SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Khael - Efímero (2014)

Khael - Efímero
Khael logo
España

Efímero

Melodic Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. Palabras En Mi Piel 04:08
2. El Ilusionista 04:56
3. Destello 05:24
4. Puzzle 04:08
5. La Tormenta 04:00
6. Abismo 05:04
7. Tu Alimento 03:18
8. Termitas 02:03
9. Otra Realidad 04:16
10. Siervo De Tu Ego 05:01

Formació

Guitarra, baix, veus: Aroa Martín
Bateria: Dani Pérez

Crítica

Després de la seva merescuda pujada al reconeixement públic i la seva posterior sortida de Saratoga i Stravaganzza pel projecte de Skizzo, quan aquest va finalitzar tothom va seguir amb expectació Dani Pérez. Un primer EP i un molt bon posterior disc van posar a Khael en competició com una banda capdavantera. Després de canvis de formació que han deixat a la banda en quadre, els madrilenys tenen molt clar que això no és motiu per donar-se per vençut i en aquest cas el duet de Dani Pérez amb Aroa Martín són els encarregats de donar el tret de sortida a aquest nou treball del que s'han encarregat tots dos de la composició, Dani de la bateria i percussions i Aroa de la resta; és a dir veus, guitarra i baix.

El primer que veiem, és el títol "Efímer" que es tracta d'un terme que abasta gran part de les transcendents lletres que donen lloc al treball que repassen temes com la vida i la mort, avenços científics o el maltractament animal entre d'altres. La portada és un altre reflex del que ens ocuparà i en aquest cas es tracta d'un nou gran treball per part del ja conegut dissenyador murcià Fernando Nanderas.

Arrenca el disc amb una macabra i veloç melodia de piano a la qual ràpidament se li sumen les guitarres interpretades per Aroa i la bateria de Dani. Recordo quan algú em va dir fa molts anys que "aquest tipus toca la bateria com un marcià, és capaç de treure sons increïbles a una caixa de galetes.". Dani és d'aquests bateries que amb la bateria no fa un acompanyament de fons, i no marca el ritme simplement. Dani és capaç d'implementar mitjançant la seva percussió seva pròpia melodia i és el primer que ens adonem amb "Palabras en mi Piel", que recorda alguns dels estudis que el bateria va penjar en els seus propis canals de You Tube fa ja anys.

La veu d'Aroa és tan potent i punyent, com melòdica i angelical. Aquesta versatilitat li permet jugar amb diferents intensitats i dotar els temes d'una gran varietat i riquesa.
El doble bombo de Dani, és impossible i completament independent de la resta del seu cos.

Una vegada més, com ja va passar en el seu anterior treball, la banda ha aconseguit imprimir aquesta impremta pròpia i aquest equilibri, demostrant que no va ser fruit de la casualitat combinar amb tant encert tots aquests ingredients.

Avancem amb aquest so cru també, de la guitarra a "El ilusionista". La veritat és que el baix domina i ocupa molt espai musical, però sense gran virtuosisme. No cal, la força i la grandesa de la banda radiquen en aquest immensa font de contrastos en les seves composicions, la veu d'Aroa i la si virtuosa bateria de Dani, que és tot un espectacle.

Gran tornada el que ens ocupa i fàcil escolta la del disc que entra de manera senzilla als oïdes però alhora, és capaç de desgranarnos novetats a cada escolta, en aquest cas matisos i melodies de la bateria que no haurien de deixar indiferent a l'oient . Gran tema.

El disc té una durada considerable amb una durada mitjana dels seus temes de pràcticament 5 minuts i amb aquest equilibri rítmic que han caracteritzat a la banda des del primer moment. A "El Destello", veiem una Aroa que s'adapta als contratemps i redoblaments de bombo de Dani uns riffs de guitarra que no es conforma amb fer unes cinquenes de farciment per a res, sinó que ofereix també riffs a contratemps. Imagino que la dificultat per tocar algunes parts alhora que es canta i se li confereix a la veu aquesta força i esquinçat, com fa Aroa, és molt alta.

El quart tema del treball és "Puzzle" i correspon a una altra demostració de bateria al costat que desemboca en unes estrofes que mantenen sobretot aquest aire fosc que han caracteritzat a la banda en gairebé tota composició. El doble bombo de Dani està barrejat amb un so també molt característic que accentua la força de cada tema i que sens dubte plena de ganes de veure aquesta gran demostració en directe!

Dani arrenca tot sol a "La Tormenta" amb un brevíssim sol de bateria que desemboca en un ràpid tema on la guitarra d'Aroa confereix velocitat a aquest. Després d'unes estrofes bastant planes, arriba el moment del pont que actua com desmuntant el tema i donant pas a una tornada bastant enganxós i cridaner.

Potser cridaner sigui un bon adjectiu per qualificar el treball d'aquesta banda, ja que crida l'atenció la combinació que generen aquests dos grans músics, com segueix a "Abismo". Inici instrumental a piano per Rubén Villanueva. També crida l'atenció que la bateria ha estat gravada en els Magica Music, mentre que la resta va ser gravat en els Rudy Ramos Studios a excepció de la veu que va ser al costat de la barreja que ha anat a càrrec de Dani Martín íntegrament en els KL Studios tot que la masterització es va dur a terme en els "The Sound Lab" per Pete Last.

Espècie de balada que desemboca en un mitjà temps la que duen a terme a "Abisme", i que dóna pas a "Tu Alimento". Tema molt guitarrer, potser massa al límit de sortir dels clixés del metall, als que torna per la veu d'Aroa i els ritmes de Dani que conflueixen en un bonic tornada (musicalment parlant, perquè la lletra és un retret).

El disc s'aproxima a la seva fi en el vuitè tema "Termitas". Un fosc so arribat de les profunditats, deixa que una guitarra amb un so molt trencat desemboqui en un conjunt molt pesat imagino que fàcilment emulant al treball d'aquests rosegadors de fusta destrossant algun moble o tronc amb diminuta feresa que serveix a manera d'intro del tema "Otra Realidad".

Guitarra rítmica de fons i petit riff inicial, donen pas a una estrofa completament a contratemps. Si d'alguna cosa són mestres, són de dominar els ritmes i lluny de perdre portar-los al límit sense fer evident i per tant oferint alguna cosa nova a l'oient. La veritat és que és un dels punts forts de la banda, barrejat amb la seva interpretació i la seva fosca originalitat.

El tancament del disc es porta a terme amb "Siervo De Tu Ego". Un tema eminentment fosc, amb grans riffs i on una altra vegada les guitarres són protagonistes indiscutibles, marcant el ritme mentre Dani farcida amb melodia percutil.

La veu d'Aroa mostra una vegada més aquesta varietat de registres tan àmplia que ofereix a l'oient un dels grans atractius de l'àlbum.

La veritat és que lluny de quedar-se per sota de les meves expectatives, la banda ha aconseguit omplir-amb un disc tal i com esperava. Amb tots els punts forts que havia demostrat Khael en el passat, tot el que m'havia cridat l'atenció per amb noves fórmules i dosi que em deixen més que satisfet després de moltes escoltes i amb aquesta sensació que en directe, veure aquest increïble bateria juntament a tot el que transmet Aroa, sigui una opció altament recomanable.

Víc Salda
10/09/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.