SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Leyenda - Cuentos Asombrosos (2022)

Leyenda - Cuentos Asombrosos
Leyenda logo
España

Cuentos Asombrosos

Heavy Metal
Maldito Records
2022


Temes

1- Vientos de California
2- No digas no
3- Mi última noche en Alejandría
4- Bestia y Bella
5- Noche de fuego
6- Laberinto
7- La triste balada de Artax
8- Planeta Tierra 2.0
9- Lady Halcón
10- Joker club

Formació

Guitarra: Diego Borealis
Veu: Antonio S. Montemayor
Baix: Javi García
Teclats: Santi Novoa
Bateria: Dennys Román

Crítica

La banda de Heavy Metal melòdic LEYENDA ha sorprès els seus seguidors amb el llançament del seu nou disc titulat "Contes Sorprenents". Amb una llarga trajectòria en l'escena musical, aquesta producció mostra una vegada més l'habilitat i el mestratge musical que caracteritza la banda.

Des del moment del seu llançament, "Cuentos Asombrosos" ha estat posat a disposició dels fans en diverses plataformes digitals. L'àlbum ofereix una barreja captivadora de poderoses melodies, lletres envoltants i una execució magistral per part dels músics de LEYENDA. Sens dubte, aquest nou treball mantindrà el seu lloc al cor dels amants del Heavy Metal cantat en castellà i els brindarà una experiència musical emocionant i memorable.

L'enregistrament del disc "Cuentos Asombrosos" de la banda de Heavy Metall melòdic LEYENDA no va estar exempta d'obstacles, ja que es va veure afectada pels desafiaments imposats per la pandèmia. Durant aquests temps difícils, es va aturar temporalment, cosa que va generar incertesa i desafiaments addicionals per al procés creatiu i la col·laboració entre els membres de la banda. Tot i això, amb determinació i passió pel seu art, LEYENDA finalment va poder reprendre el treball a l'àlbum, trobant noves formes d'enfrontar les adversitats i superar els desafiaments imposats per la situació mundial. Abans de la interrupció, la banda ja havia avançat part de la seva proposta musical amb el llançament dels senzills "Planeta Tierra 2.0", "Lady Halcón" i "Joker Club" el 2020. Amb la represa de l'enregistrament, LEYENDA ha aprofitat la oportunitat per refinar i millorar encara més aquestes cançons, presentant-les ara en una versió remasteritzada.

L'àlbum ho obre “Vientos de Califòrnia” una cançó dinàmica, plena de mestratge i bon gust, influenciada per la pel·lícula de 1985 titulada “Las chicas de Califòrnia”. Una cançó plena d'actitud, de tornada enganxosa i grans solos de guitarra. El segueix “No digues no”, una cançó ràpida, on la banda guanya en energia. Una cançó amb actitud de directe, cosa que la banda ha sabut plasmar al llarg de tot aquest àlbum. El seu característic so amb una combinació captivadora de bones melodies i clàssiques tornades pròpies del gènere és present en cadascun dels temes com un fort senyal d'identitat.

El tercer tall de l'àlbum es titula “La meva última nit a Alejandria”, tema on podem posar en valor els arranjaments de teclat, guitarres i veus. Els teclats aporten un toc distintiu i atmosfèric, afegint capes de profunditat i emoció a una cançó de so exòtic. A Bèstia i Bella escoltem unes guitarres intenses que despleguen riffs poderosos i sols impactants que complementen l'essència del Heavy Metall melòdic de la banda. Les veus interpretades amb passió i expressivitat transmeten una història plena d'emocions.

Amb "Noche de fuego" arribem a la meitat d'aquest àlbum. És el moment d'escoltar, des del primer acord fins a l'última nota, una cançó que destaca per les seves bones melodies, les quals s'entrellacen magistralment amb clàssics tornades gràcies al gran treball del seu teclista, i conviden l'oient a corejar i submergir-se a la cançó de manera gairebé hipnòtica. Amb “Laberint”, el teclat, crea una vegada més passatges melòdics que porten l'oient en un viatge emocional a través de paisatges sonors envoltants. Del millor de tot l'àlbum.

A “La triste balada de Artax” escoltem la versió més càlida i íntima de la banda. La lleixa de rigor ens mostra un treball vocal de gran qualitat. Les veus, interpretades amb passió i emotivitat, són el vehicle perfecte per transmetre una lletra molt treballada que aconsegueix connectar emocionalment amb l'oient. Escoltem “Planeta Tierra 2.0”, una clara continuació del que escoltàvem en el tema anterior. Una cançó pausada on destaquen les guitarres elèctriques. Les guitarres, no només es destaquen per la seva potència, sinó també pel seu intricat només que afegeix intensitat i virtuosisme a la composició. Una cançó que denuncia clarament el maltractament a què sotmetem el nostre planeta compta amb el millor solo de guitarra del disc.

"Lady Halcón" compta amb una lletra inspirada en la pel·lícula de 1985 de mateix nom. En aquesta cançó escoltem una barreja de canvis de tempo i de progressions que mantenen l'atenció de l'oient en tot moment. Unes melodies poderoses, lletres evocadores i una execució magistral per a una cançó plena d?identitat. L'àlbum ho tanca “Joker club”. Un tema de guitarres crues i base rítmica eixordadora. Unes guitarres vertiginoses i virtuoses, que mostren la destresa i habilitat del guitarrista, creant moments d'intensitat i passió. Sens dubte, l'àlbum culmina en un èpic final i deixa una sensació de satisfacció i emoció en els qui l'escolten.

LEYENDA creen a "Contes Sorprenents" un àlbum coherent i sòlid que reflecteix la maduresa artística de la banda. Cada tema ofereix una experiència única i emocionant, cosa que fa que l'àlbum sigui captivador de principi a fi. Els seguidors de la banda trobaran en aquest LP l'evolució del so característic, amb una fusió harmoniosa de l'essència del Heavy-Rock en castellà i elements moderns que el fan rellevant per a les audiències actuals. "Cuentos Asombrosos" és un disc que coherent a la trajectòria de la banda manté el seu distintiu estil melòdic i reafirmant el seu lloc al panorama del Heavy Metal. Amb la seva producció impecable i composicions acuradament elaborades, aquest àlbum segurament esdevindrà un favorit entre els seguidors de la banda i una valuosa aportació a la discografia del gènere.

ZorroLoko
03/08/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.