SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Neo - Punto de no retorno (2021)

Neo - Punto de no retorno
Neo logo
España

Punto de no retorno

Hard Rock / Heavy Metal
Maldito Records
2021


Temes

1. Horizonte de sucesos
2. Demasiado tarde
3. Sin red
4. Terapia
5. Punto y aparte
6. En el aire
7. Neolengua
8. Sagitario a*
9. Norte
10. Synchronicity II (The Police, bonus track)

Formació

Veu: Pedro Regueira
Guitarra: Alberto Cereijo
Baix: Diego P Castro
Bateria: Tino Mojon

Crítica

Los Suaves, han portat moltes alegries al món del Hard Rock cantat en castellà. De manera directa o indirecta han escrit multitud de pàgines a la història del rock patri, i alguna anècdota. Dels membres de Los Suaves Alberto Cereijo, guitarrista dels d'Ourense i el baterista Tino Mojón ens arriba aquest projecte musical de nom N.E.O (Near Earth Object), després d'escoltar el seu àlbum de debut l'any 2019 titulat Objecte proper a la Terra ¨ (2019), ens arriba aquesta segona entrega discogràfica de so Hard Rock i capaç de recopilar el millor de tota una era. Per a aquest ¨Punt de no retorn¨, la banda ha apostat per la melodia com a senya d'identitat. Harmonies heretades de la NWOBHM, i estructures de caràcter més progressiu ens confirmen que aquesta banda encara té molt a demostrar.

L'àlbum l'obre “Horizonte de sucesos”, una intro eclèctica, de tints progressius i de menys d'un minut de durada obre la porta a aquest disc de gran qualitat. Després d'aquesta atmosfera de caràcter espacial escoltem “Demasiado tarde”, un tema d'autèntic Hard Rock. Un tema directe, de riffs de guitarra esmolades i base rítmica pesada i contundent. Una combinació equilibrada per a un tema de so marcat per l'actitud. Un tema que combina a la perfecció la cruesa del so Hard Rock amb harmonies complexes.

A “Sin red”, la banda dibuixa un subtil arpegi de guitarra per a en pocs segons, assaltar l'oient amb un so ple de cruesa. Un riff hipnòtic dibuixa una espiral melòdica que serà el patró de tota la cançó. Un dels millors temes del disc, sens dubte. D'aquells que enganxen des del principi. El solo de guitarra aporta una nova dimensió a la cançó. No té malbaratament. El “Terapia” segueix el quart tall d'aquest àlbum aposta pel so clàssic del Hard rock. Un cop més, les influències de la NWOBHM són clares des de la primera escolta. Un so potent que impregna cada riff. A Punt i a part veiem nous matisos d'aquesta banda. Una cançó que contrasta per la complexitat. Uns artistes amb àmplia experiència que demostren estar divertint-se en cada tema. Del millor del disc.

A l'aire és el sisè tall d'aquest àlbum. Una cançó de gran projecció, de so atmosfèric i melodies denses, semblen repetir el patró de bandes de Rock Gòtic de la projecció de Type O Negative o Paradise Lost. El nivell musical és de gran nivell, una cosa evident a cada segon. El passatge instrumental a la segona meitat del tema crea un interludi de gran nivell. El segueix “Neolengua” torna a lliurar-nos aquesta faceta orientada al Rock Gòtic a través de melodies pesades sense perdre gens ni mica del seu estil.

“Sagitari a*” és el vuitè tall de l'àlbum. Un tema instrumental de gran nivell tècnic on la banda torna a apostar per les melodies pesades. Destaca la gran tasca del baix i la bateria al llarg de tot l'àlbum, però sincerament, en aquest tema, arriben a un nivell superb. Melodies fosques i tempos complexos. Una atmosfera sonora capaç d'atrapar-te a cada segon. El segueix “Norte”, una cançó que arrenca de manera espectacular. Un riff salvatge, i una bateria amb gran enganxada. Un mig temps que destil·la Hard Rock clàssic. Tancant aquest àlbum, escoltem “Synchronicity II”, versió del clàssic de The Police, un bonus track de gran nivell, que la banda ha sabut endur-se lleugerament cap al Rock Progressiu. El fermall perfecte per a un disc de gran qualitat.

NEO ens presenta amb Punto de No Retorno una aposta clara cap a un so ferm de gran identitat. Un disc equilibrat ple d'actitud que demostra de manera evident la trajectòria d'aquest conjunt de músics. Un disc molt recomanable.

ZorroLoko
18/05/2022

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.