SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Barón Rojo + Regresion - 22/2/2014 Sala Bóveda (Barcelona)

Barón Rojo + Regresion - 22/2/2014 Sala Bóveda (Barcelona)

El 22 febrer 2014 s'obria la sala Béveda ( antiga Mephisto ) per albergar el retorn dels Barons a la ciutat comtal. L'última vegada que havia pogut presenciar un concert d'ells havia estat a la gira de reunió, i aquella nit de febrer del 2012 el públic s'ho va passar d'allò més bé durant tres extenses hores. La sensació va ser d'haver assistit a una cosa única, encara que tot es va tornar una mica trist al veure el documental i contrastar que aquella gira havia necessitat de molta vaselina per fer-se realitat.

A finals de l'any 2012 Barón treia el seu últim disc d'estudi fins a la data, "Tommy Baron ". Així i ara, un any i mig després, amb aquest LP ( que ja havien presentat a la ciutat comtal ) ens retrobàvem amb els germans barons acompanyats del baixista Gorka Alegre i del bateria Rafa Díaz completant formació.

La setmana anterior havia començat amb dos anuncis importants. Primer es penjava el cartell de "no hi ha entrades ", la qual cosa no sorprèn donada la importància de la banda en qüestió i el limitat aforament de la sala, tot i que les qüestions organitzatives se m'escapin. L'altre anunci important era el canvi del grup que havia de fer de teloner. Ghetto se sortien del cartell després d'aquesta nota de premsa :

COMUNICAT DE LA BANDA Ghetto :

Hola a tots
Per discrepàncies internes, Ghetto ha de separar com a banda. Pujar a un escenari en tensió, i sent ja una banda ferida de mort, creiem que hauria estat nefast per a la posada en escena, i no volíem oferir un directe incomplet al públic.
Davant la impossibilitat de seguir endavant, ens hem vist forçats a abandonar el cartell del dia 22 de febrer al costat de Barón Rojo. Demanem disculpes a tots els que es puguin veure afectats, i donem les gràcies a tots els que han estat aquí recolzant-nos.

Una salutació.

El seu substitut era el grup Regresion. Just a l'hora d'obertura el grup començava a baixar a aquesta difícil tasca de telonejar a un gran. La sensació va ser espectacular, van enganxar a la perfecció amb el públic que anava omplint la sala. Amb moltes taules, bones cançons i presentant un hard rock escola sense excentricitats, es van guanyar el públic amb una versió molt ben triada del clàssic d'AC / DC Higway to Hell i el tema propi Estrelles del Rock. La gent corejava i es notava que gaudia amb la banda com és rar veure en actuacions de teloners. Sens dubte, van deixar un bon sabor de boca. D'altra banda, el so va ser bo, i encara que potser a la guitarra solista li costava destacar, la banda donava la sensació de trobar-se molt còmoda, tant com el públic amb ells.

I després d'un breu recés per arreglar els últims detalls del so, tocava Barón Rojo. El grup va sonar bé, sobretot la inconfusible guitarra d'Armando, però la pega sens dubte va ser la veu de Carlos, apagada en ocasions i dissimulada per l'actitud del públic, que va cantar sense parar.

Les cançons passaven d'himnes a temes més inèdits en la història de Barón de manera ràpida, i als pocs acords de cada cançó es notava el malbaratament d'emocions que provocaven els grans hits de la banda : si miraves al teu voltant, veies alguna llagrimeta. Barón va mantenir durant tot el concert ( unes dues hores llargues ) el llistó alt, desafiant al respectable amb cançons que no eren dels seus discos més famosos però que la banda defensa a capa i espasa. En definitiva, ningú pot negar que qualsevol cançó dels seus quatre primers discos forma part de la nostra història ( i ja van diverses generacions ), i això fa de Barón ser el que és, els nostres Judes, Maidens o Metallica, amb els seus pros i contres. Com no podia ser d'altra manera, van provocar un final apoteòsic tocant des Concert per a ells fins Sempre aquestes allà, amb la sala rebentada i fregant la bogeria.

És difícil trobar un grup tan lligat a la seva història ia la dels seus components, i si hi ha alguna cosa a destacar en Barón, a part de la seva gran història, és la figura d'Armando de Castro. Aquest estiu ho havia pogut gaudir emulant Ritchie Blackmore amb el grup de covers de Rainbow, ( Rising ). Sens dubte, és la seva energia el que omple l'escenari, i mentre Armando ens delit, el Barón seguirà volant alt.

La sensació al final va ser de satisfacció : altre cop Barón ! ! A nivell personal, he de dir que m'havia proposat no deixar anar una sola llàgrima amb temes com Cordes d'acer o Resistiré, però no ho vaig aconseguir.

Set List Regresion

Mil sirenas
Territorio animal
Sin final
Avenida del deseo
Un día como hoy
Santa decadencia
Sigo vivo
Highway to hell
Estrellas del rock

Set List Barón Rojo

- El Pedal-Al final perderán (TIERRA DE NADIE – TOMMY BARÓN)
Incomunicación (VOLUMEN BRUTAL)
Anda suelto Satanás (LARGA VIDA AL ROCK N’ ROLL)
El enemigo a abatir (DESAFÍO)
Flores del mal (VOLUMEN BRUTAL)
Larga vida al Rock n’ Roll (LARGA VIDA AL ROCK N’ ROLL)
Invulnerable (METALMORFOSIS)
Seguimos vivos (OBSTINATO)
Se escapa el tiempo (METALMORFOSIS)
Caso perdido (EN UN LUGAR DE LA MARCHA)
La voz de su amo (TIERRA DE NADIE)
Hermano del Rock n’ Roll (VOLUMEN BRUTAL)
Hijos del Blues (DESAFÍO)
Chicos del Rock (EN UN LUGAR DE LA MARCHA)
Satánico plan (VOLUMEN BRUTAL)
Botas sucias/concierto para ellos (LARGA VIDA AL ROCK N’ ROLL- VOLUMEN BRUTAL)
Cuerdas de Acero (EN UN LUGAR DE LA MARCHA)
Hijos de Caín (EN UN LUGAR DE LA MARCHA)
Los rockeros van al infierno (VOLUMEN BRUTAL)
El rey pinball (TOMMY BARÓN)
Resistiré (VOLUMEN BRUTAL)
Siempre estas allí (METALMORFOSIS)

Crónica realitzada per Alf “Krápula”
04/03/2014

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.