SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Iced Earth - Dystopia (2011)

Iced Earth - Dystopia
Iced Earth logo
E.E.U.U.

Dystopia

Power / Heavy Metal
Century Media
2011


Temes

01-Dystopia 5:49
02-Anthem 4:54
03-Boiling Point 2:46
04-Anguish of Youth 4:41
05-V 3:39
06-Dark City 5:42
07-Equilibrium 4:30
08-Days of Rage 2:17
09-End of Innocence 4:07
10-Tragedy And Triumph 6:41

Formació

Veus: Stu Block
Guitarra: Jon Schaffer
Guitarra: Troy Seele
Baix: Freddie Vidales
Bateria: Brent Smedley

Crítica

Iced Earth i Jon Schaffer són sinònims d'un so propi molt característic, marca de la casa, que els feien identificables sobre qualsevol altra banda. Bàsicament, la forma d'mutear o esquinçar la guitarra de Jon juntament amb la veu de Matthew Barlow, van ser senyals d'identitat de la banda, ben barrejades amb una bateria també especial.

Se'n va anar Mr Barlow i la banda va quedar òrfena, i així va entrar un gran: Tim "Ripper" Owen. Iced Earth es va convertir de nou en un bon i gran grup, però tenien un problema: Ja no sonaven a Iced Earth. Feien grans temes, els discos són molt bons, però no funcionava igual.

Va tornar el Sr Barlow després de la seva aventura laboral, però el va tornar a deixar i feia presagiar el final dels americans. Fa poc van presentar al seu nou vocalista, Stu Block, conegut per militar en formacions americanes com Into Eternity, sense gaire nom a Europa i ara ens presenten el seu nou treball Dystopia.

I que gran sorpresa! Iced Earth han tornat, han donat en el clau a l'hora de triar substitut en les parts vocals, ja Stu Block s'adapta perfectament a l'estil i el broda, i el Sr Schaffer torna a compondre i tocar material del més pur estil Iced Earth !

Arrenca aquest Dystopia, que veurà la llum el 17 d'octubre, precisament amb el tema que dóna nom a l'àlbum. Les guitarres arrenquen a rasgazo net per donar pas després d'un crit de presentació per part de Stu, a un riff al més pur estil Iced Earth.

Aquest tema, tal qual, podria haver estat inclòs en algun dels clàssics de la banda, com el Something Wicked o el Dark Saga. La veu de Stu, passa dels registres més agressius i greus, a uns potentíssims aguts, que marquen una nova imatge en el mític estil dels ianquis.

Se segueix avançant pel disc, amb un mig temps més aviat lent i pesat amb combinacions acústiques, Anthem, que segueix un altre patró clàssic del grup a l'hora de compondre, del qual també pot ser exemple Anguish of Youth.

L'àlbum es basa, com ja va fer amb l'Horror Show, en clàssics de la literatura i el cinema, com V de Vendetta, Dark City o Soylent Green.

Nova menció mereix Days of Rage, com tema que podria formar part de la Discografia de tota la vida de la banda.

End of Innocence li posa un punt més al disc, en forma de balada. Aquest tanca amb Tragedy and Triumph, un tall una mica més llarg que mostra al llarg d'aquest, totes les virtuts dels músics.

Gran disc que no cal deixar passar, doncs bé pot significar el ressorgiment de Iced Earth com un dels més grans a nivell mundial! I destacar que amb la veu de Stu Block, hi ha ganes de veure-li cantar els clàssics en directe, ja que pot desgranarles un punt més que interessant!

Víc Salda
16/09/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.