SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Empiric - Empiric (2019)

Empiric - Empiric
Empiric logo
España

Empiric

Hard Rock / Heavy Metal
Autoproducido
2019


Temes

1. Regresaré
2. La noche eterna
3. Náufrago
4. Tentación
5. Vuelvo a caer
6. Donde está
7. El final
8. Te encontré
9. El sueño terminó
10. Maya Sky
11. Hechizo
12. Estigma

Formació

Guitarra i veu: Juan Pablo
Guitarra: Juan
Baix: Gabriel
Bateria: Sergio

Crítica

Empiric ens mostra el seu darrer treball discogràfic, un àlbum homònim del grup de rock en castellà comandat per Juan Pablo, també membre del grup de metall extrem Fatal Portrait. No obstant això, EMPIRIC neix com un projecte personal, carregat d'identitat i idees pròpies, on el cantant dóna forma a diferents influències i estils musicals, que l'artista és capaç de deixar plasmats en cada un dels talls. Un disc marcat per múltiples influències, tan variades que abasten des del rock clàssic fins al heavy metal, passant pel hard rock o el pop rock. Una identitat que s'accentua gràcies a que els membres del grup, Joan Pau i Gabriel, són d'origen Colombià i Mexicà respectivament, afegint un element de diversitat en cadascuna de les lletres.

El disc arrenca amb "Regresaré", un tema marcat per una gran presència musical. Una cançó caracteritzada per les harmonies i unes tornades enganxoses. A més, en aquest tema col·laboren Niko Del Hierro al baix, i Ix Valieri a la guitarra solista, col·laboracions que aporten més transcendència a un tema de gran qualitat compositiva. El tema que li segueix es titula "La noche eterna", cançó caracteritzada per un text elaborat, i la identitat vocal que impregna Joan Pau amb el seu particular timbre de veu.

En cançons com "Náufrago" o "Tenptación", Empiric torna a mostrar la seva versatilitat com a banda, construint cançons sòlides influenciades per grans bandes de rock en castellà com Herois del Silenci o Uzzhuaïa. En Torno a caure, la banda presumeix d'una base rítmica intensa capaç de conduir la melodia d'una cançó enganxosa. El segueix "Donde está", pot presumir de tenir la millor lletra de tot aquest àlbum. Un tema molt treballat capaç de mostrar gran part del seu potencial artístic. Els tornades tornen a ser un gran atractiu acompanyat del gran treball en les harmonies, un dels grans punts forts d'aquest projecte.

Cançons com "El final" o "Te encontré" segueixen la mateixa fórmula mostrada per aquesta formació fins al moment. Lletres intenses, melodies enganxoses, unes guitarres carregades d'identitat i una base rítmica molt sòlida i ferma capaç d'aportar molta fermesa a unes harmonies ben construïdes. A "Maya Sky", Empiric ens mostra una cançó instrumental on la guitarra acústica és la gran protagonista del tema. Amb aquesta cançó la banda tanca aquest àlbum abans d'arrencar amb un parell de bonus track en plena coherència amb aquest treball discogràfic. El primer d'ells és "Hechizo", versió de la cançó original d'Herois del Silenci. Una versió molt fidel a l'original, sense perdre per això res de la identitat de EMPIRIC. El segueix "Estigma", en la versió com demo. Un tema en el qual col·labora Juan Fernández a la guitarra, Gabriel Díaz al baix i Sergio Sant Miquel a la bateria.

EMPIRIC ens mostra amb aquest àlbum un treball honest i coherent marcat per grans composicions que té com a influències algunes de les bandes més influents del Rock cantat en castellà. Un disc interessant.

ZorroLoko
21/05/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.