SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Quim Mandado + Meinstein + Braindrag + Pycaya + BlackØwl + Erym Factory + Savaged + Bisonte Vs Búfalo Castell de Cornellà (Cornellà)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Ardi Beltza - Ardi Beltza (2017)

Ardi Beltza - Ardi Beltza
Ardi Beltza logo
España

Ardi Beltza

Thrash Metal
Rock Estatal Records
2017


Temes

1. Ardi Beltza
2. Violencia
3. Mis Demonios
4. Letras Explícitas
5. Arde Iglesia
6. Kaos
7. Tu Odio En Mi Piel
8. Ni Justicia, Ni Ley
9. Princesa
10. Evolución
11. Grana y Oro

Formació

Guitarra i veu: David Gomez
Guitarra: Eneko Larrea
Bateria: Euken Ubasos
Baix i coros: Edu Pardo

Crítica

Des de la ciutat de Pamplona/Iruña, irromp en el panorama Thrash Metall Estatal Ardi Beltza, l'ovella negra del metall d'Euskal Herria. Una banda crua i honesta que executa un Thrash Metall de la vella escola, sense ornaments ni floritures. Deu talls agressius i directes al coll de signatura pròpia, més un bonus track componen un disc ple de col·laboracions, riffs de so potent i unes lletres molt treballades per un disc debut de proposta senzilla però efectiva.

El disc arrenca amb el tema que dóna títol al disc i la banda. "Ardi Beltza" ens mostra un so de guitarra saturat i dens portant tot el pes de la melodia la guitarra rítmica, gran protagonista d'aquest àlbum. Un ritme intens i enganxós dominat per una bateria de gran pegada, acaba de configurar un bon exemple de Metall Underground de gran alçada. Com pega, destacar, el sol de guitarra, una cosa que es repetirà al llarg de tot l'àlbum. Sols de guitarra beneits que, al meu entendre, no acaben d'enganxar. El segueix "Violencia". Un tema en el qual es perceben grans influències del Hardcore Punk i del Metalcore, en el que ve a ser el manifest antisistema del disc. Un tema que sona a bandes com Soziedad Alkoholika.

El tercer tema de l'àlbum es titula "Mis demonios", moment on Ardi Beltza ens mostra com és possible accelerar encara més les seves composicions. La veu de David Gómez al llarg de les composicions mostra matisos del Blackened Thrash Metall, cosa que imprimeix de caràcter cadascun dels talls d'aquest treball, un comú denominador que resta matisos al disc. però, mostra un treball vocal molt equilibrat, sent entenedores les lletres de cadascun dels seus temes, alguna cosa a valorar en un gènere com és el Metall Extrem. El segueix "Letras explícitas", on la negativitat inunda cada segon de la composició. Reflectint la realitat d'una societat fosca i corrupta amb un treball de guitarres excel·lent, que, per moments, ens recorda als seus paisans Koma.

A "Arde Iglesia", Ardi Beltza es reuneix amb podrj de la banda de Punk Rock Rat-Zinger, compartint les veus en un tema en què sembla que les dues bandes comparteixen ideologia i opinió. El segueix "Kaos". Després d'una llarga intro, influenciada per la primera onada del Thrash Metall, avança un riff de guitarra que inunda d'energia tota la melodia. Probablement el millor treball en les guitarres de tot el disc, on la banda, sense perdre la seva essència i identitat, mostra matisos que fins al moment semblaven ocults davant de tanta distorsió i decibels. Tema on a més acompanya a les veus Gartxot Hualde de Guilty Brigade, aportant densitat a un tema ja de per si consistent.

"Tu odio en mi piel", setè tall de l'àlbum i tota una oda al bondage i al sat a través d'un tempo trasbalsat. A "Ni Justicia ni ley", Ardi Beltza recupera les lletres combatives. Cançó on la banda denuncia la corrupció del sistema judicial. Per a aquest tema, la banda compta amb el suport de Diego d'MDO, en les veus.

"Princesa" és un altre tema de gran lletra, en la qual col·labora Edu Beaumont "El Piñas" conegut per ser membre de bandes com Marea o Malaputa. Un altre gran moment musical. Tancant aquest àlbum escoltem "Evolución". De nou la guitarra rítmica porta les regnes d'un tema dens i d'extrema intensitat. Com Bonus Track, la banda ens regala una versió de Reincidentes, "Grana y Oro". Tema que impregnen de la seva personalitat i so propi.

Ardi Beltza ens porta un disc honest i intens. Un disc debut que presenta tot el potencial d'una banda amb una proposta ferma, però que encara presenta matisos a millorar pel que fa a producció, equalització o execució de solos de guitarra, per exemple. Un disc recomanat per a fanàtics del gènere.

ZorroLoko
19/07/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.