SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)

Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)

El passat 27 de Febrer, tots els amants del folk, viking i death metal teníem una cita pendent amb la presentació del primer disc de la banda Immorgon, el llegat està agafant vida dins de l'escena aquests últims mesos. Al costat d'ells teníem vinguts de les terres del sud als White Raven i Wargaz, a punt per deixar-nos bocabadats.

Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Per desgràcies d'aquest hivern que estem tenint, la nit es va torçar, o no, deixant un diluvi a falta d'uns minuts per començar el bol, per sort, pocs van decidir quedar-se a casa i van anar a la batalla a la Sala Upload.

El concert va començar bastant puntual amb White Raven al peu del canó, un grup amb el qual he compartit escenari. Dir que sonen correcte, ritmes contundents i passatges molt folklòrics i festers, però que perden força amb el resultat sonor, ja que la banda la formen ni més ni menys que 7 integrants amb violinista i tin whistles inclosos (difícils de sonoritzar de per si) ; cal afegir que l'acústica de la sala queda lluny d'oferir un so ben definit i compacte. Els va costar fer moure al públic, però ja se sap, la primera banda ha de carregar amb la difícil responsabilitat d'escalfar l'ambient. Vam poder sentir tant temes propis, "Awake", "Waly Waly Waly", entre d'altres; com les conegudes covers de "Rasputin" de Turisas o "Vodka" de Korpiklaani. Així doncs, White Raven avancen pel camí de la consolidació, això sí, sempre ben enèrgics i "happies".

Seguidament, entro en escena Wargaz, trencant amb la temàtica de la bitlla amb el seu Melodic Death Metal. Contundents i més consolidats, van tenir, a l'inici del xou, un petit problema amb la guitarra de Xavi, però ho van saber solucionar i aconseguir un so més homogeni. Un petit incís, aquest detall del so a la sala Upload no és la primera vegada que passa, casualitats ... o que potser s'hauria de prendre alguna cosa més seriosament el tema de la sonoritat d'acord a les condicions de la sala, tot i que ja se sap, el compte enrere d'un bolo és frenètica i poques vegades un es pot parar a mirar això, tot i que s'hauria de tenir més en compte si no es té ja.

Ja amb Wargaz en ple apogeu, cal destacar la bestial veu de l'Alguer i els particulars passatges que aquests nois aconsegueixen crear, es nota quan una banda sap com vol sonar i treballa durament per aconseguir-ho. Escoltem temes del seu primer LP com "Tears of Resistance" o per a mi dels seus millors temes "Purification of the Soul" i "Barbarian Wolfpack". Amb el públic més calent i més proper a l'escenari, Wargaz va poder desenvolupar-se de forma sublim acabant amb magnificència.

Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)

Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)I per acabar, qui tothom esperava, Immorgon amb la presentació del seu primer LP "And Thus We Raid". Amb una sala bastant plena, Immorgon sortien a l'escenari amb vestimentes de batalla, túniques, cotes de malla, banyes, etc. Per escalfar l'ambient, van començar amb "Svartheme" seguida de "Tempest" deslligant així tota la ràbia i poder presentar de manera íntegra tot el disc.

En el meu punt de vista, van faltar elements sorpresa ja que es tracta d'una presentació de disc, ja que podrien haver comptat amb col·laboracions, sortejos o mencions especials interactuant més amb el públic i fent d'aquesta nit una nit especial i única; que de ben segur ho va ser per Immorgon, però podria haver-ho estat més d'haver preparat una mica més emotiu.

I com no, Immorgon van seguir la seva dura descàrrega, això sí, amb alguns problemes. Les veus netes produïen algunes dissonàncies amb la resta de la música, doncs els va faltar seguretat a l'hora de corejar, és molt probable que amb prou feines es sentissin, i sense sentir-se, afinar no és tasca fàcil. D'altra banda, l'execució de les parts melòdiques, que estaven poc treballades i assajades. No obstant això, una cosa molt positiva que tenen aquests nois és com aconsegueixen, mitjançant contundents riffs, transmetre tal contundència i brutalitat, com si enmig d'una batalla l'oient es trobés.

No els va faltar coratge per oferir-nos talls com "Treacherous Gods" d'Ensiferum o "War of the Gods" d'Amon Amarth.

Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)Immorgon + Wargaz + White Raven - 27/02/2016 - Sala Upload (Bcn)

Una nit que molts recordarien, ja que la gent va sortir contenta, encara que segur podria haver sortit encara més contenta d'haver enfocat el directe més com una presentació de disc i no com un concert sense més, sensació que li va donar a un servidor.

Crónica realitzada per Xavi Pascual
Fotos per Xavi Pascual
15/03/2016

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.