SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Warcry - Donde el silencio se rompió (2017)

Warcry - Donde el silencio se rompió
Warcry logo
España

Donde el silencio se rompió

Heavy Metal
Jaus Records
2017


Temes

Rebelde
Resistencia
Cielo e Infierno
Así Soy
Ya no Volverán
Necesito Escapar
Luchar y Avanzar
Por toda la Eternidad
Odio
Muerte o Victoria
No te Abandonaré

Formació

Veus: Víctor García
Baix: Roberto García
Guitarra: Pablo García
Bateria: Rafael Yugueros
Teclats: Santi Novoa

Crítica

Tenim mil ressenyes pendents i moltes de grups estatals més petits que a poc a poc anem donant sortida, però això no treu que tinguem també una estoneta de tant en tant per ressenyar algun treball que pots trobar en altres mil llocs.
I és que una de les nostres bandes més internacionals ha tret un nou disc, el desè-primer, novè d'estudi: "Donde el silencio se rompió".

El primer que he de dir en una primera escolta és que és Warcry. Tenen la fórmula i no s'han reinventat, ni han provat coses rares. Senzillament s'han esforçat a fer 11 nous temes, que pretenen allargar l'ombra de l'èxit sobre la banda, ja que com a mínim tenen la mateixa qualitat que els seus predecessors; i dic com a mínim perquè a cada escolta el disc va sonant més fresc, fart complicat després de compondre desenes de temes!

"Rebelde" té un contraritmo molt pesat però amb una tornada on Víctor García segueix demostrant que aquest timbre que se li va concedir més un treball incansable, li fan una figura vocal a nivell mundial insubstituïble.

"Resistencia" és el segon tema, amb unes estrofes de innegrable protagonisme de Roberto García mentre se li uneix la resta de la banda. Estructura molt d'AOR portat al terreny de Warcry = èxit assegurat.

Pablo García ha aconseguit encastellar-se en la part alta del cim com a guitarrista i és que Warcry és una banda eminentment guitarrera. "Cielo e Infierno" és un tema molt guitarrer, amb un riff molt marcat i pesat (no diré virtuós) però resultón. Els tornades sempre han estat el fort de Warcry i aquesta vegada no és menys. El teclat de Santi Novoa deixa escoltar-se en segon pla, enriquiciendo i molt el producte final, que no és altre que Warcry!

Una mica més es podrien haver esforçat en la lletra, especialment de la tornada reivindicatiu de "Así Soy". Sens dubte serà un himne de directes reclamant el metall com a manera de vida i portat a nivell d'èpica. Però una paraula rima amb si mateixa, és clar !!! Jejeje. Gran igualment! (Així sóc / jo sóc heavy això sóc).

Una mica més de malenconia amb "Ya no volverán". Teclats un cop més a dalt de tot, i melodia senzilles d'assimilar. Una veu portentosa i una bateria de Rafael Yugueros veloç, compassada i sabent portar al costat de Roberto el tempo de la banda de manera excelsa.

La banda no es reinventa però de vegades ens deixa detallets diferents que ens fan dir: Ostres! Això no s'assembla a res anterior! Així "Necesito Escapar" porta un ritme lent, més pesat, Pau fa servir flanger i UAH-UAH i per descomptat és un tema bastant diferent, que desemboca en una tornada molt potent de nou, que ens deixa una altra perlita asturiana.

Hi ha temes, que tenen potser menys lluïment (encara que Santi brilla i molt) com és "Luchar y Avanzar", però que serveixen per completar un disc que no defraudarà als seus fans, ni als simpatitzants de la ja veterana banda. Atenció al sol de Pablo García lluitant amb Santi, ja que és un guitarrista molt complet que posa la seva tècnica al servei de la banda i de cada tema, evitant el lluïment personal .... excepte en els seus moments (sols i parts de concert per a ell !).

Sembla baladita "Por toda la eternidad" però només a trossos, ja que no és el cas. De nou desprenen malenconia i tristesa. La veritat és que és un gran tema que posa la pell de gallina i que em sembla del millor del disc.

El so és excel·lent i és que el disc ha estat enregistrat als Estudis Districte Federal d'Astúries, excepte les bateria que han estat en gravades en els Ovni Estudis també del nord. Però la barreja i la producció han estat obra de Tim Palmer en els '62 Studios als EUA i la masterització a càrrec de James Bacon. És a dir, buscant estàndards alts de qualitat i gravant, mesclant i masteritzant en llocs diferents, com a molt experts recomanen.

Tanquem amb un reguitzell de temes com són "Odio" o una altra de les joies que són carn de directe: "Muerte o Victoria". Impossible escoltar el tema i no cantar-ho a pulmó des de la segona escolta! ¿Quina estranya fórmula de la Coca Cola farà servir Warcry a l'hora de llançar himnes?

"No te abandonaré" és l'esperada balada de cada treball, que aquesta vegada arriba per completar un disc que bé pot dir-se que és del millor dels últims discos de la banda.

2017, 15 anys de Warcry i no sembla prop el final del creixement compositiu i com a marca de la banda, que han sabut fer les coses ben fetes per seguir en la cresta de l'onada any rere any!

Víc Salda
03/08/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.