SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Redimoni + Korgull + Age of Steel Upload (Barcelona)

Elisa C. Martin + Hora Límite + Embers of Pride + Bridge to Nowhere Revi Live (Madrid)

Ankor + Vukovi + Far'n'Hate Stage Live (Bilbao)

Angra + Opera Magna + Arwen Razzmatazz 2 (Barcelona)

Enuff Z'Nuff + Dusty Riders Estudios Groove (Portugalete)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

WARG - In the Dusk of Men (2016)

WARG - In the Dusk of Men
WARG logo
España

In the Dusk of Men

Thrash Metal
Autoproducido
2016


Temes

I am death
Ancient Times
Time Will Hide
Light Under the Shadows
In the Dusk of Men
Wargs on the Horizon
Fate of Kings
Ghosts of Tomorrow
Tiergatenstrasse

Formació

Veu: Javier Gregorio Salazar
Guitarra: Luis Carlos Gallego
Baix: Santi Gallego
Bateria: Ruben Isla
Guitarra: Oscar Diaz

Crítica

La veritat és que últimament vaig mancat de temps i només procuro dedicar el que em queda a escoltes que em donin autèntiques satisfaccions. Per desgràcia estic en una època, que espero que passi, que vaig pràcticament a tir segur. Però això no m'impedeix fer escoltes ni que siguin petites, com sempre faig, a múltiples bandes, especialment nacionals.
Sumem l'estil: Thrash metall. Com es diu en un entorn molt proper a mi, no em estarrufa l'escrot en absolut; ¿Així que què farem avui? Anem a parlar de Warg, banda aragonesa de thrash metall.

¿I per què aquesta introducció? Perquè el disc m'ha encantat i em sembla que seguint totes les "directrius" del gènere, han llançat un disc molt original, amb un estil propi molt marcat i d'una qualitat que va molt més enllà d'un segon àlbum sense més. M'atreviria a titular-fins i tot com thrash per a tots els públics o com els han batejat, epic thrash.

In the Dusk of Men, obre amb una tema directe, canonada i completament demostratiu del poder que destil·len aquests joves: "I'ma Death".
Parlem d'una bateria rapidíssima, uns riffs afiladísimos i uns contrastos exquisits entre potència, agressivitat i melodia. El tema de les veus és senzillament espectacular però ja ho tractarem més endavant.
La tornada, pura essència del thrash ens deixa uns riffs a les mans de Luis Carlos i Oscar a la bateria que són difícils de passar per alt.

¿Pot ser que es el seu tema? El seu single? Doncs seguim per esbrinar-ho i ens arriba "Ancient Times". A foc, directe, veloç la bateria de Rubén i el baix perfectament compassat de Santi. I sorpresa: Les veus, que fins ara agressives com les que més, combinant-les amb guturals obra del mateix Javier Gregori (memorizemos aquest nom), trobem unes veus molt més èpiques, muntanyeses que són les que contrasten aquesta vegada amb els guturals. Però compte. Els cors impressionants. I quan dic impressionants, vull dir que la barreja d'estils és tan perfecta i brillant que m'atreveixo a categoritzar com una cosa que no havia escoltat fins ara i val la pena que tu li dediquis uns minuts a descobrir si et poden agradar tant com a mi !
Per si fos poc, arranjaments de teclat i orquestracions i fins i tot cors femenins arrodoneixen el lliurament.

"Time Will Hide", ¿cors benedictins? Bé, ràpidament desemboquen en un altre fort xut que et farà explotar el cap. Els riffs són de fàcil entrada però no per això deixen de ser molt afilats. Compten amb la col·laboració de Nekane Coru d'Occitània als cors i que després tindrà un paper més protagonista. Em sembla impressionant el que guanya una banda qualsevol quan realitza cors de qualitat, fet que vaig descobrir amb Dry River en el seu moment, tot i que em desvií de gènere moltíssim. Però aquesta ocasió combina la duresa de la part instrumental amb duresa vocal a l'una que melodia instrumental i èpica vocal. De veritat. Una oportunitat almenys, la mereixen!

Parlàvem de la col·laboració de Nekane, ja que en el següent tema "Light under the Shadows", pren el protagonisme vocal, que no únic, ja que Javier torna pels seus furs a donar un contrast especial. Aquesta vegada per això, no ens hem d'enganyar, ens apartem una miqueta del thrash per prendre una mica d'aquesta essència que els ha valgut l'etiqueta de epic o fins i tot m'atreviria a esmentar viking. En qualsevol cas, si em diuen que és l'última sensació que arriba des dels Estats Units o fins i tot si m'apures de Finlàndia, el compro a ulls tancats. Per què no fer justícia a la qualitat i esmentar a la banda com l'última revelació d'un dels països en què es practica un dels millors metalls de qualitat del món? (Échale un vistazo al video sobre estas lineas)

Donant nom al disc arriba el cinquè tall amb nou protagonisme guitarrer, velocitat endimoniada i duresa exquisida. Gairebé 4 minuts per delit, amb nova demostració de registres vocals tan múltiples i variats, que bé li mereixen a Javier una menció especial.

Un dels temes que més arribada han tingut, doncs li han conferit el seu propi vídeo és "wargs in the Horizon". ¿Pot ser enganxós un tema potent i thrasher? Doncs la resposta és més que evident: La tornada del sisè tall no es pot treure del cap. I és que encara que el disc data de l'any passat, mai és tard diu la dita, per descobrir-te una veritable joia, si és que no la coneixies encara!

La durada del treball és més que correcta. Últimament em fan alguna cosa pesats els discos dobles d'hora i escaig cada un. En els anys 80 els lliuraments eren de 40-45 minuts cada dos anys i et permetien gaudir de cada detall de cada tema, en lloc del gran consum massiu deixant passar per alt detalls que mereixen la pena, com els petit efectes de guitarra que pugui contenter "Fate of Kings", els diferents riffs, aquest cop més èpics i calmats, subtils arranjaments instrumental o sense dubte, les diferents veus que conformen els cors.

Nekane Coru torna a aportar la seva veu als cors de "Ghosts Of Tomorrow". Enganxós com el que més, allunyant-se una mica de l'etiqueta principal que envolta la banda i tornant a sons més muntanyencs però sobretot, deixant molt clar que la banda té un so propi, una etiqueta que els defineix anomenada Warg i que si t'agrada qualsevol bon metall, aquest disc ha de ser teu.

Tanquen aquesta segona publicació amb "Tiergartenstrasse", districte berlinès (desconec el perquè del tema tot i que sé que pesa una història forta l'edifici del número 4 del carrer amb aquest nom), deixant un regust molt dolç. Sense avorrir, sense quedar-se curts i volent escoltar una mica més de la banda, sensació més que positiva en acabar d'escoltar una feina.

L'únic dubte que em queda és com traslladaran al directe aquesta versatilitat vocal de la seva frontman, però que segur que aquesta barreja de potència i èpica en viu ha de ser la bomba i si tinc oportunitat no m'ho perdré. No hauries tu tampoc, començant per donar-los una escolta a aquest treball consolidació de la banda aragonesa!

Víc Salda
28/06/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.