SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Dry River - El Circo de la Tierra (2012)

Dry River - El Circo de la Tierra
Dry River logo
España

El Circo de la Tierra

Progressive Metal
Autoproducido
2012


Temes

01 Y Tras El Telón... (I)
02 Pequeño animal
03 Aunque Sin Ti
04 Soledad
05 Nuevos Tiempos
06 La Mujer Del Espejo
07 Quédate Un Rato Más
08 Tierra
09 Se Lo Monta Bien
10 El Circo De La Tierra
11 La LLave Del Sol
12 Y Tras El Telón... (II)

Formació

Veus: Ángel Belinchón
Guitarra, teclados, voces y programación: Carlos Álvarez
Bateria: Pedro Corral
Teclats, guitarra i saxo: Martí Bellmunt
Baix i veus:David Mascaró
Guitarra y Veus: Matías Orero

Crítica

Senyores i senyors, nenes i nens, passin i vegin, que el gran circ ha arribat a Satan Arise!!!

No, ens hem tornat bojos .... per ara. Per poder començar parlar de Dry River i el seu CD El Circ de la Terra, no trobava millors paraules que aquestes.

Com començar? Què dir d'aquest CD? Bé, per començar, anem a classificar l'estil de música. Abans d'entrar en aquesta review hauràs vist que està classificat com a "progressiu". Si, en principi és aquest gènere, però i si m'invento un gènere especial per Dry River? ¿Arriscat? Potser sí, però és inevitable. Dry River és Funny Metall!

Segur que ara et pica la curiositat i vols saber de què parlarem. Doncs posem-nos una mica en antecedents i veure qui és i d'on ve aquest circ ... El Circ de la Terra.

Des de Castelló ens arriba aquesta nova banda encara veterana en els escenaris. Després de més d'una dècada com a grup de versions, decideixen, per fi, crear el seu propi estil i treure al mercat el seu primer treball.

En aquest circ, a part de malabaristes, contorsionistes, pallassos ...., podem trobar a Ángel Belinchón "pluks" com a veu principal i alguns cors, Carlos Álvarez "Amic Vagata" a les guitarres, teclats i cors, David Mascaró "Fixu" al baix i cors i, per finalitzar, a Matías Orreo "Pay" en les guitarres i com no, als cors. Al CD podem trobar temes frescos i alegres com Aunque sin ti, Nuevos tiempos o Quédate un rato on la música sempre es presenta acurada i amb canvis de ritme al llarg de totes les cançons molt estudiats i harmònics.

Però no tot és diversió en aquest àlbum, també tenim temes profunds com Soledad o Tierra cançons tranquil · les i amb lletres d'aquelles que fan pensar a tots una miqueta.

Com en tot circ, hi ha espectacle per a tots, així que també trobarem temes amb molta força com La Dona del mirall on ens demostren un hard rock autèntic.

Barreges d'estil en tot el cd, podem trobar des Jazz, Folk, Heavy, Hard Rock i Clàssica, barreja que dóna la frescor que caracteritza tant a Dry River i que és possiblement, aquest toc de diversió i joc que de tant en tant a tots els adults ens cal.

Escolteu i somriguin senyors, que estem en el circ ... El circo de la Tierra!

El Circ de la Terra està compost per 12 temes, frescos i alegres la gran majoria.

Y Tras el Telón, ens donen la benvinguda al circ que ens espera. Una petita intro a capella (només veu i cors acompanyant) molt ben enllaçada amb el tema Pequeño Animal obrint ja per fi el teló amb unes guitarres i un bon ritme de la bateria que va acompanyant. Les guitarres cessen i es presenta la veu d'Àngel, veu neta i contundent. Durant tota la cançó acompanyen els cors de tot el grup. Canvis de ritme en tota la cançó donant aquest toc divertit amb una lletra més que optimista.

Encara que sense tu, següent tema, ganes de moure el cap? Ganes de ballar? Aquest tema dóna joc a les dues coses, amb un toc de pur rock!

El disc continua avançant com si fos una pel · lícula, creant atmosferes de tot tipus, donant alts i baixos emocionals musicalment parlant, i així passem pel tall més lent Solitud, balada trist que ens dóna pas a un tema de llarga durada, com la major part de temes del disc. Es tracta de Nous Temps, més de set minuts on els teclats tornen a tenir un protagonisme exquisit. Sense voler comparar, però per aquells que els coneguin, potser recorden lleument a Perfect Smile.

I anem a donar-li una mica de canya guitarrística dins dels alts i baixos. La dona del mirall un tema eminentment guitarrer, tant en riffs, com en melodia. Tant en la seva part més canyera, com en les parts més tranquil · les. Dry River, demostren una excel · lent varietat compositiva dins de cada tema, oferint els més variats passatges, ja no només amb canvis de velocitat, sinó amb cops d'efecte d'altres classes com canvis de ritme i d'estils, com ja hem comentat.

En molts trams, el disc té un aire molt clàssic, prenent grans dosis de rock com s'aprecia en Queda't una Rato Més Això si, sempre un doble bombo, un riff, o un sol s'encarrega de recordar l'essència de la banda.

Fregant el qualificatiu de balada, però amb parts més ràpides, que recorden riffs clàssics dels Maiden, el gran tema que fa una primera picada d'ullet al nom del disc, Tierra.

Se lo monta bien és un tema que si és escoltat al costat del videoclip que hi ha sobre aquestes línies és molt divertit i la veritat és que com menys, arrenca un somriure. Es tracta d'una barreja entre rock i blues, amb el toc personal de la banda, amb una divertida lletra referent a l'amor múltiple, però animo a veure el videoclip per entendre de què parlo.

Donant nom al disc i amb la melodia que fa d'enllaç a tot el disc, obre El Circo de la Tierra. Un altre tema de llarga durada, però que no ens enganyem, és el més dur, ràpid i variat de tot l'àlbum, sent una autèntica obra mestra d'una altra vegada gairebé vuit minuts. La veritat és que és un tema, que recorda en determinats moments a la pel · lícula Moulin Rouge, ja que és més aviat un espectacle de metall progressiu, que un tema a seques. Un tema, que és una carta de presentació excel · lent per entendre la filosofia de la banda quant a la seva idea amb aquest disc. Tappings, melodies dissonants, encaixades amb mestria i una habilitat més que elogiable per enllaçar amb la tornada amb el que obren i tanquen el disc. Per llevar-se el barret, senyors.

Finalment el disc tanca amb una outro com la que l'obre, amb la melodia i tornada que ja hem comentat i que està present en tot el disc, amb el mèrit que comporta. Però abans d'això, l'últim tema en si, és La clau del Sol, una balada majestuosa, o més aviat "tema lent", que dóna el cop de gràcia final a un àlbum treballadíssim per part d'aquesta formació que donarà molt que parlar i que farà les delícies dels amants del metall progressiu, del metall en castellà i fins i tot de la virtuositat compositiva.

Víc Salda
05/04/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.