SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Adewello + Kryptia + Maghmata + Mollitiam Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

We Rock Bóveda (Barcelona)

Frozen Crown + Prima Nocte Rock en Femenino (Torredonjimeno)

Serious Black Acapulco (Gijón)

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)

Dissabte 25 de maig ia la sala República del Ritme de Cerdanyola Del Vallés es van donar cita Hekatombe, Sibèria i Icestorm, una nit que abastaria tres estils diferents, des del metall melòdic de Hekatombre fins al metacore progressiu modern de Sibèria passant pel power de Icestorm.

A hores d'ara, excepte els que només vagin a concerts de bandes que vénen de gira europea o mundial i que passin per salen grans, com Razzmatazz 1 o 2 o Salamandra, i visquin una mica al marge del que es cou a l'escena local , sabem molt bé com està el panorama actual i és que omplir una sala resulta molt complicat, no impossible, però tremendament difícil. El més habitual és trobar-se cada vegada més a un petit grup de 20 o 30 persones van a la sala, moltes d'elles família i amics de la banda ... bastant trist, veient el nivell que hi ha a l'escena actual i mostra d'això ... aquest concert.

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)Passada mitja hora des de l'hora d'inici, van començar els nois de Icestorm. El problema? Que gairebé no hi havia ningú a la sala, érem molt pocs i tenint en compte el tipus de sala en què estàvem es notava molt més la falta de públic. L'ambient era fred, molt fred, però Icestorm fent cas omís a aquest detall i van començar el seu concert, no quedava una altra ...

Fent broma sobre l'afluència, van anar caient els temes que formen el seu disc Contes De La Vall De Glaç, el comentari de la nit va ser que més que un concert, aquesta nit era un assaig amb públic. Val més fer broma que cabrejar i llençar per la borda un concert. El públic per poc que sigui ha pagat la seva entrada es mereixen un bon concert, i això és el que es van trobar per part de Icestorm.

Fills Del Tro, Desterrats ... van anar sonant, però no podien faltar els seus dos covers, la primera homenatge a una de les bandes que més els han marcat ia tots els que tenim certa edat, Les Creus Vermelles de Sangtraït i Of Wolf And Man de Metallica, dos temes que aixequen a la gent, encara que siguem una vintena.

Ja són diversos els concerts que vaig tenint al meu haver de la banda i poc a poc van guanyant en confiança i les coses a l'escenari va

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)Passats els 45 minuts de Icestorm tocava canvi d'estil radical, del power metall més tradicional ens vam anar a un estil més extrem, metalcore progressiu ... o com vulguem anomenar-lo, un ja es perd en etiquetes. Era torn de Sibèria, formació de Montmeló a la qual he tingut el plaer de veure aquest any un parell de vegades abans d'aquesta nit a les semifinals i final del concurs festival Devilfest, en què van quedar en tercera posició després de les votacions del públic.

En moltes ocasions veurem concerts i bandes que tot just coneixem, les veiem i jutgem el que hi ha sobre l'escenari i posteriorment veiem a les xarxes socials o ens arriba a les orelles per uns i altres. Però dóna gust poder xerrar amb les bandes per tenir un contacte previ i conèixer una mica millor per saber com és realment una banda. I aquest dia un servidor va tenir el plaer de conèixer a Sibèria, que si com músics són enormes, com a banda i persones reafirmen la sensació que estem davant d'una gran banda que està en les ombres i que malgrat haver editat un disc, segueixen sent desconeguts per a molts.

Ens agrada la música, no? Doncs encara que no practiquin un estil que m'apassioni, de fet em deixa molt fred, concerts d'aquest nivell, no poden desagradar a ningú a qui li agradi el bon metall. La sala seguia oferint un aspecte gèlid malgrat que havia vingut algú més ... per fortuna per Sibèria part d'aquest públic eren amics i entre els que vam poder veure a algun membre de The Burial Chamber, banda que va quedar segona en el Devilfest, això sempre s'agraeix.

Van tenir un bon so, tot i que les proves de so ens feien témer el pitjor ... De nou vam poder veure com una banda toca i es diverteix alhora i quan tot flueix sobre de l'escenari s'aprecia des de baix.

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)Finalment tornem al metall més tradicional, un metall amb tints thrash, melòdics ... una barreja de sons de la mà de Hekatombe. Totalment desconeguts per part meva. I de nou .. sorpresa ... negativa en certa manera. Tenen un disc a la butxaca i no ho sabíem ... negatiu pel fet que les bandes es deixen la pell plasmant les seves emocions, temps i diners en un disc que passa desapercebut per a tots ... això no pot ser ...

He de ser sincer i dir que no m'esperava molt d'Hekatombe, mal influenciat per les recerques que vaig realitzar prèvies al concert i em desconcertava el veure diverses entrades de bandes diferents, algunes del rotllo punk i el seu nom ... no ajuda per pensar que es tractava d'una banda d'aquest estil ... afortunadament aquestes idees preconcebudes desaparèixer en les proves de so, on van tocar un tema anterior al disc i emanava un thrash del bo ... Encara sort!

Van pujar a l'escenari vestits amb granotes taronges, formació clàssica i habitual, dues guitarres, un d'ells cantant, Dani, amb una veu trencada i esquinçada que li dóna caràcter al so de Hekatombe, baix, bateria i li vam sumar un membre més encarregat de samplers , efectes, teclats ... i té la seva història, ja que mentre no van tenir un bateria fix en la formació ell era l'encarregat d'agafar mostres la bateria.

La sala va guanyar una mica en afluència arribant a màxim a gairebé unes quaranta ànimes aproximadament. Seguia oferint un aspecte fred, una sala tan gran no es nota el públic si no arriba al centenar per anar bé.

En no esperar gran cosa d'una banda, les expectatives es veuen superades en escreix quan veus concerts així, que la banda surt a donar-ho tot, com van fer també Icestorm i Sibèria, i fer una descàrrega tan ben feta com la que vam veure aquella nit a Cerdanyola, les taules es notaven i ens van oferir una bona descàrrega. Una altra banda a tenir en compte dins del panorama emergent.

El so de Hekatombre el podem catalogar com una barreja de tot una mica, metall modern? Costa d'encasellar una banda que recull influències molt variades, des de temes amb tocs thrash fins a efectes electrònics més moderns, emmarcats en una veu esquinçada molt heavy. Podeu anar al seu Facebook i descarregar Evolution, el seu disc i escoltar-los, és la millor manera de descriure el seu so.

Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)Hekatombe + Siberia + Icestorm - 25/05/2013 República Del Ritmo (Cerdanyola Del Vallès)

Una nit més, un concert més, el mateix% & $ & / & $% ** $ problema de sempre, la gent no es mou ... és còmode quedar-se a casa. Però això sí, segur que el Sonisphere serà un èxit. No queda més que agrair a Hekatombe, Sibèria i Icestorm per fer-nos gaudir de concerts així. Altres ompliran sales cada nit, però l'essència del metall ... està en cada concert, en cada actuació.

Crónica realitzada per Sergi Arise "Hell"
06/06/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.