SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

The Zen - Somewhere on Earth (2012)

The Zen - Somewhere on Earth
The Zen logo
España

Somewhere on Earth

Melodic Death Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Lifetime Circle 02:52
2. First Time Dead 05:48
3. The Oblivion Lies 03:13
4. Checkmate 02:52
5. In Hell's Core 03:58
6. Mystic Challenge 04:50
7. Tabula Rasa 02:58
8. Origin 03:38 Show lyrics
9. Beyond the Dawn 03:29
10. The Calling 04:18
11. Somewhere on Earth 04:49
12. Reborn 02:19

Formació

Veu: Toni González
Guitarra, teclados: Xavi Diví
Guitarra: Aleix Costa
Baix: Nico Bassó
Bateria: Josep Grau

Crítica

The Zen es va formar el setembre del 2010 a Barcelona ens porta aquest gran disc on trobarem influències variades , des Death melòdic , hardcore , tocs progressius i fins i tot alguna part propera al Black metall. I sobretot , trobarem a cinc musicazos que vénen amb ganes de demostrar tot el que saben fer , que és molt.

Anem tema a tema :

LeaftimeCircle : una preciosa intro , molt llarga , però perfecta per introduir-nos en l'ambient del disc . Té moments més electrònics , amb piano , ambientals , i amb una orquestració molt bé produïda . Gairebé sembla la música d'una pel · lícula !

First time dead : Brutal riff proper al Djent , que ens porta a un gran tema , canyero , amb veu molt fosca i una bateria que no para de ficar zitzània .
Moments molt progressius amb temps tallants , i tocs de teclat que li donen uns aires clavaditos als Children of Bodom de fa uns anys .

TheOblivionlies : Igual començament molt canyer que després d'uns moments de no parar de moure la cabellera , ens porta a uns riffs més entretallats però plens d'energia . Els sols segueixen sabent a Children o Jari Mäenpää . Un tall ràpid , cru i directe . Gran tema .

Checkmate : Death en estat pur , guitarres afilades , doble bombo donant canya amb un baix igual de brut . Els arranjaments de teclat estan sempre presents però aquí el que agrada és la brutalitat però molt ben feta .

In hell'score : Ara un Death més melòdic , més proper un cop més a children , però ull , no parlo de còpia . Aquests nois tenen el seu estil i saben el que han de fer perfectament . Aquí tornem a trobar les parts que combinen les veus netes amb les guturals de manera sublim .

Mystic Challenger : És clar , no deixaran de fer bellugar la teva cabellera . Segueix l'agressivitat sense parar . Un tema amb una introducció contundent on veiem una vegada més algun toc proper al djent metall . L'estrofa és tot death metall sense escarafalls amb una tornada més melòdic que farà les delícies dels que els agradi el metall modern . Els sols d'aquest tema ( com tots els del disc ) són un gran gust on una vegada més veiem la influència màxima d'Alexi Laiho i els seus nois del llac Bodom .

Tabula Rasa : Mare meva, aquest disc no puc escoltar-lo amb la meva àvia davant, segueix sense baixar els decibels . Parts que poden recordar a Messugah o grups de l'estil , encara que una mica més melòdic , gràcies a un teclat perfectament executat .

Origin : aquest tema és tot un exemple del seu so , riff de guitarres que després de diverses voltes són acompanyades per un telcado donant aquests aires de death metall finès . Aquí és la veu on trenca una mica amb l'estil més childreniano , encara que els magnífics solos de guitarra ens tornen a portar a terres fineses . Però la sorpresa arriba amb un petit interludi melòdic molt fosc que recorda al Midian dels bons temps de Cradle of Filth .

Beyondthedawn : Aquesta clar que aquí no hi ha balades , això és death melòdic i amb algun toc progressiu , i no deixaran de destrossar el meu cap en tot el disc , m'encanta . Segueixen les guitarres afilades , veu punyent i de sobte , una tornada ple de melodia i de qualitat que ens torna a un ambient més modern . Però és només un petit gest de complicitat , guitarres i baix segueixen destrossant els amplificadors i menuts tresillacos en el doble bombo es marca Jordi .

Thecalling : Un tema que ens apropa més a Dark Tranquility , amb uns teclats molt ben escollits . Un tema ple d'energia que ja li agradaria haver tret a molts grups de fama com els ja nomenats DarkTranquility . Tenim metall d'una gran qualitat a Espanya , només cal que ho escoltem .

Somewhereon Earth : tema que dóna títol al disc , i un tema amb la marca The Zen i amb el que aquests nois saben donar . Riff canyers, veus guturals molt crues , amb melodies de teclat i veu neta que flueixen a la perfecció . Els cors i el sol ens tornen a recordar que han begut molt de Children of Bodom . I de veritat , fer els sols que fan no és " moc de gall dindi " . I el final orquestral , una meravella .

Reborn : Una coda que s'uneix amb el final de Somewhere on Earth . Quina qualitat d'orquestracions , de melodies i de fer volar l'oient . Un final de música de pel · lícula perfecte per a un gran disc .

Si ets fan dels primers Children of Bodom , Dark Tranquility , Messugah , si t'agrada el Djent metall , el death melòdic de qualitat amb aires nòrdics , no dubtis en escoltar aquest grup . I si t'agrada la música de qualitat , amb tocs progressius , tampoc deixis escapar aquesta tros de banda .

Víctor Yuri
20/09/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.