SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Venus 5 - Venus 5 (2022)

Venus 5 - Venus 5
Venus 5 logo
Italia

Venus 5

Modern Melodic Metal
Frontiers Music srl
2022


Temes

1. Lioness
2. The Simulation
3. Nothing But A Heartache
4. Bride With Blackened Eyes
5. Monster Under Your Bed
6. Inside
7. Tom And Ms. Amy Lee
8. Because Of You
9. We Are Dynamite
10. Save You
11. Bury Me

Formació

Veu: Herma, Karmen Klinc, Jelena Milovanovic, Terese ‘Tezzi’ Persson, Erina Seittlari
Guitarra: Stefan Helleblad
Guitarra: Aldo Lonobile
Guitarra: Gabriele Robotti
Baix: Dann Arisi
Teclats i programacions: Antonio Agate
Bateria: Alfonso Mocerino

Crítica

Herma, Karmen Klinc, Jelena Milovanovic, Tezzi Persson i Erina Seitllari són les vocalistes i la cara visible d'aquesta nova agrupació musical de nom, Venus 5. Cada vocalista posseeix un talent vocal únic així com una representació visual única amb una adaptació i rol en una espècie de Spice Girls metàl·liques. Serafino Perugino és l'artífex d'aquest producte musical que vol portar frescor al panorama del metall europeu. Una mena de banda de metall melòdic enfocat al pop. El resultat final és aquest disc. Cinc vocalistes destacades s'han ajuntat des de diferents estils musicals per a juntes crear aquest disc tan pintoresc.

Aquesta idea va sortir duna oficina de màrqueting, i això, es nota a la llegua. Ajuntar joves i vistoses noies per cantar cançons enganxoses no és un producte nou. La novetat és possiblement el gènere musical. En comptes de Pop enganxós, han apostat per Metall simfònic, Progressiu i Rock. Uns temes en què les tasques compositives han recaigut en un equip de compositors i músics a sou. Això no ho dic jo, ho diu el mateix Perugino a la nota de premsa.
Ficant-nos en matèria, el disc presenta moments molt interessants, no té sentit negar-ho. L'àlbum arrenca amb “Lioness”, una cançó de Metall Moderno, de gran velocitat i energia. Una base rítmica crua i unes harmonies vocals que semblen estar influenciades per una versió descafeïnada dels ucraïnesos Jinjer, barrejat amb elements del Power Metal de principis d'aquest segle. El segueix “The Simulation”, una cançó de Rock Melòdic i enganxós. Una cançó que sembla beure de bandes com Staind o Shinedown.

El tercer tall de l'àlbum es titula “Nothing But A Heartache” una Power Ballad de poc més de tres minuts de durada, que, al meu entendre, és del millor del disc. Una cançó calculada, d'estructura mil·limètricament elaborada que aconsegueix el seu objectiu. Una cançó propera al Pop Rock de cuidades textures. És cert que aquesta cançó no ens presenta res de nou, però és cert que enganxa des de la primera escolta. El segueix “Bride With Blackened Eyes”, un tema que arrenca amb música electrònica, al més pur estil Ministry, per poc a poc esquinçar un riff de guitarra enèrgic i una base rítmica aclaparadora. El treball vocal és excel·lent, tant a les estrofes com a cadascuna de les harmonies que construeixen les seves enganxoses tornades.

El cinquè tall d'aquest àlbum es titula Monster Under Your Bed. Un tall que ens presenta una cançó molt sòlida instrumentalment. Omple d'energia i actitud en una proposta que navega entre el Metall Modern i el Nu Metall. No obstant això, les harmonies vocals deixen molt a desitjar. És fàcil perdre's davant aquest embull de veus que sembla no tenir rumb. Unes estrofes marcades per l'actitud xoquen de manera frontal amb una tornada que fa aigües per tot arreu. A “Inside” ens trobem un tema pausat i tranquil on la música electrònica és el gran protagonista. Una cançó que sembla ser influenciada per bandes com Evanescence o Kamelot, a parts iguals. Una cançó que podria haver estat publicada a finals dels anys 90 sense passar desapercebuda. Sens dubte, aquest és un altre dels grans moments de l'àlbum.

A Tom And Ms. Amy Lee, a més de trobar-nos un títol una mica estrany, ens trobem la mateixa fórmula que fins ara. Una secció instrumental sòlida, on destaca la base rítmica. Sobre ella, escoltem una feina vocal molt ben equilibrada. El treball de la banda de músics amb què compten aquestes vocalistes demostren tema rere tema professionalitat i bon gust. Amb “Because Of You” arribem al vuitè tall del disc. En aquest tema, les influències de bandes com Within Temptation o Nightwish són més que evidents. Reconec que he gaudit molt escoltant aquesta cançó una vegada i una altra.
"We Are Dynamite" arrenca amb una crua base electrònica que a poc a poc va augmentant en intensitat, construint un sòlid mur de so heretat del Nu Metall de finals dels anys 90. Una cançó que no m'ha acabat d'agradar. El segueix Save You, una cançó que continua amb el que hem escoltat fins ara. Una cançó tranquil·la, que equilibra a la perfecció l'electrònica, les bases rítmiques sòlides i les harmonies vocals sobrecarregades. Acabant aquest àlbum, escoltem “Bury Me”. En aquest tema l'electrònica arriba al seu zenit, recordant-nos per moments els finlandesos Amorphis. De manera progressiva es van incorporant uns riffs de guitarra molt potents, construint un tema enganxós i enèrgic.

Venus 5 ens porta amb aquest àlbum un conjunt de cançons potents en alguns moments, i tedioses en altres. Un àlbum creat com a producte de promoció d'aquestes cinc vocalistes influenciades per grans bandes com Kamelot o Evanescence, però sense arribar a l'alçada, i és clar, això es nota.

ZorroLoko
04/07/2022

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.