SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Drakum - Zombie Dragons From Outer Space (2020)

Drakum - Zombie Dragons From Outer Space
Drakum logo
España

Zombie Dragons From Outer Space

Folk / Viking Metal
Helheim Records
2020


Temes

1. U’re fucekd obviously.
2. The big one.
3. Drunken heroes.
4. Ragman.
5. Urashima.
6. We are alive.
7. Bonfire.
8. Pirate dreams.
9. Tambors de llibertat.
10 Fins l’ultim alè.
11. I am here.
12. Zombie dragons from outer space.

Formació

Veu: Marc Storm
Guitarres i cors: Cristian Villanueva, “Feni”
Guitarres i cors: Mark Martínez
Baix i cors: José Luis Parreño
Bateria: Xavi Puiggalí
Violí, erhu i cors: Javi Rubio, “Caleb”

Crítica

La proposta de Drakum al seu darrer àlbum "Zombie dragons from outer space" és un eclèctic viatge musical que fusiona hàbilment els elements festius del Folk Metal amb una contundent dosi d'agressivitat. Amb influències declarades de bandes com Korpiklaani i Finntroll, el disc presenta dotze talls que exploren des de la típica celebració i disbauxa de les bandes del gènere fins a narratives tan inusuals com l'atac de dracs zombis provinents de l'espai exterior, i fins i tot incursions a la crítica social .

El disc arrenca amb U're fucked obviously, tema que estableix el to amb la notícia de la invasió de dracs espacials, recolzada per col·laboracions d'amics d'altres bandes i autors de podcasts, proporcionant un preludi intrigant i peculiar. El desplegament complet comença amb The big one, una composició robusta que amalgama de manera efectiva la melodia del violí amb les veus guturals i netes, afegint solos de guitarra que complementen la intensitat.

"Drunken heroes" és el tercer tall de l'àlbum. Cançó que segueix revelant un so típic al Folk Metal amb una lletra que captura l'essència del gènere. La vigorosa execució instrumental, liderada per la potent pegada del baterista Xavi, es fa evident, assegurant una tornada enganxosa perfecta per a la participació en concerts. "Ragman" s'inicia amb un to lleugerament festiu que ràpidament evoluciona cap a una intensificació de potència, acompanyada de melodies irresistiblement enganxoses i veus summament agressives. Aquesta composició exhibeix un desenvolupament fluid, adornat amb canvis de ritme hàbilment executats, la qual cosa afegeix un element altament interessant. Des de la meva perspectiva, és un dels punts destacats indiscutibles d'aquest àlbum.

Prosseguim amb “Urashima”, una composició que arrenca amb un ritme contundent i certa densitat, per després accelerar ràpidament. Aquesta peça es revela com a ideal per a concerts, amb un ritme que incita el públic a saltar i les veus a entonar a ple pulmó. A més a més, l'alternança entre veus guturals i netes aporta una dimensió fascinant.

Amb "We are alive'", arribem a la meitat d'aquest àlbum. Una cançó impregnada de potència i energia, amb un ritme perfectament apte per saltar o, si més no, per moure el cap. Igual que en la composició precedent, es destaquen uns cors summament efectius que sens dubte ressonaran amb força durant les actuacions en viu. El segueix "Bonfire", tema en què Jonkol, d'INCURSED i VHALDEMAR, col·labora tocant el teclat. Aquesta cançó té una potència innegable i una contundència que captura l'atenció, on el violí competeix amb la resta de la instrumentació i genera un resultat que promet proporcionar una experiència gratificant.

Mentre que "Pirate dreams" sobresurt com una de les peces més reeixides, gràcies al seu so propici per al ball, canvis de ritme introduïts magistralment i una lletra perfectament adequada per al cor participatiu en presentacions en viu.

"Tambors de llibertat" es presenta com un breu i intens interludi, servint més com a introducció al proper tema, "Fins l'ultim alè", cantat en la seva llengua i en col·laboració vocal amb Ümbra Hatzler d'EXPEL THE GRACE i FROZEN SHIELD. Aquesta peça es caracteritza per la càrrega d'intensitat i melodies distintives, que contrasten amb la potència de la bateria, la distorsió de les guitarres i l'agressivitat de les veus. Un autèntic delit auditiu. El tancament èpic amb "Zombie dragons from outer space", que compta amb la col·laboració de Nils Fischer, ofereix una experiència musical expansiva i diversa, amb canvis de ritme, una tornada contagiosa i detalls subtils que enriqueixen la narrativa de l'àlbum.

L'àlbum compta amb la rica col·laboració de músics amics, com Jonkol d'Incursed, Vhaldemar i Orion Child, i Oriol Canadès de Trobar de Morte, aportant matisos addicionals al conjunt. Sens dubte, un valor afegit. Drakum ha aconseguit un disc que sorprèn en fusionar l'alegria festiva del Folk Metall amb una agressivitat distintiva. La combinació de melodies enganxosa, execució tècnica destacada i col·laboracions significatives el converteixen en una obra intensa i directa, que sens dubte es traduirà en una experiència excepcional a l'escenari. Del millor que he sentit últimament.

ZorroLoko
08/02/2024

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.