SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Immorgon + Ravenblood + Forja Monasterio (Barcelona)

Archetype X + Furi Helium + Crimson Colt + SangVinem Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

Zenobia + Regresion Shoko (Madrid)

SDI Mardi Gras (Coruña)

Adewello + Kryptia + Maghmata + Mollitiam Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

We Rock Bóveda (Barcelona)

Frozen Crown + Prima Nocte Rock en Femenino (Torredonjimeno)

Serious Black Acapulco (Gijón)

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)

El passat 6 de juliol vàrem assistir a Tarragona a un concert que es presentava espectacular pel cartell ofert. Stigia Promotions havia ajuntat a la sala Zero de Tarragona ni més ni menys que a Antalgia, que seguia presentant el seu nou àlbum Percepcion of Reality després de la seva gira europea amb Therion, Masterly que continua presentant el seu espectacular primer treball de llarga durada anomenat "Sin Identidad" i els barcelonins Embellish, amb el seu segon disc "Blindead" i amb un nou vídeo sota el braç del tema "Bleed me".

La nit pintava com una festa enorme, ja que la sala anunciava la recent instal·lació d'aire condicionat, cosa que seria molt d'agrair i convertia la nit en una cosa molt desitjable.

Després de mil voltes per trobar lloc, vam aconseguir arribar a la sala abans que s'iniciés el xou, cerveseta en mà ia gaudir! Així va començar el xou de Antalgia, amb un so francament bo, que es va perllongar al llarg de tota la nit i que va permetre als artistes donar curs a la seva qualitat musical tranquil·lament.

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)L'inici de Antalgia no va ser el que s'anomena multitudinari, cosa que ens va posar tristos un cop més. L'aforament va ser creixent al llarg de la nit, però no oblidem que estem abans una banda que la mitjana d'espectadors durant la seva gira ha estat de 4 xifres i que entristeix veure que un, ja no és que no sigui profeta a la seva terra, és que són un grupazo!

Van arrencar amb "Embrace of Death". Era la primera ocasió que tenia de veure en directe a la banda, i no sé si és que han agafat taules al llarg d'aquesta gira ja esmentada amb uns grans del gènere o si bé és que la posada en escena la tenen treballadíssima ja de per si, però no van deixar de moure, alhora que seguien amb "Realm of Pain", regalar-nos "poses" i fer-nos gaudir alhora que ho feien ells, davant de 4000 persones o de 20. Era igual!!

Aquests nois practiquen el que podria denominar-se per posar una etiqueta com Metall Progressiu, força tècnic amb veus femenines, sent liderats a la guitarra per Ignacio Jover, qui va donar tota una lliçó de tècnica com vam veure en "Seed in the Storm" oa "Lines of Life ", de moure d'una gran posada en escena, amb la responsabilitat de ser una única guitarra i molt tècnica.

Van seguir amb "Memories" on destaquem aquesta vegada a Bella a la veu, qui no va deixar ni un moment de moure, d'animar i de somriure als assistents, movent la seva cabellera pèl-roja sense parar i de la que una gran potència vocal. La seva veu, sense ser lírica, arrenca gran varietat de registres, potents, alhora que "delicats", que contrasten amb la música del grup aconseguint passatges molt aconseguits.

Van seguir amb la presentació del seu àlbum, però tocant en ordre diferent al que conté el mateix, seguint així amb "Broken Wings" i "The Unseen Empire". La banda es completa amb una sòlida base rítmica consistent en la bateria poderosa, eixordadora i precisa d'Albert gasen i el baix molt treballat i per res de farciment de Carles Falomir.

La banda en aquests moments no té teclista, així que dispara les tecles que en aquest cas, tampoc copen un protagonisme excessiu, així que no "passa" res estrany, quant a les orquestracions en viu. Van tancar la seva actuació, molt professional, amb "The Invisible Mechanism", aconseguint un 10 en execució, interpretació, ganes i transmissió!

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)En segona posició, arribava el torn per a la banda barcelonina Masterly a qui hem tingut el plaer de veure en 3 dels seus últims 4 directes i potser pugui dir que aquesta va ser sinó la seva millor actuació, la que més em va agradar d'entre les que puc comptar . Poc després que acabés Antalgia, amb un canvi de backline fugaç, ràpidament van sonar les primeres notes de la introducció, tema amb el qual arrenca el seu primer disc "Sin Identidad" i que dóna pas, igual que en el LP a "Aprendiz".

Una ràpida i molt contundent bateria a les mans i peus de Joey, combina amb un baix de veloços i independents línies melòdiques que interpreta Óscar amb mestria. Les guitarres rítmiques a les mans de Ramon, sonen greus, fosques i també veloços mentre que Tony interpreta el riff enganchadizo que ens desperta aplaudiments i crits, ja que és un tema amb una força i energia que et connecta i et posa les piles.

Van seguir amb "Sicus", tema que inicia el baix un cop més, donant mostra de la importància d'aquest en cada tema. La cançó dóna nom al seu anterior EP i ja s'incloïa en el mateix, però els nous arranjaments, la nova afinació i la veu d'en Sergi, el converteixen en un nou bomba d'aquests nois.

"Laberinto", pista també anteriorment coneguda, amb el seu inici de piano, va deixar palès que anteriorment la banda comptava amb un teclista que donava un toc important a les composicions, i si bé disparat no és el mateix, la banda no perd gens ni mica d'arguments per deixar-nos un directe poc menys que espectacular, amb unes tornades molt enganchadizos i unes melodies treballadíssimes, que funcionen en directe com una bomba i en un disc que tot i múltiples escoltes, mai arriba a cansar.

Van seguir amb "Las heridas", tema emblemàtic de la banda amb una bateria destroyer, unes potentíssimes guitarres d'afilats riffs i amb un toc progressiu que li ofereixen els samplers de fons.

Al llarg de tota la nit vam poder veure un Sergi molt sentit amb cada paraula que deia, amb cada missatge que volia mostrar per donar inici als temes sent "Princesa" el més profund de tots. Una vegada més vam quedar molt sorpresos del transcurs del concert ja que vam tenir oportunitat de xerrar una mica abans del concert i es trobava una mica afònic i agafat del coll, va pujar a l'escenari disposat a donar-ho tot com així va ser al llarg de tot el repertori i ens va semblar poc menys que increïble la ràbia i la potència amb la que va cantar, ometent completament el seu estat i fent potser, una de les actuacions més pletòriques que li recordem.

Amb un ritme més pausat la resta de temes va arribar "Asesino" en què cal destacar els canvis de ritme que es donen al llarg del tema, juntament amb la composició contrastada de la guitarra de Tony, amb parts molt fosques i un riff molt enganxós, sense deixar de banda el domini dels harmònics dels que fa ús en molts dels temes.

Amb sons arabescos al començament, arriba una de les cançons que més em fa moure i gaudir en la seva tornada tenia torn "7R3C3 536UND05" en què vull aprofitar per fer esment a la gran tasca que fa Ramon a les segones veus, que sens dubte fa sigui encara millor si cap el directe de la banda.

Per finalitzar el concert van tocar el tema que dóna nom al seu primer treball de llarga durada "Sin Identidad" destacant els aguts que va emprar Sergi per cantar demostrant ràbia alhora que sensibilitat, sens dubte la força que ha de tenir un artista: ser capaç d'arribar a les persones que té al davant, ser capaç d'emocionar amb el gran treball que s'està fent.

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Finalment arribava el torn per Embellish, ara si amb el públic més calentet i esvalotat. Sense arribar a presentar un gran aspecte, la sala es veia acceptable, quant a assistents es refereix, el so estava acompanyant i era una oportunitat que aprofitarien envers els seus.

Es van obrir amb "Bleed Em", del qual acaben de treure nou vídeo a través de Nova Era Productions i la gent es va lliurar des del minut zero. David Gohe, començava amb el seu repertori vocal, molt fort, animant, i amb una enorme presència escènica que jo no sé si diria que obliga a animar, però almenys si que convida a això!

Amb "Black Star", també de la seva recent segon treball, va seguir Embellish que és una banda que clarament guanya punts en directe per molts motius. El primer és la contundència del seu so amb la greu afinació de les seves guitarres passen per sobre de samplers i arranjaments amb sons més industrials que segueixen estant però deixant-una mica més en segon pla i això els fa forts en viu.

Van seguir amb "Walk Alone", tema dedicat, doncs David anava interactuant molt amb el públic i els assistents, com gran frontman. A les guitarres intercanviaven greus esquinçaments de dolor Miguel Castilla i Marc Martín, que donada la proximitat del públic, van poder estar molt interconnectats també.

Hi va haver temps per repassar algun tema del seu anterior treball "Black Tears and Deep Songs for Lost Lovers" com és el que obre l'àlbum "Romeo s Dead". La banda va ser guanyant punts a mesura que s'anava sentint cada vegada més còmoda i el respectable els corejava, repassant així també altres temes del seu primer aclamat treball com el que dóna nom al disc.

Però estaven per segona vegada visitant Tarragona, amb motiu de presentar la seva última feina, així que van seguir amb "Words of Fire" i "Our Last Twilight". La gent coneixia els temes i interactuar amb David, que va aprofitar també per presentar la banda entre altres coses i així ho va fer amb "el professor d'història", Ernesto, al baix i amb Gonzalo, un fera a la bateria.

Els temes de la banda són foscos i de tal manera sonen. "Key of Sadness", és una mostra que la música està ben acompanyada de malenconia, tristesa, foscor i un ambient de profunditat molt estudiat i aconseguit.

Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)Antalgia + Masterly + Embellish - 06/07/2013 Sala Zero (Tarragona)

I així va finalitzar la nit, amb el que obre el seu nou CD, "Valley of Broken Smiles", tema que va ser corejat per tots els assistents i que va obligar a un bis, molt demanat. Aquest va ser concedit per unanimitat, sent el tema estrella del seu primer àlbum "Falling" qui va posar el punt i final al que va ser una grandíssima nit de metall, on l'únic que es va trobar a faltar anar a més gent que tingués l'oportunitat de gaudir d'un bolo d'aquestes característiques. Començant per les bandes, els shows que van oferir, el so de la sala, l'ambient generat i el a gust que estava amb una cerveseta, l'aire condicionat i aquests màquines sobre les taules!

Set List Antalgia

Embrace of Death
Realm of Pain
Seed in the Storm
Lines of Life
Memories
Broken Wings
The Unseen Empire
The Invisible Mechanism

Set List Masterly

Aprendiz
Sicus
Laberinto
Las Heridas
Princesa
Asesino
7R3C3 536UND05
Sin Identidad

Set List Embellish

Bleed Me
Black Star
Walk Alone
Romeos Dead
Words of fire
Our last twilight
Key of Sadness
Black tears and deep songs for Lost lovers
Valley of Broken Smiles
Falling

Crónica realitzada per Víc Salda i Vica Arise
Fotos per Víc Salda i Vica Arise
22/07/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.