SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Adewello + Kryptia + Maghmata + Mollitiam Centre Cívic Can Pantiquet (Mollet)

We Rock Bóveda (Barcelona)

Frozen Crown + Prima Nocte Rock en Femenino (Torredonjimeno)

Serious Black Acapulco (Gijón)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Arriba per segon any una nova edició del Devilfest organitzat per AMAM, Assciació de Música i Art de Mollet amb un cartell molt atractiu de l'escena emergent catalana, Siberia, Insight After Doomsday, Kylmä, Hâyddn, The Burial Chamber, Doomination i com a caps de cartell com a guanyadors de la primera edició, Drakum.

Excepte Drakum que venien de guanyar la primera edició, la resta de bandes venien de guanyar les semifinals que es van celebrar al mes de març al Centre Cívic de Can Pantiquet, i Insight After Doomsday que van passar triats per l'organització per completar el cartell.

Abans de ficar-nos de ple en narrar l'esdevingut en el Devilfest, permetre comentar que AMAM és una associació sense ànim de lucre i que munten aquest esdeveniment pel seu compte, encarregant-se en part de la sonorització i organització de l'esdeveniment, detall que de vegades se'ns passa per alt i s'ha de tenir prou en compte.

Per als que no coneguin la sala, és una sala de mida mitjana gran, amb unes instal • lacions més que correctes i una molt bona il • luminació. Al llarg de la tarda nit la gent va anar entrant i sortint, arribant i marxant, però en tot moment es va respirar un gran ambient i mai es va quedar amb poca gent donant una sensació solitària. Va ajudar a això el fet que AMAM muntés una barra de begudes i es prepararan pizzes per sopar evitant així que la gent hagués de marxar fora a sopar.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Poc després de donar les 18:00 Siberia donava el tret de sortida a la segona edició del Devilfest. Repetidors de l'any passat, van passar de nou a la final després d'empatar a vots amb Kylmä en la segona semifinal.

Els de Montmeló van començar a baixar davant unes cinquanta persones, i es notava que tocaven com si ho fessin a casa, el públic va respondre al màxim des del primer acord. Les olles es succeïen una i altra vegada caldejant l'ambient del que acabaria sent una gran nit de metal local.

Siberia va respondre a l'acollida del públic de la millor manera que ho pot fer una banda, lliurant i vivint al límit la seva actuació. Metalcore tècnic és la seva recepta. Des de Carlos a la veu fins Alberto a la bateria van estar pletòrics, gaudint i contagiant al personal de la seva energia.

Començo a preguntar-me si em començarà a agradar aquest estil que mai ha estat un dels meus preferits, però davant de descàrregues com la de Siberia un servidor no pot sinó gaudir-ne. Van deixar el llistó molt alt ... recordem que el Devilfest en el fons és un concurs i el públic ha de votar i elegir un guanyador que serà el cap de cartell de la tercera edició l'any vinent.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Torn ara per Insight After Doomsday, banda totalment desconeguda per a mi que van passar a la final repescats per l'organització, tenia ganes d'escoltar-los ... per començar, van començar quan estava fora de la sala prenent-me un respir quan comença a sonar ... Bola De Drac? En efecte ... Insight Afet Doomsday començaven llançant aquesta intro, no podien deixar-me més desconcertat ...

En escena es trobaven els seus cinc components, Jose a les veus i guitarra, Ricardo també a la guitarra, Eric al baix, Victor, bateria i Jordi als teclats i samplers i crec que no van deixar indiferents a ningú, metal progressiu i alternatiu, un barreja d'influències enorme que tenien com a resultat un so molt particular, lluny de similituds molt marcades amb altres bandes. És cert que el so era molt modern i contundent. El so inicial havia millorat, però seguia sense ser perfecte.

Visualment omplir per complet l'escenari, entre anades i vingudes, carreres i posis i un Jordi vivint el concert intensament en els seus teclats. Sense desmerèixer la resta de bandes que van participar en les semifinals Insight After Doomsday van donar mostra del perquè se'ls havia repescat. Van acabar amb "Du Hast" de Ramstein, com de costum en aquest tipus de bandes emergents, les versions van ser d'allò més aclamat pel públic.

A hores d'ara ja s'anaven retallant els setlists, el temps començava a donar pressa a causa del retard pels problemes de so inicials i el canvi de backline entre Insight After Doomsday i Kylmä, següents a actuar no va ser molt ràpid, incrementant encara el restrás acumulat.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Hi ha vegades que tots els astres s'alineen coincidint amb totes les casualitats possibles per intentar desmerèixer un concert ... en aquestes es van trobar Kylmä des del principi amb un so que deixava bastant que desitjar i sobre els escenari les coses no anaven millor, tot just s'escoltaven i això és una de les pitjors situacions en què una banda es pot trobar. I es va deixar notar en l'estat d'ànim de la banda que reflectien la seva incomoditat amb la situació en els seus rostres. Cal esmentar que Javi seu cantant pujava a l'escenari amb uns problemes d'oïda que portava arrossegant des de feia unes setmanes i que el bateria, Dani, acabava d'anunciar dies abans que abandonava la banda.

Per fortuna per a tots, Kylmä després d'uns primers temes contrariats, van saber refer-se dels problemes, i malgrat que el so tant baix com damunt de l'escenari no va arribar a ser bo en tota la seva descàrrega aconseguir aixecar la seva actuació. Els seus rostres seriosos i cabrejats els van convertir en ràbia, en la ràbia i la intensitat dels que han vingut a tocar davant d'un públic que tenia ganes de veure'ls i estaven apinyats en les primeres files amb ganes de Kylmä.

Van tenir la col • laboració d'Ana Hexe, qui va pujar a participar en l'últim tema. Kylmä no va signar el seu millor directe, però van saber capgirar un inici molt complicat i acabar amb el cap ben alt d'haver fet tot el possible per superar el mal so que van tenir. En definitiva, el públic s'havia desplaçat i pagat per estar veient i gaudint de la banda i al final Kylmä hi va oferir. Concerts així són els que diferencien les grans bandes i aquesta nit Kylmä van donar un pas més superant les adversitats.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Torn ara per Hâyddn banda de death metal melòdic de Mataró amb la particularitat de comptar amb dos vocalistes femenines, Noelia en les veus guturals i Mireia amb les veus netes i líriques. De nou una banda que no havia vist sobre els escenaris i de la qual poc sabia abans de veure'ls al cartell de les semifinals del Devilfest.

Per a aquesta ocasió van comptar amb una novetat, Mireia va aparèixer amb un teclat en escena. Per evitar l'ús de samplers, van optar per muntar el teclat i utilitzar-lo de forma esporàdica. L'eterna discussió entre samplers si o samplers no.

La formació la completen Jordi i Ferran les guitarres, Pau al baix i Javi a la bateria. La seva oferta musical és un death metal que juga amb la cruesa dels guturals de Noelia, molt crus i agressius enfrontats a la veu melòdica o lírica segons el tema de la Mireia. El so va millorar amb Hâyddn, les guitarres de Jordi sonar molt metàl • liques, sense que els sols s'escoltessin gens bé, però no tenia res a veure amb els problemes anteriors de so.

Sobre l'escenari la banda, aprofitant el fet de tenir dos cantants es va mostrar bastant activa i connectar amb el públic que va fer al final un wall of death, cert és que el públic d'aquesta nit no va deixar de seguir a les bandes i fer olles i walls of death sempre que les bandes ho requerien. Una altra banda més a tenir en compte per a futures descàrregues.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)De nou descans .. a respirar aire fresc ... malgrat arriscar-nos a mullar-nos amb la pluja que anava caient a estones a Mollet mentre es preparaven The Burial Chamber per fer la seva aparició.

The Burial Chamber formats per Fer a les veus, Dani a la guitarra, Pedra al baix i Rafa a la bateria. De nou ens fiquem de ple en el metacore melòdic i sobretot tècnic de The Burial Chamber, ritmes intensos i contundents acompanyats per una gran dosi de tècnica, cosa que al meu entendre diferencia una bona banda de metacore.

Fer a les veus connectar amb el públic, jugava a casa i això es va deixar notar, la complicitat entre la primera final dels assistents va ser total i no van deixar d'haver olles acompanyant els temes de la banda que va haver de retallar de manera notable la seva setlist per no passar-se de temps i no augmentar el retard que s'estava acumulant ja de forma greu.

Les hores començaven a pesar, però el públic no va afluixar durant l'actuació de The Burial Chamber, guanyadors de la quarta semifinal del Devilfest. Es nota que estils com el Metalcore estan molt de moda entre el públic ja sigui metalero o no, però agrada i es nota veient la resposta de la gent davant d'ells com Siberia.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Penúltima aturada i torn per Doomination es Sant Hilari que malgrat la seva jove edat estan arrasant allà per on van sense endur-se una mala crítica, tot el contrari, amb la dificultat afegida de ser una banda allunyada de l'escena barcelonina i de ser joves i dependents de la família per moure. És d'admirar a les seves famílies que s'han convertit en la Doomination Army, si em permet el qualificatiu, acompanyant sempre amb igual o més ganes que ells per aconseguir els seus somnis i tenir una gran banda de death metal. Cada vegada que els veig a ells ia les seves famílies, amb les ganes, energia i il • lusió només cal rendir-se davant ells ... però n'hi ha prou de xerrades i centrem-nos en la seva descàrrega.

Doomionation sobre els escenaris són un remolí d'energia, des del primer acord fins a l'últim sospir no paren de moure, córrer, saltar ... incansables, no és d'estranyar que Narcís, el seu cantant, entre els temes a penes tingui forces per enllaçar i presentar els temes.

Death metal contundent i amb influències metalcore són els seus ingredients musicals. Recordem que la seva edat és molt jove ... i els queda tot un món per davant per guanyar tècnica i experiència, que no és que no la tinguin, és que por em dóna el nivell que puguin assolir en un futur.

No van deixar de repetir-se les olles una i altra vegada, amb els membres de Siberia a primera fila liant grossa demostrant una gran complicitat amb Doomination. Arribant a arrencar l'escenari a Narcís per sacsejar per sobre del públic. Cap al final del seu concert van treure a un pop que va acabar enmig d'una olla gairebé com si fos un ariet per tombar les tanques que separaven el públic de l'escenari .. tota una festa la que es va viure entre el públic. No va faltar el wall of death en el qual van intervenir Narcís i Alex guitarra, instrument inclòs!

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Fins aquí el torn de les bandes guanyadores de les semifinals i participants en el concurs ... torn del públic per votar i elegir la guanyadora d'aquesta nova edició del Devilfest, però encara ens quedava una actuació per presencar. Era el torn dels guanyadors del 2012, els folk death barcelonins Drakum. La preparació de l'escenari va ser una mica lenta, i sumant el retard acumulat va provocar que la banda hagués de reduir molt la seva setlist ... 30 minuts justos és el temps que els va quedar, però tant era, Drakum havien preparat aquella nit per muntar una gran festa i ja fossin 30 o 15 minuts havien de sortir a menjar-se el Devilfest.

Van sonar temes com Torches Will Rise Again, Spirit ... Javi a les veus, una mica estàtic anteriorment no es va prendre ni un terreny de descans ... abillat amb la seva armadura de cuir es recorria cada cantonada de l'escenari i aprofitava sol i parts instrumentals per interactuar amb els altres. Caleb com és habitual va ser el segon frontman de la banda, animant al públic i sentint cada moment al límit amb el vostre arc per animar al públic que es va lliurar amb la banda. Feni eufòric i desenfrenat a l'escenari corrent i donant-nos un recital de ganyotes i postures ... qui no sàpiga el que és sentir un directe ... ho hauria de veure! ¡Pur sentiment!

Després dels recents canvis de formació, Drakum, ha sabut formar de nou un gran bloc que ofereix un espectacle d'un alt octanage. El so d'aquesta nit no va ser perfecte, però va mantenir la millora de la part final del festival que s'agraeix en una banda amb tant instrument com Drakum, que habitualment pateix problemes amb el violí. Aquesta nit va patir algun petit problema va ser Albert amb la seva keytar que es va desconnectar en alguna ocasió i José Luis que va tenir un petit problema amb el baix, moment que va aprofitar Feni per, una vegada més, explicar un acudit per sortir del pas.

Drakum va tenir tres col • laboracions, en primer lloc Begoña de Pa De Ral, va fer un ball a la intro de Torches Will Rise Again, moment en el qual ens van oferir una nova sorpresa, l'ús de pirotècnia. Llançant unes fonts des de la part frontal de l'escenari. També va pujar a l'escenari Oriol Canadés per acompanyar amb el whistle i per al final es van guardar un altre as ... no podia ser un altre tema que Around The Oak i per a això van tornar a requerir la participació de Begoña amb la flauta travessera ia les veus de Javi se li va unir Dani de Ravenblood, banda que ha compartit infinitat d'escenaris amb Drakum. Dani va tenir algun problema amb el micro que tenia el cable mitjà solt i amb prou feines se li podia escoltar, però en el fons ... és el de menys, doncs va participar d'aquest final de festa que va acabar amb el llançament esglaonat de la resta de la pirotècnia que Drakum tenia preparada, la resta que va voler detonar, perquè algunes peces van quedar sense prendre.

Un final de Devilfest amb uns Drakum pletòrics i irradiant bon rotllo amb un públic entregat.

Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)Devilfest 2013 - 27/04/2013 Mercat Vell (Mollet Del Vallès)

Ja només quedava esperar al lliurament de premis i saber el resultat de la votació del públic. Els guanyadors van ser ... ¡Doomination! qui van explotar d'alegria en el moment de saber el resultat, seguits per The Burial Chamber i Siberia.

Per sort per al festival i els presents es va donar la casualitat que les tres bandes guanyadores tenien molt bona relació provocant moments d'eufòria i alegria increïbles entre ells i gaudir encara més del resultat.

I així va passar la tarda nit del 27 d'abril, un festival muntat amb molta il • lusió per part de l'associació AMAM, que va tenir problemes de so al principi que van saber anar resolent sobre la marxa però que sobretot es van lliurar i van aconseguir signar un molt bon festival de metal. L'any que ve més Devilfest!

Crónica realitzada per Sergi Arise "Hell"
Fotos per Sergi Arise "Hell"
08/05/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.