SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)

Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)

Arribava el moment de posar fi a tot un any de concerts en viu i ho feiem a la sala Upload de Barcelona veient als locals Forja i als aragonesos Salduie a qui teniem moltes ganes de veure.

Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Després d'una espera pesada i una doble cua (s'han de millorar cosetes si volem que sales noves tinguin éxit), sortia a l'escenari Forja molt caracteritzats i amb molt força.

La banda liderada per Martí, estava dalt de l'escenari per defensar el seu recent EP "Tornant de la Batalla". Amb temàtica purament de l'èpica catalana sonava la intro que feia saltar els músics dalt de l'escenari, ataviats amb cotes de malla, i vestimentes medievals, els barcelonins van arrencar el seu directe sota la poderosa bateria de Saus.

Una forta posada en escena amb ganivets diversos, disfresses i escuts era el primer que cridava l'atenció d'aquesta banda definida com d'èpic folk. I és que als teclats d'en Albert, s'afegeixen flautins i gaites per part seva mateix, l'acordió de mans del guitarrista Nil i Martí s'ocupa també de la lira, a banda de fer la cobertura dels teclats, quan Albert fa vents o de la guitarra quan Nil s'encarrega de l'acordió.

Van fer sonar temes del seu debut com ara "El Foc", "Rancunia" o bé "Vibria", on van patir algún que altra petit entrebanc però on van donar regne solta a veus netes, guturals i femenines i tot.

Bianca al baix, somreia i gaudia de la festa liderada per Martí que saltava i escridassava la gent del públic mentre intentava que la trentena d'espectadors interactuessin, i ho va fer amb força éxit.

Finalment van posar punt i a la fi del seu show després de fer també una versió en alemany dels grans del folk, Equilibrium: Blut Im Auge, amb la dificultat afegida de la llengua i la pronuncia.

Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)

Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Tot seguit i després d'un ràpid canvi de backline, van saltar els aragonesos Salduie a escena. Els folkies s'han guanyat un nom i un respecte a nivell nacional al llarg d'aquest 2015 en el qual han anat presentant i donant a conèixer el seu "Imbolc" alhora que collint grans crítiques i jo no seré menys després del xou presenciat.

L'escenari per sort era ampli atès que la banda consta de set membres i per tant necessiten metres i més si donen curs a salts i una actuació com la que ofereixen.

Van arrencar amb el tema que obre el seu disc "Imbolc" de homònim nom. Gaites sobre l'escenari a la boca del plurifacético David i les veus de Nem i Diego van començar la seva lluita dialèctica per convergir en múltiples ocasions en un únic crit de tan oposades característiques: Diego, 1 gutural greu molt apropiat per a un folk death metal combinat amb una veu neta, de timbre brillant i agut senzillament espectacular de Nem.

Van seguir avançant amb aquesta presentació que no va deixar indiferent a ningú, tot i que el nombre d'assistents seguia sent pobre, una quarentena escassa i tímida poblava la sala sense atrevir-se a fregar les primeres files ... almenys de moment.

Els teclats de Captain Rom, van emplenar unes guitarres a les que potser els va faltar una mica de potència i / o volum a les mans de Víctor, el qual també va col·laborar vocalment, mentre avançaven amb "Devoitio" per continuar amb una excel·lent "Pyrene". En aquesta ocasió Nem es va fer també amb una flauta i al costat de David van donar pas a una enganxosa melodia. No us perdeu aquest àlbum i Imagineu en directe interpretat brillantment. En aquesta ocasió les vegades en les veus les donaven Nem i Diego, potser una mica més tímid, almenys a hores d'ara.

Arribava un moment que estàvem esperant tota la nit: "La senda del Cierzo", presentada per Nem i en la qual estàvem ansiosos per veure aquestes estrofes amb centenars de paraules nítides en pocs segons: Senzillament impressionant, des de les veus, fins a les gaites de David o el ritme compassat de la bateria de Sergio.

Hi va haver temps per presentar un tema del que serà el seu pròxim treball anomenat "Bosnerau" en què van desvetllar el rumb a prendre i del qual ja tenim bastants ganes.

A poc a poc i sota les instruccions de Nem, la gent va ser animant-se i acostant-se i no va ser casualitat: Tots els assistents van sortir satisfets fins i tot diria sorpresos davant el directe que estava oferint la banda que va seguir amb "Caelia", després que Víctor canviés la seva guitarra per un clàssic llaüt elèctric. Cures tots els detales, per descomptat, com no podia ser d'una altra manera!

Intentarem posar algun però, perquè el potencial que té la banda és enorme així que intentarem fer una crítica constructiva amb ànim de millora. Així doncs a Nem alguna vegada se li anava la segona veu al so de la de Diego, qui aquesta vegada interpretava en net, així com també va fer Víctor. Si a més, l'energia que desprenien tots dos cantants fora compassada pel 100% del grup, es tractaria d'un dels millors directes nacionals, al qual poden aspirar amb una mica més de rodatge, sens dubte.

Arribant ja al final, van enllaçar amb "Caigut en combat", on té especial protagonisme el baix de Javier, mentre presentar a la banda sencera.

El final del concert va ser ja un autèntic èxtasi i una festa sense fi tocant la festiva "A brindar" amb la dolçaina a la boca de David com a gran protagonista, la cover de la nit "Shipwrecked" de Alestorm interpretada per Víctor a les veus i ja donant pas al apoteosi final.

Van aconseguir que la sala es vingués a dalt i cantés costat de la banda "hidromel" i van posar el cop de gràcia amb el seu single "Numància" acomiadant així magnificència, doncs ho va cantar a pulmó cadascun dels assistents.

Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)Forja + Salduie - 19/12/2015 Upload (Bcn)

La veritat és que vam sortir amb un bon sabor de boca de la sala ja es van veure bastants samarretes i CDs en les mans de la gent, senyal inequívoc que el concert havia estat molt del seu grat. Esperem doncs, amb ànsia, el nou treball de Salduie i que segueixin creixent ja que tenen al seu abast tocar cotes altes.

Puedes ver más fotografías del concierto en el Facebook de SatanArise!




Crónica realitzada per Víc Salda i Vica Arise
Fotos per Víc Salda
22/12/2015

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198