SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Saurom Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Kiss of Death (Kiss Tribute Band) La casa del Loco (Zaragoza)

Saurom París 15 (Málaga)

Forja + Obscens + Strip Wolf (Barcelona)

Easy Rider + Tâlesien Transylvania (Vigo)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

Saurom Teatro Circo (Murcia)

Nurcry + Sin Control Revi Live (Madrid)

The Slavers (Iron Maiden Cover Band) + Kiss of Death (Kiss Tribute Band) Peter Rock (Valencia)

Kamelot - Haven (2015)

Kamelot - Haven
Kamelot logo
E.E.U.U.

Haven

Progressive Symphonic Metal
Napalm Records
2015


Temes

01. Fallen Star
02. Insomnia
03. Citizen Zero
04. Veil Of Elysium
05. Under Grey Skies
06. My Therapy
07. Ecclesia
08. End Of Innocence
09. Beautiful Apocalypse
10. Liar Liar (Wasteland Monarchy)
11. Here's To The Fall
12. Revolution
13. Haven

Formació

Guitarres: Thomas Youngblood
Baix: Sean Tibbetts
Bateria: Casey Grillo
Teclats: Oliver Palotai
Veus: Tommy Karevik

Crítica

Nou treball en estudi d'aquests coneguts metaleros simfònics, encara que cada vegada amb majors dosis progressives però sense deixar de banda la seva part més melòdica i enganxosa.

Abans d'entrar en el que són els temes en si, destacar la seva gran producció cuidada al mínim detall, i amb unes col·laboracions de luxe que detallaré en l'anàlisi d'aquest "Haven" que sincerament m'ha sorprès molt gratament, sent al meu entendre molt superior als seus últims treballs.

El disc s'obre amb "Fallen Star" marcadament melòdic i amb una tornada fenomenal, destacant també les estupendes orquestracions i una marcada melodia de guitarra, però anem que el seu segon tall no baixa per res el nivell: "Insomnia" rítmica, fosca, i amb una altra part central genial, francament enganxosa que se't queda gravada en la ment, dos de dos.

Lògicament aquest nivell tan alt és difícil mantenir-lo i arribem a una de les cançons més fluixes que no dolentes, titulada "Citizen Zero" alguna cosa més lenta i bastant més fosca, i canviant amb uns cors finals apocalíptics i amb una part de teclat bastant progressiva.

El nivell torna a pujar amb "Veil Of Elysium" recordant als Kamelot més inspirats, ¡¡¡tremenda la melodia principal !!! '' Preciós tornada !!!! sens dubte una altra de les millors d'aquest gran "Heaven", i en aquest punt tenim les primeres col·laboracions Charlotte Wessels (Delain) prestant la seva bella veu i Troy Donockley (Nightwish) flauta a la bonica balada "Under Grey Skies".

Seguim amb un altre gran tema "My Therapy" amb una altra excel·lent i molt enganxosa part central, i amb una melodia principal que em recorda bastant a bandes de metall gòtic com Charon, curiós, després d'una petita introducció anomenada "Ecclesia" ens arriba "End Of Innocence "amb gran protagonisme de l'orquestra, molt bones guitarres i un altre tornada per emmarcar i van ....

Pel que fa a "Beautiful Apocalypse" poc a dir, destacar les guitarres rítmiques i un altre tall totalment rodó, però el següent "Liar, Liar Wasteland Monarchy" segurament sigui el que més m'agrada, ho té tot per triomfar entre els seus fans, dramàtica, èpica , amb un gran treball de les guitarres, i en el qual podem escoltar tant introduint guturals com cantant la tornada en la seva part final a l'última convidada Alissa White Gluz (Arch enemy).

Acabant aquest nou opus tenim el lent i bonic "Here's To The Fall" amb un gran treball de la seva cantant Tommy Karevik, el qual em costa bastant diferenciar-lo del gran Roy Khan, són força semblants, i com a tema final descomptant la outro, tenim "Revolution" que no desentona amb tot el que s'ha escoltat, i on també podem trobar la segona col·laboració de Alissa.

En resum: Kamelot han tornat sempre al meu entendre, per la porta gran, amb un treball ple de melodia, bellesa, i grans cançons, amb una orquestra i cors que doten de força i lirisme a tot l'entramat ordit per aquesta gran banda, recollit en aquest fantàstic "Haven".

Bruno Molina
25/06/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.