SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Utopic Rabbit - Utopic Rabbit (2012)

Utopic Rabbit - Utopic Rabbit
Utopic Rabbit
Utopic Rabbit logo
España

Utopic Rabbit (Demo)

Progressive / Death Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Rabbit Could not Jump 1:56
2. Very Close to 4:05
3. Weakness 5:38
4. Lonely Transition 5:03
5. Necessary Belief 4:16
6. Attempt of Reordering 5:24
7. Oneiric 5:26
8. Own Duality 6:27

Formació

Veus: Javier Cortés
Guitarra: Artemi Casanovas
Guitarra: Roger Estrada
Baix: Nil Llorach
Bateria: David Capdevila

Crítica

Ha caigut a les meves mans la primera maqueta dels tarragonins Utopic Rabbit que, després de realitzar diversos concerts, han decidit autograbar seu primer demo. Després de poc més d'un dia d'intensa atenció posada en l'obra, no tinc cap dubte que aquesta novell banda té molt a demostrar. És una maqueta de relativament sorprenent qualitat de gravació, tot i que la bateria sona molt "natural", les guitarres sonen molt netes i contundents, i la veu sona d'allò més esquinçada i transgressora.

Quant a la qualitat musical, és molt remarcable també la seva excel · lència per tractar-se d'una demo de death metal, encara que aquests tocs molt accentuats de metall progressiu, fan que aquesta obra brilli fins gairebé a nivells d'enregistraments en estudi de professionals ja consagrats.

La introducció la trobo bastant simple, molt en la tònica d'un grup novell, però grans efectes de so sense tenir res a envejar a enregistraments en estudi. Per sort, tot just són 2 minuts dels aproximadament 40 minuts que dura la maqueta ia partir d'aquest punt, tot és millora: ritmes entre-tallats, canya death metalera, veu trencada però sense arribar a gutural. Anem, que tenen un regustillo molt Metalcore però sense abusar i també deixen clar que dominen els instruments però sense inundar la demo de sols.

El segon tema "Very close to" és molt potent, en l'ona del death old-school però sense veus guturals, el guitarra demostra el seu domini dels harmònics. A mig tema, hi ha un interludi més calmat amb veus netes, per passar a una part més potent amb veus ja esquinçades. Tot seguit, ens mostren la seva faceta més progressiva i tornen al vers death metal.

"Weakness" té un començar una mica thrashero, però aviat es transforma en death metall amb blast-beast brutals per passar al vers i tornada més metalcore. Amb un interludi amb veus netes, no deixen de sorprendre la diversitat i qualitat musical d'aquesta demo.

Cal destacar el tema final "Own Duality", del qual disposen vídeo gravat en un dels seus assajos, comença molt al Nile amb doblatges de guitarres que evoquen l'Antic Egipte. Però continuen amb el vers, entre progressiu i brutal, que sorprèn però encara més impacten les veus netes de la tornada. Em trobo davant d'un gran tema de gairebé 6 minuts i mig, amb interludis acústics molt al Opeth. És difícil catalogar l'estil d'aquest tema, potser em s'arrisqui amb brutal death progressiu malenconiós.

Resumint, si apostes per les bandes novells de death progressiu, t'has de fer amb una còpia d'aquesta gran demo. Cal seguir la pista a aquests grans músics, perquè amb aquest gran inici, el seu àlbum debut molt segur ens meravellarà i, com vam ser testimonis al juliol, el seu directe és més que correcte, trencant el motlle de la moda actual de formar bandes de folk-metall. Seguiu així, nois, i arribareu molt lluny!

Sergi Arise "Hell"
28/11/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.