SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Sodom - Epitome of Torture (2013)

Sodom - Epitome of Torture
Sodom
Sodom logo
Alemania

Epitome of Torture

Thrash Metal
Steamhammer Records
2013


Temes

1. My Final Bullet 04:40
2. S.O.D.O.M. 03:46
3. Epitome of Torture 03:31
4. Stigmatized 02:56
5. Cannibal 04:19
6. Shoot Today - Kill Tomorrow 04:01
7. Invocating the Demons 04:25
8. Katjuscha 03:43
9. Into the Skies of War 03:51
10. Tracing the Victim 04:46

Formació

Veus i baix: Tom Angelripper
Guitarra: Bernemann
Bateria: Makka

Crítica

La alemanys Sodom, liderats pel carismàtic Tom Angelripper, estan d'estrena del que suposa el seu desè quart treball d'estudi; Epitome Of Torture. Sodom suposen la base del que es coneix com Thrash alemany. Al costat de Kreator, Destruction i Tankard, formen els anomenats "Big Teutonic Four" o quatre grans del Thrash metall germànic.

Història viva dins del gènere, van contribuir al desenvolupament del Thrash en la dècada dels vuitanta. Encara que en els seus inicis la banda es decanta per un so opressiu i fosc, amb lletres satàniques de caràcter clarament Black Metal i musicalment molt influenciats per Venom, representat en el seu primer EP; In the Sign of Evil (1984) i en el seu primer àlbum: Obsessed by Cruelty (1986). Treballs aquests, bastant deficients en tots els seus aspectes i que d'haver seguit aquest camí, la seva carrera hagués acabat molt aviat.

Afortunadament per a tots, amb el seu segon àlbum Persecution Mania (1987), comencen a aflorar altres de les clares influències de la banda. La NWOBHM, l'Speed Metall i aquest punt Punk que sempre ha caracteritzat als germans, prenen el relleu i conformen el primer gran disc de Sodom. Amb l'estil ben definit, el 1989 editen Agent Orange, una de les obres imprescindibles dins del Thrash Metal.

Sempre com a trio, Sodom mai han abandonat la lluita, seguint editant àlbums. Amb diferents canvis en la formació, sempre amb Tom Angelripper al comandament, diferents guitarres i bateries han passat per la banda en els últims anys. Recordar la mort en 2008 del mític Chris Witchhunter (Christian Dudek), bateria de la banda des de 1981 fins 1992 i que el 2007 va gravar The Final Sign of Evil, una regravació l'EP In the Sign of Evil i temes de l'època mai editats.

En aquest Epitome Of Torture ens trobem a uns Sodom pletòrics. Canya de principi a fi. Temes molt directes, clàssics ja a la banda. Sense trobar grans canvis en la música, si s'aprecia certa barreja d'estils, com és habitual en moltes bandes. Encara que en Sodom aquests petits canvis, queden en sols una mica més "heavys", alguna melodia poc pròpia del Thrash i alguns cors i tornades buscant aportar alguna cosa diferent. La veritat és que ho han sabut conjugar tot bastant bé, sense afectar negativament els temes i aportant aquest punt diferencial sense perdre gens de cop.

Cal destacar que la veu de Tom Angelripper es troba en plena forma. Cantant a ple pulmó i amb canvis de tonalitat certament interessants.

Pel que fa als temes destaquen, el cacau Sodom, un tema salvatge amb Tom estripant la gola. Un altre fort xut és Shoot Today - Kill Tomorrow; Sodom en estat pur amb tornada de directe. Into the Skies of War és un tema una mica diferent a l'acostumat per Sodom. Un tema més tranquil, amb un riff bastant Heavy i una tornada facilón. El tema Katjuscha, un tema purament Thrash que conté en el seu començament la famosa melodia soviètica de la segona guerra mundial, composta per Matvei Blanter el 1938. El tema que dóna títol a l'àlbum; Epitome of Torture és un tema contundent i pesat, marca de la casa. I la inicial My Final Bullet, un tema una mica més variat, amb una tornada que canvia el tema i un sol mes melòdic. L'edició limitada conté dos bonus track; waterboarding i Splitting the Atom

Dir que els temes es recolzen en una més que correcta producció. Destacant els sons greus del baix de Tom.

Bon treball d'una de les llegendes del Thrash Metall i un àlbum que no defraudés als mes thrashers.

Sodom demostren seguir molt vius i demostren sentir-se en un gran estat de forma.

S.O.D.O.M.
Rising From The Dead
S.O.D.O.M.
Running Through my Veins
S.O.D.O.M.
We'll Blow the Night Away
S.O.D.O.M.
Set the World on Fire
(S.O.D.O.M. - Epitome of Torture (2013)

Devilsoldier
16/05/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.