SatanArise en Facebook
Crónicas de conciertos - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)

28 setembre 2013, aquesta va ser la data escollida per Riot Of Violence per presentar en societat el seu segon disc, Planet Of The Rapes. On? A la Sala Bóveda, o sigui, Mephisto ... ho sento , no m'acostumo al seu nou nom . Per a aquesta presentació a Barcelona van estar acompanyats per Unpraise , que també estaven estrenant disc , Human Ashtray i Inhumen Creation.

Són massa les incògnites que rondaven el meu cap en les hores prèvies al concert. ¿ Sonarà bé la sala ? Ja coneixiem el so de Mephisto... ¿ Vindrà força públic ? No ens enganyem, l'aforament d'aquesta sala està molt bé, però veure- buida és desolador... Comencem a resoldre algunes d'aquests dubtes.

Sobre el públic diré que últimament hi ha massa concerts amb poc públic, alguns si que tenen afluència, però en l'escena underground barcelonina ens estem acostumant a donar per molt bons concerts amb entrades justetes. Però Riot Of Violence, ni la resta de bandes d'aquesta nit , no es mereixien una entrada mediocre. El públic va anar de menys a més , va començar la nit amb la sala mig buida , el just per presentar un aspecte decent , però va anar en augment a mesura que avançaven les bandes , acabant amb una sala Bóveda amb més de 200 ànimes entre músics , acompanyants i públic. Res malament !

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Inhuman Creation van ser els encarregats d'inaugurar l'escenari , són una banda jove , totalment desconeguda per a mi fins unes setmanes abans del concert. Com deia en les lineas anteriors , l'afluència de públic era una mica escassa , tot just havien unes cinquanta persones. Els inicis són dolents , ja se sap.

Inhumen Creation no vacil · lar a la seva posada en escena, bastant irreverents i crus en la seva forma d'estar sobre l'escenari , equiparable al seu estil , death metal de tints melòdics però amb molta tralla. El so no va estar gens malament, millorable ? sí , però estem en Meph... dic... Bóveda , no teníem aquesta sensació de pilota sonora sense control que tantes vegades hem patit. És cert que aquesta nit va estar com a tècnic Rubén , tècnic de Riot Of Violence , qui segur que estava relacionada amb això. Trobem a faltar aguts , cosa que es repetiria durant tota la nit , potser per la sonoritat de la sala... els entesos sabran.

Aquesta falta de detalls en els solos s'evidenciava cada vegada que l'Anna Vidal o Cristian Roda s'embrancaven en els solos, que per cert em van sorprendre gratament ja que els desconeixia.

L'únic punt en contra va ser la mala sort que van tenir al perdre el so de la veu en l'últim tema , un tema nou que van presentar com "The Walking Death " en què Jl va deixar aparcat el baix , ja que no la tenia massa per la mà. Com es va poder es tir un cable per esmenar el problema , però el tema ja havia passat l'equador , una pena , però com diuen... coses del directe.

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Primer canvi de banda , torn ara per als gironins Human Ashtray que estan actualment immersos de nou en una sèrie de concerts aquesta tardor en els que segueixen presentant el seu últim disc Pripyat que no fa molt ressenyàvem. Sense baix venien en formació de trio sense les quatre cordes. Malgrat la seva falta , es hechó a faltar , però al seu torn la banda va sonar francament bé , sense els problemes que dóna una en una sala que ja de per si té un so bastant greu.

Era la primera vegada que tenia l'oportunitat de conèixer en directe , els temes en el disc amagaven molts més detalls dels que es perceben a simple vista , per a un metalero no massa extrem com un servidor , Es veurien plasmats en el seu directe ? En directe el seu so es va tornar encara més cru i contundent , el matalàs del baix es notava en la cruesa. Un so que William va plasmar recorrent una vegada i una altra l'escenari deixant-se la pell. Peu en monitors , grenyes sobre la cara i rugint. No es van cansar de demanar Mosh en una sala que els prohibia segons indicava un cartell a la porta.

No podia faltar un dels temes que més em van agradar de Pripyat , Karmina , la versió de la famosa obra de l' Carl Orff , crec que tots sabrem de quin es tracta , ja sigui per les seves aparicions en bandes sonores , versions o l'obra original. Tema que ja em va sorprendre en el disc i em va agradar veure en directe.

El temps ja començava a ser un problema , l'inici es va fer amb una mica de retard , i quatre bandes en aquesta sala és complicat quan es descuadran els temps.

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Unpraise pujar a l'escenari , quan acaben de llançar el seu primer disc, A Subtle Taste For Tragedy. Vaig tenir l'ocasió de poder veure'ls anteriormete a la sala Estraperlo al Death & Decay Fest i em van sorprendre molt gratament quan per llavors desconeixia de la seva existència.

Van tornar a fer una bona feina aquesta nit, transmetent la força i energia dels seus temes , metall extrem , death o com vulguin definir fruit de les moltes influències que tenen. Bandes com aquesta dóna gust veure l'estil que facin.

Cal remarcar de nou la capacitat gesticular d'Isaac molt expressiu a les veus , omplint per complet l'escena captant l'atenció de tots , acompanyat d' Albert i Xevi a les guitarres , Alex al baix i Manu a la bateria. Vaig a faltar més detalls en els tons aguts , en bandes d'aquest nivell tècnic i melòdic li donen la vida als temes , però haurem d'esperar a disc oa una altra descàrrega en directe.

La sala ja tenia un bon aspecte , la gent anava arribant , encara que estaven una mica freds llevat d'algunes excepcions, els Mosh costaven... Les sensacions estava sent molt bones amb totes les bandes , i faltava per arribar el plat fort de la nit , però el temps s'estava venint a sobre. Reconec que passades les onze no deixava de mirar el rellotge calculant el temps que estaven previstos i... ja s'havien anat en orris.

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Ja amb una mica de presses , passaven de dos quarts de la nit i el temps se'ls venia a sobre a Riot Of Violence que no tenien davant seu un concert qualsevol, presentaven el seu segon treball Planet Of The Rapes a Barcelona i la sala ja oferia un molt bon aspecte , més encara si ho comparem amb els d'altres concerts de l'escena underground barcelonina.

El públic els recibío calorosament i això es va notar en la banda que aparentment , imagino que els nervis acumulats per la presentació anirien per dins , semblava estar a gust sobre l'escenari , fent això per al que s'han estat preparant durant mesos en l'estudi, donar rienza solta al seu nou tabajo davant el seu públic.

He dit underground ? Perquè no semblava tractar-se d' una descàrrega local , Riot , van omplir el esecnario , no només físicament , que gran no és , estàvem davant d'una gran banda esbudellant tema després tema demostrant que el nivell que tenim en el metall extrem és enorme.

La gent , ja començava a estar més animada i per fi si s'anaven generant mosh contínuament. Això ja si que donava la impressió d'un veritable concert de death metal.

Joan a les veus , Charlie i Cone a les guitarres , Abel al baix i Edu a les bateries desgranar temes de Planet Of The Raps durant uns escassos 40 o 45 minuts , corrent contra el crono sense perdre temps en presentacions ni xerrades, una pena. Però el que vam poder escoltar no ens va deixar indiferents , hi ha ganes d'escoltar el seu disc en profunditat.

Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)Riot Of Violence + Unpraise + Human Ashtray + Inhuman Creation - 28/09/2013 Sala Bóveda (Barcelona)

Després de quatre hores de death metall emergent , va quedar una cosa clara , les bandes de l'escena catalana estan a un nivell enorme , la tècnica i qualitat de les quatre bandes , cadascuna en el seu nivell d'experiència va ser envejable. Des dels joves Inhumen Creation , passant pels extrems Human Ashtray , els tècnics Unpraise i les bèsties de Riot Of Violence. Si ets seguidor de l'estil , aquest era el teu concert.

Crónica realitzada per Sergi Arise "Hell"
Fotos per Sergi Arise "Hell"
08/10/2013

Les més llegides:

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.