SatanArise en Facebook
Contacte - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Sara Sánchez

Sara Sánchez

Avui tenim el plaer d'entrevistar a Sara Sánchez, Comunity Manager de Dalla, de Death & Legacy i també encarregada de la gestió de tot el Merchan de la banda gaditana, a més d'assistent habitual a concerts i fins i tot fotògrafa ...

En primer lloc, moltes gràcies per dedicar-nos el teu temps. Podries presentar-te una mica d'una manera més precisa? Segur que ens hem oblidat de coses!

Hola! Em dic Sara i com bé has dit és habitual veure en els concerts de Guadaña ja que sòl acompanyar-los sempre que m'és possible, m'encanta compartir temps amb aquest grup! La veritat és que no m'agrada dir que sóc Community Manager, ja que no he realitzat uns estudis específics sobre això, m'explico:  Tot va començar perquè el món del màrqueting va començar a agradar-me arran d'haver cursat un Cicle Formatiu de Màrqueting i Comerç i vaig tenir l'oportunitat de "ficar-li mà" a les xarxes socials de la Guadaña. Sí que és cert que he realitzat seminaris i cursos en línia i assíduament vaig posant-me al dia sobre novetats, consells i trucs de cada xarxa social a través de Youtube o blocs especialitzats en màrqueting. Com a sòl dir, el que faig, ho faig provant i investigant, amb molt d'afecte i moltes ganes. La qual cosa, m'ha portat també l'oportunitat de treballar amb els nois de Death & Legacy. El mateix puc dir amb la fotografia, però, en aquest cas vaig començar amb la fotografia fa uns 8 anys aproximadament, però era jo qui estava davant de l'objectiu. A poc a poc les meves prioritats van canviar i ho vaig anar deixant de banda, fins que un dia Pau Casas es va comprar una càmera amb unes bones característiques per als concerts i vaig començar a provar concert rere concert i ... fins ara! El millor de tenir càmera en mà és tenir l'oportunitat de gravar en vídeo a la banda, d'aquí han sortit vídeos de directe com "tot segueixo a peu", "La Sort" o "Més enllà". Si parlem del marxandatge de la banda, quan vaig començar a anar als seus concerts, la varietat era escassa (discos, samarretes, encenedors i poca cosa més que recordi). Cal dir que un dels ingressos assegurances que té una banda concert a concert és la venda dels seus propis articles, així que a poc a poc, vam anar pensant i donant-li voltes com poder millorar l'estand de la banda. Hem anat afegint molts articles amb dissenys diferents i fins i tot posem un petit photocall perquè els seguidors es puguin fer una foto de qualitat amb la banda.

Per la presentació i el que comptes, estàs molt vinculada al món del metall d'una manera molt polifacètica ... a més has aparegut en algun que altre videoclip (Saurom, ...) i ets l'actual imatge de Guadaña ... Com portes això?

Aparèixer en un videoclip de Saurom per mi va ser un somni complert. En aquella època jo encara seguia fent cosetes davant de l'objectiu i tenia la il·lusió de sortir en un videoclip d'una banda que m'agradés. Així que li vaig escriure a Antonio Donovan comentant-li que si algun dia necessitaven a alguna chavalita que comptessin amb mi i ... voilà! Somni complert. A part d'en "La Llegenda de Gambrinus" podeu veure la cara en dues de Guadaña. Pel que fa a la imatge actual de Guadaña per a mi va ser un veritable plaer que el gran Fernando Nanderas edités fotos meves (era una cosa que teníem pendent fa molt de temps!) Necessitava una model que fes unes determinades postures i ... dit i fet. He d'aclarir que la que apareix a la portada no sóc jo, ja que la necessitat d'aquestes postures va ser posterior a la realització de la portada, però sí que surto meditant o fent-me el Harakiri (entre nosaltres anomenat Sarakiri) I ... com ho porto? Doncs bé, perquè gairebé ningú em reconeix, però jo amb el que em quedo és amb la satisfacció personal.

Què tasques realitzes com Community Manager? Quina importància creus que té aquesta tasca avui en dia, en una societat completament digitalitzada?

Labors moltes, la veritat, publicar post gairebé diàriament, respondre comentaris, saber què demanen els seguidors, analitzar quin contingut funciona millor i en què tram horari, idear contingut original i que sigui diferenciador, observar contingut que publiquen grans marques i bandes, contacte i col·laboracions amb YouTubers ... Tot això tant en Guadaña com Death & Legacy, afortunadament amb Guadaña és molt més fàcil ja que els tinc a mà, però als nois de Death & Legacy els envio tasques perquè em facilitin contingut! Aquesta tasca em sembla realment important, cal tenir en compte que, en viure en una societat completament digitalitzada, la forma més ràpida d'arribar als seguidors és a través d'internet. Qui no mira facebook encara que sigui una vegada a la setmana? I ja no parlem de Twitter, Instagram o Youtube. De tot això hi ha una cosa molt clara i molt important i és que als seguidors els agrada sentir-se únics i importants, per exemple, responent als seus missatges i els seus dubtes. Com bé es diu, i amb raó, són "el respectable". Si parlem d'altres tasques, una altra la funció considero important és el tema de les fotos i el seu instantaniedad. Normalment quan viatjo amb Guadaña a la tornada dels concerts, edito les fotos del xou i la primera de totes la de cap de concert. Considero que una imatge val més que mil paraules i si tens gairebé a l'instant una foto de com va ser el concert dóna molt bona imatge. També que la banda tingui les seves pròpies fotos per a cartelleria i promoció fa molt, ja que afortunadament a Guadaña li tinc el "punt" agafat en els seus shows, sé quan i com es mouen sobre l'escenari, aconseguint amb això millors fotos dia a dia.

En quin moment vas decidir vincular-tant al món del rock en general?

Doncs va ser fa 10 anys, quan un boig del metall anomenat Felip SM (director del webzine The Drinktim) em va pescar per a la seva web com a redactora. I ja una cosa s'ha anat enllaçant amb una altra, i un concert a un altre, fins al dia d'avui. Sara Sánchez

Obligació o diversió?

Jo diria que principalment diversió, però amb compromís.

Com veus des de dins i des de fora el món de la música rock / metall? ¿Gaudeix de bona salut?

No sabria dir-te amb exactitud. És difícil arribar a un públic nou i que es quedin enamorats d'una banda a l'haver tants grups que estan sorgint avui en dia. És un treball diari, constant i d'inversió que no totes les bandes es poden permetre. Però d'altra banda també veig cada vegada més joves en els concerts i això m'alegra. Veient-des de dins crec que hi ha molta competitivitat, molts comentaris de "la meva banda és millor" o "perquè aquesta aquesta banda en" x "festival i la meva no" i també molta germanor entre bandes. Al final, jo crec que això depèn de com sigui la forma de ser dels músics, que de vegades la gent oblida que són persones com tu i com jo, i que hi ha de tot en aquesta vida. En resum, per a mi, cal gaudir de la música, donar suport el que ens agrada i posar cada un el nostre granet de sorra. La vida al final t'acaba tornant el que dónes d'una manera o altra.

Musicalment .... que estils són els teus preferits?

Doncs no podria encasellar-me en cap estil, sóc més de bandes independentment del que toquin, ja que, si em transmeten, m'han guanyat. Anem amb alguns exemples: -Internacional: H.E.A.T, HIM, Firewind, Beast in Black, Cyhra, Wearing Scars ... -Nacional: Guadaña, Saurom, Nocheterna, Sôber, Stravaganzza, Avalanch ...

Sara Sánchez Quin i quan va ser el teu primer concert?

No ens hem d'enganyar ... No em acord amb exactitud! Per comentar alguns ... Recordo haver anat a un concert de La Oreja de Van Gogh amb les meves amigues en l'adolescència. També quan era una mica més gran, els meus amics tenien la típica banda de col·legues que donaven conciertillos a la teva ciutat i anàvem a veure'ls sempre. I ja com a festival el Seguim en Peu que es va fer a Barbate (Cadis) que van tocar Saratoga. I si parlem de primers concerts que per a mi marcar-un abans i un després, van ser dos: HIM a la Riviera al 2008, ja que era la primera vegada que veia una banda internacional ia més la meva favorita, ja Guadaña al mini concert acústic que van donar presentant el seu videoclip "A la Bretxa".

Què representa per a tu el rock / metall / música en viu?

Per a mi significa passió. Passió per la música, per compartir temps amb els teus artistes favorits, per cantar i sentir en viu cançons amb què t'identifiques ...

Compte alguna anècdota divertida que t'hagi passat girant amb la banda!

En una sala d'una ciutat que no vaig a nomenar, en la qual Guadaña tocava amb bandes que no vaig a nomenar. Després del xou de Guadaña estàvem tots al camerino, mentre era el torn d'una altra banda. Alguns començàvem a estar més perjudicats que altres i amb la conya cridàvem "ehhhhhhhhh cabrooooon" i fins el vam gravar en vídeo. Però una de les vegades que el nostre crit de guerra va sonar, va coincidir que, en acabar, acabava l'altra banda de tocar un tema. ¿Resultat? Retrunyir per la sala nostre "cabró" tant que ens van venir a fer la bronca jajaja. Una altra molt graciosa va ser quan de camí a un concert en furgoneta, Nael, l'antic baixista de Guadaña, es va posar a cantar la cançó de Bohemian Rhapsody de Queen amb una lletra pròpia inventada amb una tornada tan pegadillo que acabem tots cantant a la furgo " Salvaaaa, uh uh uhhhhh ".

Si poguessis reviure un (o un parell) de concerts ... quin escolliries?

No puc quedar-me sol amb un de ... D'una banda els concerts de la gira amb Firewind amb Guadaña sens dubte. Poder conèixer a la banda grega, fer-me fotos amb ells i veure'ls quatre vegades seguides no té preu. Si em diguessin de repetir el cap de setmana que ve, repetia amb els ulls tancats. D'altra banda, la primera vegada que vaig pujar a un escenari amb Saurom, va ser en l'últim Llegendes del Rock que es va celebrar a Beniel. Era la primera vegada que em pujava a un escenari ia més vam estar signant discos al costat de la banda i fent-nos fotos amb els seguidors. Vaig al·lucinar i segueixo al·lucinant amb el públic de Saurom I, finalment, ja que parlem de concert em quedo amb les festes post-concerts que ens peguem en alguns concerts de Guadaña amb els seguidors (que ja molts són amics) són del millor.

Si poguessis contactar amb els promotors, què els diries de canviar de cara al públic dels directes? I com part d'una banda?

A grans trets diria d'incentivar al jovent a anar als concerts fent campanyes per a això. Molta gent jove no coneix res de rock ni metall perquè no és tan comercial com la música pop, de fet, quan al col·legi hi ha el típic xaval rocker se li sol mirar malament per no escoltar el que està de moda, quan sense adonar-nos , en el món del rock i metall també hi ha bandes que estan de moda, que per desgràcia no tenen tant bombo com altres estils.

Sara Sánchez Què creus que falla perquè moltes sales es presentin semi-buides cap de setmana després de cap de setmana?

Honestament, no ho sé. Podria ser falta de promoció, mala localització i comunicació, mal so / llums, poques facilitats, mala imatge. Crec que és un còmput de factors que fa que això es produeixi.

Finalitzant ... digues-me un concert que mai vas a oblidar.

Crec que em quedo amb l'acústic de Guadaña amb el que van presentar "A la Bretxa". 'Després d'aquest concert he pogut viure infinites aventures amb ells i les que queden!

Finalment, aprofitant la reivindicació del passat 8 de març, com veus la figura de la dona en el metall?

En augment, cada vegada hi ha més dones i crec que és una cosa molt positiva. Només espero que no converteixi "moda" si no un augment normalitzat que continuï el dia de demà.

Ara seria el teu moment per dir allò que et doni la gana, perquè no es quedi res al tinter: Promo, anècdotes ... el que vulguis !!

Doncs en primer lloc donar les gràcies a Guadaña per poder viure tantes aventures amb ells i considerar-me com una més de l'equip. També als nois de Death & Legacy per confiar que el meu granet de sorra pugui sumar al seu projecte. També donar-li les gràcies a Vic Salda pel seu tracte de 10 sempre i fer amb tanta passió el webzine Satan Arise. I finalment vull animar la gent a anar a concerts o a petits festivals perquè aquests creixin i el dia de demà es converteixin en referents.

Doncs moltíssimes gràcies pel teu temps i haver-nos dedicat aquest estoneta i esperem veure't aviat!

Realitzada per Víc Salda
14/03/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.