SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Saurom Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Kiss of Death (Kiss Tribute Band) La casa del Loco (Zaragoza)

Saurom París 15 (Málaga)

Forja + Obscens + Strip Wolf (Barcelona)

Easy Rider + Tâlesien Transylvania (Vigo)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

Saurom Teatro Circo (Murcia)

Nurcry + Sin Control Revi Live (Madrid)

The Slavers (Iron Maiden Cover Band) + Kiss of Death (Kiss Tribute Band) Peter Rock (Valencia)

Riverside - Shrine of New Generation Slaves (2013)

Riverside - Shrine of New Generation Slaves
Riverside logo
Polonia

Shrine of New Generation Slaves

Progressive Rock
InsideOut Music
2013


Temes

1. New Generation Slave 04:17
2. The Depth of Self-Delusion 07:39
3. Celebrity Touch 06:48
4. We Got Used to Us 04:12
5. Feel Like Falling 05:17
6. Deprived 08:26
7. Escalator Shrine 12:41
8. Coda 01:39

Formació

Veu, Baix, Guitarra acústica, Ukelele: Mariusz Duda
Guitarra: Piotr Grudziński
Teclats: Michał Łapaj
Bateria: Piotr Kozieradzki

Crítica

Aquí està l' últim disc dels Polonesos Riverside , grup que a poc a poc , va satisfent els llocs superiors del món del rock / metall progressiu , i de manera molt merescuda .

" Shrine of new generation slaves " , aquest és el nom d'aquest gran disc , un disc que seguint la línia intimista , fosca , melancòlica i virtuosa dels seus discos anteriors , fa un pas al capdavant amb uns sons molt progressius dels setanta . Una cosa que és habitual en el món del rock progressiu actual . Com a exemple tenim l'increïble disc " Heritage" d'Opeth , o la magnífica saga " Road Salt " dels reis ( per a mi, òbviament ) del progressiu Pain of Salvation .

Però tornant a aquest disc , han estat quatre anys molt llargs , des d'aquell " Anno Domini High Definition " que a tants ens va enamorar , arriben amb el que serà un dels millors àlbums de l'any . Veiem amb les melodies genials de baix segueixen guiant la resta del grupode manera espectacular . Realment és apassionant veure com encara hi ha grups de metall que es guien i es sedueixen per la màgia dels quatre cordes , instrument molt oblidat a les nostres terres metaleres .

Anem tema per tema :

- "New Generation Slave " : Un enigmàtic començament ens porta a una estrofa on ens deixen clar en què es diferencia aquests Riverside dels anteriors discos , tornen els sons més Purplenianos i el rock progressiu més 70 en el món del metall progressiu actual . Però no per això és una còpia del que pugui estar fent Opeth o Porcupine Tree ( quan aquests treien discos ... ) , sinó que Riverside manté tota la seva essència .

Un tema que demostra que encara amb el seu so malenconiós i fosc , Riverside tenen ganes de fer-te moure el cap amb increïbles línies de rock progressiu i teclats als Jon Lord .

- " The Depth of Self - Delusion " : Potser un dels meus temes preferits del disc ( tot i que sóc incapaç de triar ) . Baixen una mica els decibels amb aquest tema després de més de set minutazos on la fantàstica veu de Mario Dudaz ens porta un dels millors tema a l'altura de Second Life Syndrome . La tornada és tota una meravella musical .

- " Celebrity Touch " : Tema single del grup , ple de bon rock i un riff que estaràs tot el dia cantant , molt sementera i els senyors Piotr Kozieradki i Michel Lapaj fent uns sols descomunals a la guitarra i teclat respectivament . Tot un gran tema .

- " We Got Used to Us" : Tornem als Riverside de Second Life Syndrome amb aquest tema , molt típic de Riverside , però no sense perdre qualitat . Un mig temps perfecte , amb un piano molt elegant i Mario Dudaz a la veu i al baix que de veritat , és increïble com pot cantar tan bonica i personal, un timbre molt particular el de la seva veu , i alhora fer unes línies de baix tan magnífiques .

- " Feel Like Falling " : Aquí torna l'experimentació , algun Hammond donant gran ambient a un tema amb tocs " Stoner" , molt fosc i amb un sol de guitarra molt imaginatiu i innovador , gran tema que si té algun però , seria que potser es faci alguna cosa repetitiu .

- " Deprived ( Irretrievably Lost Imagination ) " : Aquí segueixen experimentant , uns Riverside molt progressius , amb sons de teclat propers a Yes , IQ o TheFlower Kings . L'atmosfera plena d'aquesta malenconia tan Riversidiana , i un Mario Dudaz que no para de delectar-nos amb la seva preciosa veu . Pura elegància i tot un exemple de fer bon Rock progressiu . Destacar el gran moment a meitat de la cançó , on comencen a jugar i experimentar delectant-nos amb uns genials minuts de músicaque acaben amb pur jazz acompanyat d'un oboè . Apassionant .

- " Escalator Shrine " : De sobte , la joia del disc . Unes guitarres amb un toc flamenc ens anuncien que ve un d'aquests temes que marcarà època . Comença amb un toc molt Pink Floydiano , tènue i formidable , amb uns teclats que a poc a poc ens van introduint en la temàtica de la cançó , mentre baix i guitarra fan un punteig que ens recordarà a moltes cançons antigues , però a cap en especial .

Sols de guitarra ens porten a un moment de silenci , on les cordes del baix de Mario comencen a Bolar , per ficar-nos de ple en un gran moment setanta , amb un sol de teclat de aupa , al Purple . Tota una bogeria progressiva que ens porta de nou a la calma , on una vegada més , sense repetir res de l'anterior , ens sorprenen amb uns jocs vocals i uns moments musicals que haurien de fer història.

- " Coda " : Aquest tema ja que com diu el seu propi nom , és una coda , una manera d'acabar el disc amb una cançó curta , elegant , lenta i melancòlica . Amb 1 Mario Dudaz de faula .

Una joia que tot ésser humà hauria d'escoltar . Tant de bo això els d'una mica de pujada i s'emportin la fama que mereixen , perquè a cada disc aquests nois fan unes meravelles musicals de aupa .

Víctor Yuri
10/09/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.