SatanArise en Facebook
Entrevistas - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Embersland + 422 + Shattered Sigh + Ree Kohl ACME (Cerdanyola)

Easy Rider + TBA Gong (Oviedo)

Visions of Atlantis + Xandria + Ye Banished Privateers Bóveda (Barcelona)

Visions of Atlantis + Xandria + Ye Banished Privateers Upload (Barcelona)

Labyrinth + Mandrágora Negra + Lethargus Revi Live (Madrid)

Labyrinth + Mandrágora Negra Lo Intento (Zaragoza)

Labyrinth + Mandrágora Negra Lo Intento (Zaragoza)

Roadwolf + LöanShark La Textil (Barcelona)

Guadaña + Indrid Utopía (Zaragoza)

Bloodbound + Aquelarre Bóveda (Barcelona)

Easy Rider TBA (Zaragoza)

We Rock (Tributo a Dío) + Ree Kohl Bóveda (Barcelona)

Iron Savior + Airborn 16 Toneladas (Sedaví (Valencia))

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Entrevista amb Rise To Fall

Rise To Fall

Amb motiu del llançament del seu últim i fantàstic CD titulat "End VS Beginning", ens vam posar en contacte amb ells perquè amablement ens contesten les preguntes que podeu llegir a continuació.

- Ens agradaria conèixer el procés de gravació d'aquest nou treball, De que esteu més satisfets? Alguna anècdota que vulgueu explicar-nos?

El procés d'enregistrament va ser laboriós, abans de res vam fer una preproducció amb 16 temes en els estudis del nostre amic i tècnic de so Txibu (666EsTuDios) Quan teníem tot preproduït vam anar a Chromaticity Studios amb Pedro J Monjo a gravar i produir el nou disc. Després d'uns mesos de treball dur i alguns canvis respecte a la preproducció vam acabar la gravació del disc. Els teclats i sintetitzadors van anar a càrrec d'Alessio Neroargento (disharmonia Mundi) i en un tema col·laboren Dann i Aimar (The Flying Scarecrow) Per a la barreja i masterització vam tornar a comptar amb Jacob Hansen (Hansen Studios) reconegut productor Danes. Gràcies a tot aquest procés aconseguim aquest so que estàvem buscant i que a la gent sembla encantar.

- Al meu entendre practiqueu un death melòdic potent i molt enganxós, en el qual prevalen les melodies i les tornades corejables. El que em resulta increïble, és la facilitat per aconseguir alguna cosa francament difícil, que els quinze temes siguin memorables, cap baixa de l'excel·lent, i tots se't queden al cap. Com ho aconseguiu?

Fem música que ens agrada, sempre hem fet temes que ens agradin i estiguem satisfets, fins a la data mai hem fet un tema de farciment o hem dit, "farem un parell de temes perquè el metratge del disc arribi al mínim ". Tot el contrari, vam haver de deixar 2 temes fora de l'enregistrament per metratge excessiu, de fet la discogràfica ens va preguntar si volíem reservar algun dels 15 talls del disc per a un futur i els vam dir que no, bàsicament per que no sabíem quin tema treure per a aquest disc, tots tenen alguna cosa especial i ens sembla que no sobra cap.

Rise To Fall

- Una altra faceta de la vostra música que em sorprèn és el bé que encaixen les dues veus, prevalent en molts moments la neta enfront de la gutural i aconseguint amb això que se't quedin pràcticament tots les tornades, m'agradaria conèixer una mica com encareu la gravació de les mateixes.

En la gravació vam gravar totes les veus en els dos modes (gutural i melòdic). Normalment tenim la idea clara que veu va a predominar en què arreu però si és veritat que a l'hora de produir el disc, veus que crèiem guturals al final han acabat sent melòdiques i viceversa.

- Ja ho comenti en la ressenya del vostre àlbum, però he de dir-ho, possiblement tingueu les millors guitarres rítmiques que he escoltat en un grup del vostre estil, tremendament enganxoses i alhora summament potents, això afegit al fet que els sols tenen una gran importància també, donen força varietat a la vostra música, expliqueu una mica com prepareu aquesta parcel·la dins de la gravació.

Les guitarres rítmiques les portem sempre molt estudiades ja des dels assajos i preproducció, és veritat que alguna cosa hem canviat en estudi per inspiració o bé per suggeriments del productor. El tema sols per aquest disc, si et sóc sincer, he anat (Hugo) sense preparar cap, ja que hem triat a Pedro J Monge de productor, un dels millors guitarristes nacionals (Vhaldemar) i ja tenia parlat amb ell que millor produíem els sols junts i la veritat és que el resultat no ha pogut ser millor, els millors solos de Rise To Fall estan en aquest disc, i treballar mà a mà amb un gran guitarrista com és Pedro ens ha vingut de luxe, hem trobat al productor ideal. A més Pedro té una versió mes Heavy i moltes vegades l'hem implementat al disc amb alguns tocs que crec que funcionen molt bé.

- Sincerament costat de Dawn Of Tears, per a mi sou el millor exponent patri dins el vostre estil, el death melòdic no té tants grups coneguts com el metall tradicional, algun grup que vulgueu destacar per la vostra zona?

The Descent, companys de local Death melòdic, Darkness by Oath ja separats, Death Melòdic old School són grups Referents de la zona.

- Entenc que les vostres majors influències són els antics In Flames i Dark Tranquillity, alguna més a ressaltar?

Els Pares del Melodeath, At The Gates, In Flames, Soilwork, Dark Tranquillity, disharmonia Mundi ...

Rise To Fall

- editeu els vostres CDs amb Coroner Records un segell italià, ¿què tal la vostra relació amb ells? , Crec que dins de les seves possibilitats ho estan fent bé, ¿Què opines sobre això?

Tenim molt bona relació amb ells, els coneixem personalment i treballen bé dins les seves possibilitats, sempre som molt clars uns amb els altres i ells volen el mateix que nosaltres, que ens coneguin més.

- La portada em sembla bastant original, ens podeu comentar que volíeu plasmar amb ella?

Tanquem el cicle conceptual, ja que en el primer disc hi ha 3 persones, en el segon disc hi ha 2 i en aquest 1. Els colors també són importants, blau, taronja i groc, per entendre bé la portada cal llegir-se els lyrics ja que expliquen una història on es poden revelar molts detalls.

- La vostra música al meu entendre és molt exportable i entenc que tindrà repercussió en molts altres països, on penseu que teniu més seguidors?

Tenim bastants fans al voltant del món, Amèrica del sud sempre hi ha molt metalhead, també vam tenir molt bona acollida al Japó, a Rússia ens coneixien bastant també, després tenim fans a Escandinàvia, Alemanya ... el nostre objectiu és que ens coneguin quants mes millor, després el agradar o no és una altra història.

- Entrant de ple en el vostre nou llarga durada, que temes penseu que han tingut més impacte entre els vostres seguidors, ¿quins són els que més agraden a la banda?

Per als seguits sembla que els temes que més destaquen són, The Threshold (videoclip), End vs Beginning (la primera del disc), Parasites, Burning Signs i Rise withour Drama (tema on colabrona Aimar i Dann amb un superestribillo) Per a nosaltres totes tenen alguna cosa especial ... per això no hem pogut descartar res del disc.

Rise To Fall

- Entenc que ja estareu pensant en la gira, quins plans teniu al respecte? , Amb quina bandes i en quins països us agradaria donar concerts?

Hem presentat el disc per les nostres terres i ara ens disposem a tornar a passar fronteres, sempre ens ha agradat anar-nos fora a girar, i de moment tenim 2 gires pendents d'anunciar ... aviat podrem donar més detalls, però són llocs on encara no hem tocat.

- Per acabar, si voleu dir unes últimes paraules per a la gent que segueix aquesta pàgina, aquest és el moment.

Mil gràcies pel suport i la difusió, per a qualsevol notícia de la banda recordar les nostres xarxes socials (facebook, twitter, instagram, youtube etc ...) STAY METAL!

Entrevista realitzada per Bruno Molina
29/10/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.