SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Adventus - Lo que Trajo el Viento (2024)

Adventus - Lo que Trajo el Viento
Adventus logo
España

Lo que Trajo el Viento

Heavy Metal
Maldito Records
2024


Temes

1. Nordés
2. Si Nada es Cierto
3. Magia
4. Aire
5. Volver a Empezar
6. Abrazado a Mi Dolor
7. Lo que Trajo el Viento
8. Todavía Sigo en Pie
9. Caigo en este Suelo
10. Todo da Igual

Formació

Teclats: Manuel Ramil
Veu: Diego Valdez
Guitarra: Dani Arcos
Baix: Fernando Mainer
Bateria: Nacho Arriaga

Crítica

Fa un temps, vaig tenir l'oportunitat d'escriure sobre el segon disc d'Adventus just just quan es va anunciar la seva possible dissolució. Tot i que l'àlbum em va semblar magnífic, la meva ressenya va estar tenyida per la tristesa de pensar que la banda podria desaparèixer. Em vaig equivocar. Avui, Adventus està en el millor moment, més fort i vibrant que mai. Per això, i per una qüestió de coherència, ara he de reconèixer que la banda es troba al seu millor moment. Que gosat és deixar-se portar, de vegades, pels impulsos.

Després del llançament de "Saudade" i la sortida de diversos membres, molts van pensar que la banda no sobreviuria. Tot i això, Manuel Ramil, el geni creatiu darrere d'Adventus, va reunir un nou equip de músics excepcionals: Fernando Mainer (ex-Tako, Mag d'Oz) al baix, Dani Arcos de Bloodhunter a la guitarra, Nacho Arriaga (Arwen) a la bateria i l'impressionant vocalista Diego Valdés (Adamantia, ex-Helker, ex-Lords of Black). El resultat és un àlbum espectacular.

El disc comença amb Nordès, una cançó que reflecteix perfectament aquesta nova fase de la banda. La composició de Ramil, adaptada a les increïbles habilitats vocals de Valdés, és una obra mestra. Diego, amb la seva veu poderosa i versàtil, ens transporta i emociona, lliurant cada estrofa amb una intensitat i carisma únics. Després d'això, escoltem "Si Nada es Cierto", cançó que segueix amb una atmosfera intensa i un treball de guitarra que complementa perfectament la potent veu de Valdés. La cançó manté l'oient captivat, demostrant la capacitat de la banda per crear un so profund i envoltant.

El tercer tall de l'àlbum es titula "Magia", cançó que fa honor al seu nom. Plena d'arranjaments subtils i una interpretació vocal rica en matisos, Valdés modula la veu amb una intensitat que captura l'essència emocional de la cançó. Cada paraula transmet un sentiment que arriba al cor. El segueix Aire, tall que destaca per la seva capacitat per combinar força i delicadesa. La cançó comença amb un suau piano i veu, per després guanyar intensitat amb la bateria de Nacho, els riffs de Dani i les línies de baix de Fernando. Cada element es fusiona de manera natural, creant una experiència auditiva rica i complexa.

A "Volver a Empezar", Ramil i els seus ens mostren el costat més heavy de la banda, amb Valdés desplegant tota la seva ferocitat vocal en una tornada poderosa. Els teclats de Ramil estan deslligats i el baix de Mainer, encara que subtil, brilla en moments clau. La versatilitat vocal de Diego impressiona, movent-se entre registres melòdics i una ràbia continguda. Amb "Abrazado a Mi Dolor" arribem al sisè tall d'aquest disc. Una cançó que ens ofereix un viatge introspectiu i emotiu, amb Valdés lliurant una interpretació punyent que encapsula l'essència de la tristesa i la resiliència. Les melodies i els arranjaments instrumentals creen una atmosfera profundament commovedora.

"Lo que Trajo el Viento", tema homònim d'aquest àlbum, és una cançó vibrant amb la millor tornada del disc. El sol de teclat abans de l'última tornada és imprescindible, i les guitarres treballen en perfecta harmonia perquè la cançó funcioni tan bé. A "Todavía Sigo en Pie" és un himne de superació i vitalitat. Des de l'inici, l'energia de la cançó és contagiosa, amb un sol de guitarra que destaca i teclats que afegeixen un toc Hard Rock molt interessant. La lletra, poderosa i esperançadora, reforça el missatge de resiliència.

"Caigo en este Suelo" destil·la pur sentiment amb una interpretació vocal sublim i una atmosfera íntima creada per les tecles de Ramil i el baix de Mainer. Aquest tema, amb els seus duels de guitarra i teclat i un Valdés desfermat a la tornada final, és una joia emocional que toca la fibra amb la seva nostàlgia i tristesa. Del millor de tot aquest disc. Tancant l'àlbum, escoltem "Todo da Igual" que tanca l'àlbum amb una nota reflexiva i malenconiós. Les lletres, carregades de significat, es complementen amb una composició musical que envolta l'oient, deixant una impressió duradora i una sensació de tancament adequada per al viatge emocional que ha estat aquest disc.

En definitiva, "Lo que Trajo el Viento" és un àlbum per degustar, ple de riquesa i varietat, però sobretot d'emocions. Les lletres, pura poesia, reflecteixen el minuciós treball de composició de Ramil, que ha sabut aprofitar cada virtut de Valdés per fer-lo brillar com mai. Sincerament, és del millor que he sentit en anys. Adventus ha trobat el seu lloc, el seu so i un camí d'èxit a seguir. Aquesta nova etapa està marcada per la qualitat musical i l'èxit, superant amb escreix les expectatives.

ZorroLoko
10/06/2024

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.