptia + Maghmata + Mollitiam Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

We Rock Bóveda (Barcelona)

Frozen Crown + Prima Nocte Rock en Femenino (Torredonjimeno)

Serious Black Acapulco (Gijón)

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)

El passat divendres 4 d'octubre, ens vam desplaçar des de la ciutat comtal a la veïna i confrontant l'Hospitalet per assistir a una de les millors sales de la província per veure el que prometia ser un bon espectacle de rock / metall.

Era una nit plujosa en què es va descarregar sobre terres catalanes grans quantitats d'aigua i de fet, el concert va estar precedit d'una espectacular tempesta elèctrica amb la seva corresponent tromba d'aigua. Va ser això motiu perquè la gent es quedés a casa i no gaudíssim d'una gran nit? Doncs m'alegra i m'enorgulleix dir que NO. La gent va respondre acceptablement i és que Salamandra I és una sala de dimensions prou grans com perquè es necessiti força gent per presentar un aspecte càlid i per descomptat puc assegurar que hi va haver ambient!

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Va arrencar la nit amb Masterly. Amb el teló encara tirat, va sonar la intro del seu primer CD "Sin Identidad", del millor del 2012 a nivell nacional, i a mesura que pujava aquest tronava la bateria de Joey Marco com sempre, amb una potència sorprenent alhora que el riff inicial de "Aprendiz", tema ideal per obrir un bolo.

L'escenari ampli, amb molt bona il·luminació i joc de llums ajuda sempre a que el músic se senti a gust i còmode i si a més comptem amb un so poc més que esplèndid, llavors és quan s'escau aquesta comunió amb el públic que anava arribant i fent costat a la banda, especialment les primeres files que van vibrar d'inici a fi.

Masterly La banda va seguir desgranant el disc amb "Sicus", amb aquest baix inicial a les mans d'Óscar, que dóna pas després d'un inici més pausat a les pesades guitarres, a les mans de Toni i Ramón, que va tornar a donar mostres d'unes grans veus, a manera de cor i rèplica en alguns trams.

El fosc so de la banda no es ressent en directe, i així va seguir amb els samplers que donen inici a "Laberinto", mig temps potent que va guanyant en contundència a cada frase musical, des de la part instrumental, fins a la part de Sergi, que va tornant-se més agressiva a cada moment, mostrant un sentiment i una expressivitat envejable per part de moltes bandes i que arriba al públic i també a l'oient del plàstic.

Masterly "Las Heridas", comença molt més guitarrera i ataca directe des de l'escenari, baqueta en alt per part de Joey fins compactar-se en un gran bloc. Les bateries en general són molt complexes i ofereixen gran qualitat compositiva i interpretativa als temes completant la base instrumental amb un altre gran portent pel que fa a qualitat i interpretació, com ja hem esmentat, a les mans d'Óscar.

Masterly "Yo gano", seguint pràcticament el disc a mode de guió, amb unes guitarres amb complexos riffs, sols i una estructura on es converteixen en protagonistes indubtables aportant molt més que unes simples cinquenes i arranjaments, sonant grans melodies, i molts harmònics, com en aquest tema, sent clarament addictiu el disc sencer i la seva posada en escena en directe, encara ho millora. Sergi a més no va deixar de fer broma amb el públic en tot moment, i això va ajudar encara més a animar la festa del metall que s'estava vivint.

Masterly Va arribar el torn a un dels clars emblemes de la banda i així va arrencar suau "Princesa", presentat per Sergi com una cosa especial d'interpretar. La greu veu amb què arrenca en estudi, ja surt més aguda des d'un principi de la gola del vocalista, gran sorpresa des que va sortir l'àlbum, ja que recordem que era conegut en l'escena com a guitarra i no per les seves qualitats vocals que han resultat ser sorprenentment bones i mitjançant les quals transmet molt, bé i com a prova la seva interpretació, com es mostres en aquest gran tema, que acaba convertint-se en un mig temps, amb tocs tant de balada, com de potent, segons la part en què ens trobem.

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)El públic estava gaudint i molt de la interpretació. Vam sondejar i vam parlar amb alguns assistents, podent assegurar, que als que coneixien a la banda i el seu treball, estaven encantats i gaudint molt, i els que no tenien el plaer, estaven descobrint un quintet del que val molt la pena el seu treball, alguns amb sorpresa, i altres donant per bones crítiques positives que els havien arribat.

Masterly Arribava el torn a "Asesino", tema que també disposa a diverses parts, amb un inici molt més tranquil abans d'assestar-li tota la ràbia i la canya que té la banda. Potents bateries, greus i fosques guitarres i una veu que s'adapta als temes com un guant a mida, conjuntat amb els samplers i un baix que té un paper molt més protagonista que el de simple farcit rítmic. Els músics, no deixen ni un detall en la interpretació, no desaprofitant ni un sol riff, ni un sol harmònic, ni un sol acord, convertint el directe en un fidel reflex millorat del que pots escoltar a casa teva.

Va arribar el moment de la gran sorpresa que ens va deixar la banda i és que va interpretar en directe, acústica en mans de Sergi, "Tu última canción". Cançó que com va explicar Sergi, va ser escrita a través de vivències personals i li resultava molt difícil de cantar i interpretar. Una cosa ens deia, que el fet que la banda no s'hagués retirat o que Ramon tornés a penjar-se la guitarra a corre-cuita, anava a fer el tema especial, i no solament per arropar-lo en l'escenari. Així des de la segona estrofa es van unir baix i bateria amb els arranjaments de guitarra, per acabar, balada heavy en tota regla, a tot drap, amb uns arranjaments de les guitarres desdoblades, aconseguint els cors del tema original. Lliçó de com adaptar un tema de la teva pròpia banda de cara a fer-ho en directe per al teu públic.

Masterly Anàvem arribant a la fi, i va sonar el tema corresponent al seu acabat d'estrenar videoclip, "7R3C3 536UND05". Un tema que ens agrada i que confereix un so especial a la banda, amb els samplers amb certes harmonies arabesques i arribant a una tornada molt ballable. Ara toca que decideixis si és del teu gust, ja que el que és indubtable és que és de gran qualitat.

"Sin Identidad", va posar el colofó ​​a l'actuació de la banda. Tema que tanca el directe amb la mateixa força amb la que tanca el treball de estudi: Brillant. Els assistents, fans o no, així ho van reconèixer aplaudint a la banda la gran actuació amb força i mostrant que el concert havia agradat i havia valgut la pena el fet d'haver-se desplaçat des de casa, en una tempestuosa nit, que va acabar fent callar el temporal.

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Va baixar el teló i va anar arribant el torn dels protagonistes de la nit mentre es realitzava el canvi de backline. La sala va arribar al seu màxim apogeu i així van començar a sonar els primers acords de "Mil Sirenas". La banda va sortir lliurada al seu públic que hauria fregar el centenar de persones, potser alguna més, donant-ho tot des del segon zero i omplint els espais que podien quedar lliures a les primeres files.

Regresion La banda va sonar rocker-metalera i es va lliurar de principi a fi sense deixar un sol detall sense lligar: Llums, poses, cares, gestos, bon rotllo! Amb "Territorio Animal", seguien desgranant el que és el seu últim àlbum "Santa Decadència" i van despilfarrar totes les taules que tenen damunt de l'escenari: moltíssimes!

Regresion Van sonar "Sin Final" i "Avenida del Deseo", alhora que el públic portava a la banda en safata. O era al revés per l'espectacle ofert? Per als fans de la vella guàrdia i fidels seguidors del quintet, que hi havia i no pocs, van sonar temes de Revolución, com la corejada "Sigo Vivo".

Regresion No havia tingut oportunitat fins ara de veure una descàrrega en viu d'aquesta gent i he de dir que em va sorprendre i molt la posada en escena i el carisma que desprenen tots i cadascun d'ells. Pedro es va deixar la veu i va animar al públic en tot moment, David, al baix, no puc sinó dir que no crec que no hi hagi persona que no li recordi al gran Steve Harris pels seus moviments, so i la compenetració de moviments que té amb Pablo a una de les guitarres. Multitud de posis, que fan sempre la delícia dels assistents i aquesta vegada, no va ser una excepció.

"Decirte adiós" i "Revolución" van seguir amb aquest gest l'anterior àlbum, mentre a Jose a la bateria se'l veia gaudir com un nan i Toni a l'altra guitarra no feia més que somriure i interactuar amb el públic. Va fer aparició el "Eddie" de la banda, company de bitlles, abillat amb una màscara antigàs a animar al respectable.

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)No he parlat del so de la sala ni de la banda, i això és bon símptoma, perquè només ens recordem de les coses per el dolent, doncs bé, la banda va sonar conjuntada i com un tret, podent desgranar cada nota, i gaudint de cada sol i de cada riff, intercanviant el protagonisme tant Toni com Pablo i fins i tot algun va caure de les mans de David al baix! Així va sonar també "Un día como hoy", on Toni va posar de la seva gola també a les veus, oferint un nou toc de color al so de la banda, mentre jugava amb Pedro, que va demostrar manejar els tempos i ànims del concert amb precisió mil·limetrada , com a frontman.

Regresion "La hora final" ens va recordar que la banda té un treball homònim al seu nom alhora que Pedro mesurava com lliurar el 200% i que aguantés tot el bolo a aquest ritme. El va mesurar a la perfecció!

Van finalitzar la seva primera part de xou amb una altra intervenció de "La màscara", aquesta vegada vestida de bisbe amb el seu penis a l'aire (de plàstic), que fins i tot va fer de pua, alhora que la banda fugia espaordida com si de tocar a enxampa es tractés, alhora que interpretaven "Diabólica Trinidad".

Regresion Divertida la banda i divertit el públic, van tancar amb "Santa Decadència", abans d'una segona part que va acabar sent una autèntica festa, ja que a més, la banda es va saber envoltar d'amics lliurats, disposats a embolicar i convertir la nit en una festassa.

Va sonar "Resistiré" de Baró Rojo, gravada en el seu EP Estrellas del Rock editat aquest mateix any, amb la col·laboració d'Amadeo, de Mescaleros. El públic va corejar i es va posar nostàlgic (alguns fins i tot ho van descobrir per primera vegada, ja que es reunien diferents generacions) el "Paradise City" de Guns'n'Roses per donar pas a Lemmy (guitarra) i Frank (veu) de la banda tribut Dr Crue per interpretar "Wild Side".

Regresion L'escenari va aguantar el tipus i no es va enfonsar per al "Highway to Hell" dels AC / DC, amb totes les col·laboracions sobre la fusta i Masterly al complet també corejant per ja el gran colofó ​​final que va posar punt i final a l'actuació amb el seu "Estrelles del rock" amb la col · laboració de Sergi de Masterly, primer a les veus, i finalment a la guitarra de Toni, qui la va cedir de manera totalment improvisada i va saldar amb escreix fins i tot el sol que va interpretar.

Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)Masterly + Regresion - Salamandra I (L'Hospitalet)

En definitiva, em queda un regust realment bo, de poder fer una crítica, en una nit tempestuosa de metall de nivell, però local al capdavall i no haver d'escriure res al respecte de llàstima del públic. Les bandes van saber tornar a convertir l'esdeveniment en una festa i possiblement per això, la propera vegada que sonin, no importarà si plou o no a l'hora d'assistir: per passar-ho bé sempre estem tots disposats!

Set List Masterly

Aprendiz
Sicus
Laberinto
Las Heridas
Yo gano
Princesa
Asesino
Tu ltima cancin
7R3C3 536UND05
Sin Identidad

Set List Regresion

Mil Sirenas
Territorio Animal
Sin Final
Avenida del Deseo
Sigo Vivo
Decirte Adiós
Revolución
Un día como Hoy
La Hora Final
Diabólica Trinidad
Santa Decadencia
-------------------
Resistiré
Paradise City
Wild Side
Highway to Hell
Estrellas del Rock

Crónica realitzada per Víc Salda
Fotos per Víc Salda i Vica Arise
04/10/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.