SatanArise en Facebook
Opinión - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Ara qui, qui és l'assassí?

Ara qui, qui és l'assassí?

Estem farts, jo mateix moltes vegades, de dir que la música en directe està morint. En el primer lloc d'aquesta reflexió, almenys jo i al meu entorn, quan diem música, volem dir metall; perquè la música en si segueix el seu curs, ara bé, això únicament era una observació sense més pretensions.

Tornem a començar: Se sent molt això de que el metall en viu ha mort, després d'anar a concerts amb sales mig buides, i músics perdent diners a expuertas en lloc de guanyant pel seu treball. Bé, això és cert. True story.

D'ahi es comença a divagar sobre el públic, que si no té sentit, que si no dóna oportunitat a bandes noves, que si només segueixen els de sempre, que són els que els mitjans i festivals els donen pista i un pas més enllà amb 1 typical "La gent no té criteri". Bé, d'acord, cert. La gent si li endolles a la tele a Chikilicuatre, s'ho menja, i si li fiques metall com amb Rafa Blas, Espanya és heavy; bé.

Però hi ha un petit reducte d'imprescindibles que sí. Que investiguen, que estimen el metall, que donen oportunitats i que van a concerts i són els que mantenen viva la flama i donen esperança a moltes bandes que després el boca a boca funcionarà. Fins i tot de vegades sorgeix efecte i bandes teòricament petites aconsegueixen omplir grans sales, donar conciertazos i pujar a poc a poc esglaons en el reconeixement i és que també dic molt sovint que musicalment el metall gaudeix de millor salut que mai amb músics d'una qualitat enorme i bandes que senzillament són la bomba, encara que no siguin conegudes.

Però a vegades, vas a un concert per donar una oportunitat o perquè coneixes a una de les 2 o 3 bandes que toquen i et trobes en posició de vergonya aliena. Una sala de mida mitjana mig buida, unes bandes que ja surten tenint en ment que van a palmar pasta per estar ahi i que potser els suposi un sacrifici en el seu material o en el pagament del lloguer del local d'assaig, genera tensions; encara que altres bandes surten a donar-ho tot com si fossin Iron Maiden a l'estadi olímpic, amb actituds lloables però que resulten vergonyoses a tenor del que està sonant: Cal tenir criteri cap a un mateix!

Si lideres un grup i no està preparada o el que fas és una mier ~ # @ € ~ # has de ser capaç de veure-ho. Una cosa és que la teva visió musical no sigui compartida i una altra és que la banda no estigui preparada, fallin notes, els instruments estiguin desafinats, la bateria sigui incapaç de mantenir el ritme i que el vocalista no sàpiga afinar ni ho hagi fet mai. Una mica de respecte cap a un mateix, cap a les altres bandes i cap al públic, per favor. Assaja més, prepara-més, canvia de membres si cal o no et dediquis a la música si no vals.

Vindran quatre amiguets que no han trepitjat una sala de concerts en la seva vida més que per veure a Maná o Coldplay i es van a lliurar al màxim, possiblement borratxos ja, i et van a fer sentir Déu, però no hi ha una qualitat mínima .

I després, els mitjans de comunicació. Potser em tiri pedres sobre la meva pròpia teulada, i per això mateix Satan Arise de vegades es queda fora de grans concerts massius, però no pot ser que acreditis a qualsevol tio que hagi decidit crear-se un bloc, que no sàpiga ni escriure, que tiri unes fotos que donin vergonya i danyin la vista només mirar-les i que a més es creen (que ràbia de comparació) Rafa Basa.

El global del que queda és una sala buida (si hagués estat un petit pub, potser s'hagués creat ambient i hagués anat tot millor), una banda que fa el ridícul, una pseudo-premsa que no sé bé quin paper pot aportar i el pitjor: Un escàs públic que surt tan desencantat que s'ho pensarà dues vegades abans de tornar a gastar 5 € a un concert. Perquè abans prefereixen estalviar-se 10 vegades 5 € i invertir-lo en veure una altra vegada a Iron Maiden; bo, segur que ho van a gaudir perquè encara que estiguin vells, trauran grans ninots de goma, tiraran focs artificials, veuràs algun video i sobre t'agraden les seves cançons .... I de camí has ​​deixat una de les X bandes que si que valia , cremada, sense un dur i plantejant-quin sentit té tocar en viu ...

Ara qui, ¿qui és l'assassí? Ara el teu ............., cabró! [ompli els espais en blanc]

Víc Salda
29/12/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.