SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Jose Rubio's Nova Era - Nova Era (2012)

Jose Rubio's Nova Era - Nova Era
Jose Rubio's Nova Era logo
España

Nova Era

Power / Progressive / Heavy Metal
Leyenda records
2012


Temes

1. My Own God
2. Time
3. In My Dreams
4. Pains of Hell
5. Nova Era
6. Lights and Shadows
7. Necromancer
8. On the Road
9. To the End
10. Galicia (In My Heart)

Formació

Veus: Ronnie Romero
Guitarra: José Rubio
Guitarra: Juanjo Pérez "Foggy"
Baix: Emilio Bande
Teclats: Manuel Valugo
Bateria: Brais Afonso

Crítica

Tot i que a Espanya els projectes en solitari de guitarristes no tinguin la acceptació de la majoría del públic, tot i així hi ha músics que s'atreveixen, i per bé en l'opinío d'un servidor. Aquest es el cas de José Rubio, després de passar per grups com Trilogy, Warcry, Megara o Dünedain, el virtuos guitarra decideix crear el seu propi grup, Jose Rubio's Nova Era on espaliar-se amb el seu instrument i les seves idees.

Nova Era, és el segon treball després de Castles in the Moon, barrejat i masteritzat pel propi José Rubio als estudis Nocturnal d'Orense. A Nova Era l' acompanyen gent contrastada com Ronnie Romero a la veu, el recordarem després de la seva breu passada per Santelmo, Juanjo “Foggy” a la guitarra rítmica, Emilio Blande al baix, José Manuel Valugo al teclat i Brais Alonso a la bateria.

L'àlbum consta de cinc temes cantats i un altres cincs instrumentals on José es deixa portar per la magia dels seus dits.

El primer tema que ens presenta és Pains Of Hell, un tema molt heavy combinat amb un doble bombo que se't fica de ple al cervell. Gran treball de Ronnie (impecable a tot el disc) demostrant tota la seva força. Tota una declaració d'intencions aquest Pains Of Hell.

Continuem amb My Own God, amb el qual han grabat un video-clip, My Own God és un tall molt dur amb ritmes pesats que fa que tot i que sigui més parada que l'anterior, sigui igual o més heavy. Desde el començament es nota una gran presència del teclat a la vegada que encertada. Una vageda més veiem la garra de Ronnie recordant-nos a grans veus com Dio o Jorn Lande. Compta amb una tonada engaxosa molt aconseguida i un solo digne de menció del gran José Rubio.

Nova Era és la continuació de la cançó Oubeos del grup Megara on estaba acompanyat de Pacho Brea (Ex-Ankhara, Hybris). És la primera cançó instrumental i comença amb un solo amb moltíssim sentiment que és palpa desde la primera fins la darrera nota.

Seguidament arriba Lights and Shadowns, ens sorpren amb una intro celta a càrrec de Rubén Vàzquez a la flauta i Carlos "Kakus" al violí, conté una tonada molt enganxosa icorejable, cançó amb molt bon rotllo i indiscutible directe.

Arribem a la meitat del disc amb Time, tema instrumental amb uns riffs brutals que quadren amb l'essència del disc. Les melodies perfectament pensades enganxen a la perfecció amb el tema.

Time enllaça amb Necromancer, tema que Ronnie fa més gran amb la seva poderosa veu i ens torna a recordar a Dio o a Lande. Se'ns presenta amb un mig temps seguit de la veu de Ronnie, inluint uns teclats i una veu de l'infern que li donen un toc fosc que tant li agrada a José. S'ha de comentar el gran solo que es marca en aquest tema, simplement virtuós.

El següent tema es titula In My Dreams, nova cançó instrumental feta amb el cor i que dona inici amb un acústic seguit d'un solo que pots notar el sentiment que impregna cada nota.

Seguim amb On The Road, es presenta amb un riff melódic més alegre que l'anterior on José mostra el seu poder a les sis cordes, gran tema instrumental.

To The End és la darrera cançó de Ronnie i no diria cap disbarat dient que és el millor treball de Ronnie a data d'avui. Grans tocs de teclats que realcen la cançó.

I arribem al final del disc amb Galiza (In My Heart), homenatge a Galicia, la terra de José. Conté frases en gallec que demostren l'orgullós i el que li agrada la seva terra. Aquest tema es una versió extesa d'una cançó del primer discCastles In The Moon.

Molt bon àlbum elq ue ens dona José Rubio on es nota la qualitat de tots i cada un dels músics que treballen en aquest projecte, un dels millors discos de guitarristes en solitari que he escoltat on espero que se li reconeixi tant a aquest Nova Era com a José Rubio. Des d'aquí dessitjar-li tota la sort del món i felicitar-lo per aquest gran treball.

Toni Nieto
05/11/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.