SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Dark Tranquillity - Construct (2013)

Dark Tranquillity - Construct
Dark Tranquillity logo
Suecia

Construct

Melodic Death Metal
Century Media
2013


Temes


1. For Broken Words 04:34
2. The Science of Noise 03:45
3. Uniformity 05:31
4. The Silence in Between 03:32
5. Apathetic 03:29
6. What Only You Know 04:01
7. Endtime Hearts 03:59
8. State of Trust 04:06
9. Weight of the End 04:56
10. None Becoming 04:31

Formació

Veu: Mikael Stanne
Guitarra: Niklas Sundin
Guitarra: Martin Henriksson
Teclats: Martin Brändström
Bateria: Anders Jivarp

Crítica

Començament aquesta crítica reconeixent que no sóc un gran fan de Dark Tranquility , els he vist en directe diverses vegades , he escoltat altres discos com " Haven " o " Damage done " però amb més de 20 anys d'història, no puc dir que conegui de dalt a baix tota la seva discografia .
I en part me n'alegro, perquè així puc anar a per aquest disc com si fos un grup novell , i no tenir una idea preconcebuda d'ells per la seva història , llegat i treball de molts anys ( que sens dubte , és de gran qualitat ) . Dark Tranquility són una referència del Death metall o de l'anomenat so Göteborg , això és indubtable i de treure el barret ( com el fet que no hagin canviat a penes d'integrants en aquest temps ) .

Ara , centrant-me en aquest disc , " Construct " , seré crític , no m'ha acabat d'omplir , per a res . És a dir , una producció impol · luta ( no anava a ser menys per a Dark Tranquility ) , tot sona molt bé , però li falta força a dojo . Hi ha parts plenes de força que les guitarres semblen estar per darrere. Sonen molt bé , però tot fet com si no volguessin fer un disc fort . I potser , està va ser la seva intenció .

" Construct " és un disc molt dens , fosc , que tot sembla anar unit , però de tal manera , que al final tots els temes sona massa igual. És una constant repetició d'un bon tema .
Anem tema a tema :

"For the broken words " : Comença el disc amb aquesta cançó que camina contínuament entre ser un mig temps i un tema canyer . Molt cuidades les veus , els arranjaments de piano i teclat són realment bonics i les guitarres sonen afilades en els moments precisos . Un bon tema per obrir el disc i fins i tot un concert .

" The science of the Noise " : Començament sense miraments , bateria contundent i guitarres . Una estrofa directa i interessant , amb un baix alternant-se el protagonisme amb la guitarra ( sense floritures , però eficient) i una tornada que es queda ben fixat en la ment . Única pega , que s'assembla massa al primer tema .

" Uniformity " : Un tema més delicat , on la veu gutural queda més en segon pla per delectar-nos amb la magnífica veu neta que unida als delicats arpegis de piano ens donen una preciosa cançó plena de sentiment . Això si , se segueixen semblant massa tots els temes .

" The silence in between " : Aquest tall és una mica més canyer , les veus guturals tornen a ser protagonista , una gran producció ( com tot el disc i com és d'esperar en un grup com aquest ) . Destacar l'interludi més melòdic a meitat de la cançó .

" Aphatetic " : Quin gran tema , el meu preferit del disc , força , brutalitat ( que si no això comença a decaure ) , guitarres que s'acosten a vegades a un estil més blackmetalero però plenes d'elegància . La part instrumental prop del final amb ritmes una mica compassats són molt interessants , acabant amb un final ple de força i un Mikael Stanne portant molt bé el seu paper .

" What Orly you know " : Realment un bon tema , molt proper al metall gòtic a les parts netes . Amb una tornada que farà moure la melena una bona estona , fins que torna a caure en un preciós mig temps . Amb Aphatetic dels meus temes preferits del disc . Això si, em segueix semblant tot repetitiu .

" EndTime hearts " : Segueix la canya amb aquest tema que ens torna a mostrar els Dark Tranquility més agressius , sense oblidar-nos dels moments melòdics gairebé narrats de la veu , acompanyats per un baix que a la fi es decideix a ficar alguns arranjaments més interessants que tocar la tònica . Això si, el sol de guitarra molt ben portat , sense peripècies però ben escollida cada nota .

" State of trust" : Un cop més , guitarres arpegiades i la calma com a presentació d'aquesta cançó . La veu masculina i dolça ens introdueix en un tema més comercial , amb parts que fins i tot m'han pogut recordar HIM ( Ull , parlo de les parts netes ) . Un interludi de piano , arranjaments electrònics i la veu d'en Mikael ens deixa un gust a tema comercial però de qualitat , que segur que atraurà a qui ho escolti .

" None Becoming " : Els teclats i arranjaments electrònics són protagonistes en tot el disc . Aquest tema és una mostra d'això , parts boniques , amb uns pianos que treuen el cap de tant en tant per donar bones atmosferes . Una introducció de més d'un minut fins que entra la veu , i així el tema es converteix en una contínua repetició de si mateix .

" Weight of the End" : Un riff molt interessant que ens porta aquest tema , que sembla que ens donarà un tema més contundent i agressiu , però que torna a pecar del que peca tot el disc , són tots els temes molt semblants . I aquest tema dura massa per al que ha de donar.

I fins aquí aquest disc dels suecs Dark Tranquility , espero que el proper disc sigui una mica més directe i menys dens . Tot i això , recomano la seva escolta per als fans d'ells, del death més melòdic i fans del metall gòtic .

Víctor Yuri
30/08/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.