SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Power Quest - Sixth Dimension (2017)

Power Quest - Sixth Dimension
Power Quest logo
Reino Unido

Sixth Dimension

Power Metal
Inner Wound Recordings
2017


Temes

1. Lords of Tomorrow
2. Starlight City
3. Kings and Glory
4. Face the Raven
5. No More Heroes
6. Revolution Fighters
7. Pray for the Day
8. Coming Home
9. The Sixth Dimension

Formació

Teclats i cors: Steve Williams
Baix: Paul Finnie
Bateria: Rich Smith
Veus: Ashley Edison
Guitarres: Glyn Williams
Guitarres: Andrew Kopczyk

Crítica

Després de sis anys d'espera, ja tinc en el meu poder el nou disc d'aquesta banda anglesa composta en l'actualitat per: Steve Williams principal valedor de la banda als teclats, Ashley Edison (veus), Andy Kopczyk (guitarres), Glyn Williams ( guitarres), Paul Finnie (baix) i tancant la formació es troba Rich Smith a la bateria. En aquesta ocasió sortirà editat pel segell suec Inner Wound Recordings a finals d'octubre.

La portada és obra del conegut Felipe Machado (Blind Guardian, Rhapsody, Iced Earth) i la masterització és obra del també conegut Jens Bogren.

Però com sempre el més important és la música. En aquest nou àlbum podem trobar nou temes que com és habitual en la meva manera d'escriure, començo a descriure per a tots vosaltres en les següents línies.

Obren foc amb "Lords Of Tomorrow" on el teclat marca el tempo de la melodia principal, per a un tema de marcat to power gràcies als seus ràpids guitarres i a una tornada lluminós i addictiu on destaquen els cors. Inevitable pensar en Dragonforce, atès que aquesta peça és molt similar a les seves composicions. Cosa normal, ja que Steve va ser membre fundador del grup quan encara no es deien d'aquesta manera.

La següent en caure "Starlight City" s'inicia amb unes estupendes melodies / harmonies a doble guitarra per a un altre tema molt power causa de la potència i dinamisme de la seva base rítmica, i on els teclats i cors resulten de gran importància en l'acabat formal del tema. Cal destacar també el bon tornada, i un gran sol de guitarra / teclat a la part instrumental.

Seguim desgranant aquest bon "Sixth Dimension" donant pas al següent tall titulat "Kings and Glory" alguna cosa més A.O.R pels seus teclats, però sense perdre la velocitat ni força en les seves guitarres. La seva part central té un sentiment realment positiu i alegre en part per la currada part coral que té. Excel·lent la melodia / harmonia / només de la seva part instrumental.

"Face the Raven" per contra és molt més heavy, i on Ashley es llueix demostrant un ampli rang vocal forçant la veu al límit. Estupenda la melodia de guitarra principal, amb un sol ple de feeling, i amb un dels millors tornades del que escoltat. Sens dubte una de les meves favorites del rodó.

"No More Heroes" torna al to A.O.R dels seus teclats, per construir una composició realment melòdica, on uns cors celestials ens acompanyen al llarg de la seva part central, i on de nou he de admirar el gran sol de guitarra que conté.

Pel que fa a "Revolution Fighters" unes acústiques donen pas a una altra peça comandada per les afilades guitarres de la seva base rítmica, sense oblidar els omnipresents teclats que donen color i acompanyen l'esdevenir del tall per construir una composició clarament enclavada al camp del metall melòdic . I la enganxosa part central aconsegueix que els minuts que dura es passin volant. Una altra de les millors d'aquest nou plàstic.

"Pray for the Day" és clarament un homenatge al A.O.R vuitanta, però on les guitarres segueixen molt presents i marquen el ritme del tema. Composició molt treballada i que com dic té un regust vuitanta molt clar. Des de la seva brillant tornada, al gran treball de les guitarres en el seu sol / melodies / harmonies.

Entro a escoltar el penúltim tema "Coming Home" que té diversos canvis de ritme. Unes vegades més power sobretot en la seva explosiu tornada, però en altres parts està més proper al metall melòdic. M'ha agradat bastant aquesta alternança dins dels dos estils.

Ja per tancar aquest interessant llarga durada, podem gaudir del tema títol "Sixth Dimension" resum perfecte del que et pots trobar al llarg del disc: molta melodia, unes guitarres ben construïdes i que retenen el protagonisme al costat del teclat, com a fils conductors de tot l'entramat musical. La tornada és senzillament monumental, i m'encanta la inclusió de les guitarres acústiques que es fonen amb les elèctriques dotant d'una gran atmosfera i personalitat al conjunt. Al que s'ha d'afegir la participació estel·lar d'Anette Olzon (ex NIGHTWISH) donant bellesa i varietat a una composició guanyadora i amb un sentiment brutal. No podien acabar de millor manera aquest CD.

Gran àlbum el qual s'han marcat Steve Williams i companyia. Si t'agrada el metall melòdic / power amb tocs A.O.R i en el qual preval sobretot la musicalitat, aquest disc et pot encantar. He comentat que estic enamorat de l'últim tema ?, és simplement perfecte.

Bruno Molina
13/09/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.