SatanArise en Facebook
Entrevistas - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Entrevista amb Xtasy

Xtasy

Aprofitem el llançament de Revolution de Xtasy per parlar amb la banda sobre aquest llançament

Bon dia, primerament donar-vos les gràcies pel vostre temps i en segon lloc l'enhorabona pel vostre recent llançament. Ens podeu comptar com van ser els inicis de la banda? Com duet o ja des del principi amb vistes a alguna cosa més?

Jorge: Moltes gràcies per les teves paraules. Tot va néixer com un projecte d'estudi entre Silvia i jo i junts vam escriure els temes i vam gravar el disc complet durant tres anys, comptant amb col·laboracions en solos de guitarra ia la bateria, i ni tan sols ens havíem plantejat el editar el disc.

A la fi d'anys, va veure la llum el vostre primer LP ¿què tal està funcionant ?, quines són les vostres expectatives amb ell? ¿Són les composicions amb què ha nascut la banda o alguna cosa pensat i compost exclusivament a veure la llum com temes en el seu conjunt?

Jorge: El disc es va publicar a finals d'octubre de l'any passat a través de Melodic Rock Records a tot el món ia Espanya es va esgotar la primera edició de 500 còpies en tres mesos. S'ha fet una segona tirada de 1.000 còpies al febrer per al mercat espanyol. A la resta del món es va fer una altra edició de 1.000 còpies. Molta gent està descobrint al grup ara, sobretot després de la gira que hem fet al febrer i març tocant amb grups com "Baró Rojo" o "Eclipsi", així que estem preparant la segona part de la gira del disc per la tardor. Les cançons que van en l'àlbum són les que escrivim junts Silvia i jo i sí van ser pensades com per a un disc complet, encara que no sabíem ni tan sols si ho editaríem o no.

Xtasy

Venint des de Navarra, no s'acostuma a veure bandes de metall tan clàssic sinó potser un so una mica més reivindicatiu. Què bandes penseu tenen més influències en la vostra música?

Silvia: Xtasy és una banda de Hard Rock potent i melòdic al cinquanta per cent. És innegable que tenim grans influències dels anys vuitanta, però sempre afegint un toc modern que fa que tingui un so totalment actualitzat a 2.015. Pel que fa a bandes que ens hagin influenciat, tot el que portem escoltant des de nens, Bon Jovi, Def Leppard, Whitesnake, Vixen i una llarga llista.

Ens agradaria conèixer una mica com va ser el procés de gravació, ¿quines van ser les majors dificultats durant el mateix, que tema va costar més acabar?

Jorge: Tenir un estudi propi que es diu "Rock 81" ha estat fonamental en aquest disc, ja que hem treballat sense cap tipus de pressió ni horaris, simplement quan ens venia de gust o estàvem realment motivats per gravar. El que sí teníem molt clar era que volíem treballar amb Erik Martensson a les mescles del disc, perquè és un "extratarrestre" que està a un altre nivell quant a so. Tot el disc es va gravar en "Rock 81" inclosos el 90% dels arranjaments i unes maquetes que ja sonaven a disc potent, la resta ja ho deixem en mans d'Erik, que va fer un treball excel·lent.

Xtasy

L'artwork i la portada són francament bons, ¿té algun significat respecte al que voleu transmetre o simplement pega amb l'estil de la vostra música?

Silvia: Moltes gràcies. Tot el que fem intentem cuidar al màxim i si no ens convenç, el rebutgem i no el traiem a la llum. De fet, hi va haver una primera portada que rebutgem perquè no estava a l'alçada i també rebutgem un primer videoclip que es va quedar a mitges, ja que el treball no era bo. Pel que fa al significat de la portada, els arbres amb forma de mans sortint de la terra expressen la revolució interna de cada un i les dificultats que ens trobem al llarg de la vida per fer-nos veure i sentir. Simbolitzen la lluita personal de cada un sense oblidar-nos del punt optimista on es veu que al final si es vol es tira endavant.

Veig que heu publicat fins a 2 videoclips. Stronger i Revolution. Com neix la idea de gravar-los i per què aquests dos temes?

Silvia: La decisió de triar "Stronger" com a primer single va ser unànime, no hi va haver cap dubte. És un tema que representa perfectament a Xtasy, molt melòdic però alhora amb unes bases rítmiques potents i un sol de guitarra espectacular. També teníem clar que volíem apostar per més d'un single dins de l'àlbum, per la qual cosa no vam tenir dubtes en rodar un nou vídeo, "Revolution", que és un tema que ha funcionat molt bé en directe. D'aquí a unes setmanes s'editarà el nostre tercer single i videoclip, que va ser la balada del disc, "It is you".

Expliqueu-alguna anècdota divertida de la gravació del disc o bé dels videoclips ....

Jorge: En els rodatges, la veritat és que ens ho hem passat molt bé i ens hem divertit molt. Potser la més destacable sigui durant l'enregistrament de "Stronger", que van venir dues furgonetes de policies antiavalots i prop de 20 agents que van començar a baixar com en una pel·lícula d'acció pensant que haurien trobat a algun terrorista internacional important o què sé jo, però un cop van veure tots els permisos en ordre van haver de marxar a casa amb la cua entre les cames, jajajja

¿Va sorgir el debat de cantar en anglès o en castellà?

Silvia: Alguna cosa en el que mai hem dubtat Jordi i jo és que si editàvem un disc o muntàvem un grup, la projecció seria totalment internacional i per desgràcia això només s'aconsegueix amb lletres en anglès. A més jo em sento més còmoda component i cantant en anglès que en espanyol, encara que per res renuncio de la meva terra i origen.

Xtasy

Expliqueu-vostres plans per a un futur proper ¿ja teniu dates per a presentar aquest CD?

Jorge: Ja hem fet la primera part de la gira de presentació del disc i ha estat bastant potent, ja que al desembre vam fer 4 concerts al costat de "Obús" i "Tigertailz" i ara al febrer i març vam fer 7 concerts més costat de "Eclipse" i "Baró Rojo" i vam tenir l'honor de participar en un festival a Sant Sebastià. Això ens ha permès que moltíssima gent hagi descobert a la banda. Ara ens prenem un respir fins a la tardor que farem la segona part de la gira. Si tot va bé intentarem fer 10/11 concerts de l'estirada per Espanya i la nostra oficina de management està treballant la possibilitat de sortir per Europa i fer una gira al costat d'alguna altra banda.

En el cas de sortir de gira ¿amb què grups us agradaria poder anar?

Jorge: La veritat és que no ens podem queixar, ja que hem estat girant amb grups que mai haguéssim somiat, però posats a somiar, seria genial poder girar amb Bon Jovi o Iron Maiden. Sent realistes, estem encantats de poder compartir escenari amb qualsevol banda que valgui la pena, bé sigui nacional o internacional, sempre és un plaer per a nosaltres tocar amb altres bandes.

Entenc que ser un grup nou ha de ser molt difícil en els temps que ens han tocat viure, atès que és molt difícil poder viure de la música i més en el metall Què penseu de la situació actual respecte a la música metall ? ¿I concretament a Navarra?

Jorge: El de viure de la música és una cosa que no ens plantegem amb aquest grup, nosaltres ho fem per diversió i perquè estimem aquesta música. Respecte a la situació, jo crec que el heavy metal i el hard rock són estils de música amb molts seguidors, però malauradament la mitjana d'edat és cada vegada més alta i hem de reconèixer que encara hi ha gent jove que segueix aquest estil de música, és poca la que ho fa i ho pots comprovar en els concerts, on la majoria de gent té 35-40 anys. I generalment amb aquesta edat no és tan fàcil escapar-se a tots els concerts que un vol perquè sol tenir obligacions, el que fa que molts concerts no tinguin grans aforaments. I l'escena a Navarra, sent sincers, sí que hi ha moltes bandes, però no d'aquest tipus de música, segueix tot igual que fa 20 anys i si no ets una còpia absurda de Marea o Barricada, la gent no et presta atenció i fins i tot en molts casos, et menyspreen, ja que et veten directament en la gran majoria de locals o concursos. Prefereixen algú "autèntic" que no sap tocar més de dos acords i no sap el que és afinar, que donar una oportunitat a un altre tipus de bandes.

Què bandes del nostre país us criden l'atenció? Alguna amb la que us sentiu identificats?

Jorge: A Espanya hi ha molt bones bandes que estan intentant fer-se un forat i per sort moltes d'elles són amics nostres amb els que hem compartit escenari o simplement ens hem conegut en els concerts com poden ser Atlas, Airless, Hardreams, Tabu , Overloud i moltes més.

Finalment, si voleu dir unes últimes paraules als vostres seguidors, aquest és el moment.

Silvia: Bé, dir a tota la gent que no ens coneix que si els agrada el hard rock dels vuitanta, segur que gaudiran del disc de Xtasy i si tenen l'oportunitat de veure'ns en directe, que no ho dubtin. Els prometem un directe potent i molt treballat. I a tots i totes els nostres seguidor @ s donar-los les gràcies per tot el seu suport, que és molt gran i són ells els que fan que gaudim de cada instant viscut i que seguim fent el que més ens agrada.

Gràcies per contestar aquesta entrevista i sort amb el vostra "Revolution"!

Jorge: Moltes gràcies a vosaltres !!

Entrevista realitzada per Víc Salda
13/05/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.