SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Knights of Blood - El lado oculto (2020)

Knights of Blood - El lado oculto
Knights of Blood logo
España

El lado oculto

Melodic Metal
Duque Music
2020


Temes

1. Estigma Del Condenado
2. El Lado Oculto
3. Promesas Vacías
4. Ojos Que Gritan
5. Vuela
6. Crematomanía
7. En Tu Memoria
8. La Cuenta Atrás
9. La Era De Hielo
10. Sed De Otros
11. Triste Condena

Formació

Veu: Mireia Fontarrosa Zamora
Baix: Alejandro Sola Jiménez
Bateria: Kyle Jon O, Brien
Guitarra: José Ramón Vílchez
Guitarra: Javier Jesús Molina

Crítica

Reconec que des que vaig sentir Knights of Blood vaig quedar impressionat amb la seva proposta. Els granadins van captar tota la meva atenció des de la primera vegada que els vaig escoltar fa un temps a través del seu primer treball discogràfic, titulat Falsa Realidad. A partir d?aquí, tot va anar a millor. Una banda madura amb una clara tendència a consolidar-se a cada tema ha rebut unes crítiques molt positives de cadascun dels seus discos o dels seus directes, estan destinats de manera inequívoca a consagrar-se com una de les grans bandes de Heavy Metal cantat en castellà. Reconec que no sóc objectiu si parlo d'aquesta banda. Knights of Blood construeixen amb cada nou disc una fita al panorama estatal del Metall gràcies a la seva solidesa instrumental i la veu de Mireia com una frontwoman de qualitat estratosfèrica. Un treball avalat per cadascun dels seus directes, animals escènics, un veritable huracà sobre les taules. Ara entrem a “El Lado Oculto” un treball coherent marcat per les melodies de tall oriental. Un disc gravat als Sanctuarium Estudios, sota la direcció d'Alberto Rionda, i això es nota. Un disc addictiu, hipnòtic, un àlbum d?escolta obligada.

L'àlbum arrenca amb “Estigma Del Condenado”, una intro amb arranjaments de cordes i de so oriental ens convida a endinsar-nos en aquest nou treball. Una intro que ens acompanya fins a “El Lado Oculto”, un mig temps on la veu de la Mireia sona en perfecte estat de forma a través d'unes melodies sòlides i una base rítmica eixordadora. L'àlbum comença de manera espectacular. El tercer tall de l'àlbum es titula Promeses Buides, moment on la banda endureix el seu so en un tema amb subtils influències del thrash de la vella escola. El text denuncia aquests sistemes polítics totalitaris mitjançant una harmonia vocal de gran nivell. Del millor de l'àlbum, sens dubte.

A “Ulls Que Gritan”, escoltem un tema marcat pels canvis de ritme mentre la banda construeix unes harmonies hipnòtiques, cosa que es percep de forma clara en cadascuna de les seves tornades. Un altre cop més, la lletra de la cançó, denunciant els casos de bullying, aporten a la cançó una qualitat molt per sobre de la mitjana. El segueix Vola, on la banda aposta per un tema directe a la boca de l'estómac. Un riff enèrgic t'arrossega cap a un tema visceral, on, una vegada més, la veu de la Mireia, et submergeix a cada segon d'aquesta cançó.

El sisè tall de l'àlbum es titula Crematomania, moment on Knights of Blood aposten per deixar-se portar per les seves influències properes al groove metall. Una proposta valenta i molt interessant. El segueix “A Tu Memoria”, i amb ella el moment idoni per agafar aire. Una cançó melòdica, de textura càlida. Un tema calmat i nostàlgic. Que ens demostra una altra faceta més de la banda granadina, que per descomptat superen amb nota.

"El Compte Enrere" és el vuitè tall d'aquest disc, moment on la banda continua amb la seva denúncia davant les injustícies. En aquesta ocasió l'ecologisme s'apropia de les lletres denunciant la degradació del medi natural que l'ésser humà està articulant per al seu benefici propi. A “L'Era de Gel”, les melodies orientals protagonitzen aquesta cançó. Una cançó marcada per un riff de guitarra poderós, una tornada enganxosa i una base rítmica d'infart.

“Sigueu D'Altres” ens mostra el vessant més salvatge de la banda granadina. Una de les cançons més potents de tot el disc. Un tema on els grans noms de la història del Heavy Metal ressonen segon rere segon. Tancant aquest disc escoltem la cançó més complexa i llarga del disc.

Triste condemna aposta per una base rítmica sòlida, de gran enganxada, perfectament equilibrat amb una melodia d'exquisit so.

Knights of Blood ens presenta amb “El Lado Oculto” un disc madur, honest i directe. Una producció superba i un so de gran qualitat donen fe de la qualitat duna banda que està destinada a encapçalar els millors cartells. Els granadins ens presenten un dels millors discos de Heavy Metal cantat en castellà dels darrers cinc anys. Un disc descolta obligada.

ZorroLoko
05/12/2022

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.