SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Immorgon + Ravenblood + Forja Monasterio (Barcelona)

Archetype X + Furi Helium + Crimson Colt + SangVinem Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

Zenobia + Regresion Shoko (Madrid)

SDI Mardi Gras (Coruña)

Adewello + Kryptia + Maghmata + Mollitiam Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

We Rock Bóveda (Barcelona)

Frozen Crown + Prima Nocte Rock en Femenino (Torredonjimeno)

Serious Black Acapulco (Gijón)

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)

Si t'agrada el metal, el final de l'estiu a Barcelona s'associa irremeiablement al Ripollet Rock, tot un clàssic dins dels festivals estiuencs. I més tenint en compte que es tracta d'un esdeveniment gratuït emmarcat en les festes de Ripollet, ciutat pròxima a Barcelona. En aquesta ocasió celebraven la seva XXI edició, gairebé res, sobretot tractant-se d'un festival organitzat a través d'una associació cultural.

En certa manera el Ripollet Rock és més que un festival, en ser gratuït esdevé el punt de trobada de melenuts i homes de negre de la zona de Barcelona, és impossible donar quatre passos sense trobar-te a algú conegut o membres d'alguna banda o relacionat amb la música. Tot són cares conegudes.

El cartell d' aquest any no era el millor de la història però crec que no es quedava curt i tenia prou al • licients com per a satisfer àmpliament a un bon metalero. Què t'agrada el rock urbà ? El Rei De Espatlles. Que ets més extrem, doncs Thrash de qualitat amb Aggression. Com no... el metal nacional no podia mantenir-se al marge amb uns Zenobia que estan travessant un dels millors moments de la seva carrera. Alguna cosa de calibre internacional ? Doncs uns Masterplan amb Roland Grapow al capdavant reivindicant que encara estan al peu del canó després dels canvis de formació. I per acabar un grupet de versions... uns tal Rising... poca cosa... versionant Rainbow. I tot això per la cara.

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Puntualísimos, gairebé abans de l'hora, cosa poc habitual en aquest país on es programa un concert a una hora i comença com a poc mitja hora més tard van sortir a escena El Rei De Esquenes que celebraven el seu desè aniversari. Com sol passar, l'organització convida a una banda local per obrir la nit. Aquest any va tocar rock radical, com es deia abans, rock urbà, punk - rock, que cadascú li posi el qualificatiu que vulgui, rotllo Reincidentes, Porretas i grups de l'estil. Un estil que es deixa escoltar molt bé i sempre resulta molón. L'actuació la van aprofitar per emportar-se algunes bandes amigues per compartir aquesta celebració del desè aniversari que van anar pujant per temes sobre l'escenari. Una bogeria de backline imagino per als tècnics però que va ser tot un gest per part de la banda.

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)El primer canvi de grup es va fer amb gran rapidesa, entre xerrades amb uns i amb uns altres quant ens vam adonar Aggression ja estaven sobre l'escenari i va començar a sonar la intro del seu segon treball Viocracy, que va ser interrompuda per algun problema tècnic. Al poc va començar, ara sí, la seva descàrrega.

Aggression venien sense baixista, lloc que va ser cobert per Vic ( Moonloop i Northland ) qui els va ajudar per poder cobrir aquest festival, tot un plaer poder veure amb aquesta gran banda de thrash composta per Pol Luengo, Niko Hernández i Jose Rosendo.

Que el Thrash està de moda no és cap novetat, tenim una molt bona pedrera de bandes d'aquest estil amb aires dels vuitanta i noranta que vénen amb la tècnica de la dècada actual, a banda dels grans, Angelus Apatrida o Gauntlet a Barcelona hi ha molt bones bandes com Crisix, Reek, Alyanza o els propis Aggression que ja van donar un toc d'atenció gegant amb Moshpirit i el 2012 van donar una volta de rosca més amb Viocracy, encara que no va ser del tot entès el seu treball per part de tots, crec jo.

La seva descàrrega va patir d'un mal so, es podia escoltar, però distava molt de ser el que tots esperàvem. Li van posar ganes, això és innegable, no sé si va ser l'escenari que els va gran, però els va faltar aquest punt per dir... brutal. Em quedo amb les ganes de veure'ls en una sala més habitual, que crec que serà aquí on el rebentin.

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Torn ara per Zenobia, mentre la gent seguia arribant, el que semblava que anava a ser una mica pobre en assistència, començava a apuntar cap a una de les millors entrades del festival.

Si el thrash està en voga, hi ha un estil que en aquest país sembla més arrelat que la migdiada. El mal anomenat metal nacional, aquest sac on es fica a tot el que no és extrem i cantat en castellà. Zenobia arribava al Ripollet en un dels seus millors moments després els seus concerts amb Dúnedain en la gira de " Units pel metal " i la seva recent participació al Llegendes Del Rock. A més venien amb un nou treball que presentar, Armageddon, un disc ple de temes per cantar amb el puny en alt. Un estil que han destil • lat de les bandes dels vuitanta i del power dels noranta.

Metal, temes enganxosos, himnes... van saber escalfar al personal, la gent cantava els seus temes, una de les millors coses que li pot passar a una banda, que el públic es faci seus els seus temes. Com succeïa amb Aggression, Zenobia portaven un baixista especial per cobrir aquesta actuació, Jonathan Blanco els estava tirant una mà i vagi mà, per no estar acostumat a escenaris així ho va dissimular molt bé integrant-se a la perfecció amb la resta de la banda.

Van ser sonant temes com "La Tempesta ", " Torna", " Units Pel L' Metal ", cosa canviada, ja que no estaven acompanyats de Dúnedain, " La Legió Infernal " i com no, "El Porto A La Sang ", tema que com anaven sobrats de temps van poder repetir per desgastar encara més les veus del públic que no va deixar d'acompanyar en les veus.

No és moment d'entrar en debats sobre el metal nacional, però Zenobia saben el que fan i no cometen l' error d'anar més enllà i espatllar. Si el que fas aquesta bé... a gaudir i així ho va fer el públic malgrat que el so seguia sense estar a l'altura.

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)El moment més àlgid de la nit en quant a públic estava a punt d'arribar després d'un llarg parèntesi per preparar-ho tot. Jaimax, mestre de cerimònies del Ripollet Rock ja va comentar que mai abans havia vist tant metalero al seu poble, no sé si haurà estat la més multitudinària, però hi havia molta gent.

Masterplan venien com a caps de cartell, els nois de Roland Grapow ja no són els que van forjar els primers i potser més memorables treballs de la banda, però no es tracta d'uns qualsevol... Rick Altzi ( At Vance ) ocupant el lloc de John Lande, a sota un vell conegut, Juri Kainulainen ( Stratovaruis ), a la bateria Marthus Skaroupka ( Cradle Of Filth ) i als teclats l'únic supervivent, Axel Machenrott.

El so que ens havia portat de cap durant tota la nit canvi per complet, pel que va comentar Rick, si el meu anglès no em va jugar una mala passada, el seu tècnic que complia aquesta nit 65 anys, tot un nen, se les va apanyar per treure un molt bon so, però no gratis, ens va fer pagar per això un preu molt alt. Tan alt que va pujar el volum a unes cotes bastant insofribles. A posar-se els taps !

La descàrrega va ser més que correcta, sonant temes dels seus primer discos i algun de l'actual, com sabien que la gent esperava que és vell. El públic va tornar a respondre i això que la seva actuació s'allargaria fins a les 3 del matí. Roland Grapow va ser el centre d'atenció, gesticulant i vivint cada tema com si fos únic, per a ell no han passat els anys, però en general la posada en escena d' Masterplan em va semblar una mica justa. Bé, però d'una banda d'aquest calibre esperes un plus que no els vaig saber trobar. Massa pauses entre temes, a Rick li va faltar connectar amb el públic. Al marge que es va passar mig concert preguntant com es deia Gràcies en català una vegada i una altra, ajudat per Juri que al final crec que s'ho prenia a broma... Gracies !

Van sonar temes com " Enlighten Em", " Time To Be King ", " Crimson Rider ", " Heroes " o " Crawling From Hell". Masterplan volen tornar a dalt, els temes són bons, cal posar més fusta sobre les taules i... feia l'autopista !

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Ara és quan ve la banda de versions i ens anem tots a fer rotllanes per xerrar i passar una mica del concert, no? Qui coneix a uns tals Rising ? Han de ser uns novatillos que no s'atreveixen a compondre els seus propis temes i s'han ficat en el fregat de versionar Rainbow, déu n'hi do... Però si mirem el cartell, Rising ocupa gairebé la major part del cartell, de fet gairebé semblen ser els caps de cartell, encara sort que ens sona el nom de Masterplan sinó diríem que hi ha una errada al cartell.

Doncs res més llunyà a la realitat, van ser la gran banda de la nit, "els de les versions" es van menjar l'escenari. Aquests nois són ni més ni menys que Ronnie Romero ( José Rubio, Ara Inferna, Ex - Santelo ), Armando De Castro ( Baró Rojo ), Gorka Alegre ( Baró Rojo ), Andy C. ( Saratoga ) i Giovanni Tradardi i tocant temes d'una de les bandes més carismàtiques de tots els temps, Rainbow, Richie Blackmore, Dio i companyia.

Si que hi va haver gent que va marxar o es va allunyar de l'escenari, però vam ser molts els que ens vam quedar fins ben passades les 04:00 gaudint amb Rising i havia públic de totes les edats, no només velles glòries.

Sempre he estat bastant crític amb les bandes que mai es retiren i van amb més o menys èxit allargant la seva vida a costa d'allò que van ser i ho mantinc, però he de reconèixer, per a mi gaudi personal d'aquesta nit que Armando De Castro va donar una lliçó de com ha d'estar una guitarra sobre l'escenari, que gran i amb aquesta edat... la mare que el va parir ! Igual que els altres. Ronnie... Què puc dir que no s'hagi dit de la seva veu ? Gran frontman, se li va quedar petit l'escenari. Van tancar una nit per al record una nova edició del Ripollet Rock, la XXI amb temes com " Kill The King ", " Do You Close Your Eyes ", " Gates Of Babylon" o "I Surrender ". Propera parada Madrid, jo no m'ho perdria si tingués l'oportunitat.

Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)Ripollet Rock 2013 - 23/08/2013 (Ripollet - Barcelona)

I això va ser tot... una nit de metal gratuïta, un cop més el Ripollet Rock va deixar de ser un mer festival i va ser un punt de trobada del metal barceloní. I aquest any amb l'oportunitat de xerrar amb les bandes en una carpa especial per la qual van anar passant totes elles. A preparar la propera, que ja hi ha ganes de conèixer el cartell.

Crónica realitzada per Sergi Arise "Hell"
Fotos per Sergi Arise "Hell"
02/08/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.