SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Aldaria - Land of Light (2017)

Aldaria - Land of Light
Aldaria logo
Noruega

Land of Light

Epic / Power Metal
Germusica
2017


Temes

1. Excitare Ad Lucem
2. Another Life
3. Guardians Of The Light
4. Sands Of Time
5. Lost In The Darkness Below
6. Test Of Time
7. Trail Of Tears
8. Where Reality Ends
9. From The Ashes
10. Answers In A Dream
11. Land Of Light

Formació

Guitarra i sintetitzadors: Frode Hovd
Guitarra: Christer Harøy
Baix: Rayner Harøy
Sintetitzadors: Peter Danielsen
Bateria: Andreas Nergård
Guitarra: Jimmy Hedlund
Cors: David Åkesson

cantants
Fabio Lione (Rhapsody Of Fire)
Todd Michael Hall (Riot V)
Rick Altzi (Masterplan)
Mathias Blad (Falconer)
Jonas Heidgert (Dragonland)
Tommy ReinXeed (ReinXeed)
Yannis Papadopoulos (Wardrum)
Rob Lundgren (Rob Lundgren)
David Akesson (Qantice)
Marit Minniva Børresen (Marit Børresen)
PelleK (Damnation Angels)
Bernt Fjellestad (Guardians Of Time)
Vasilis Georgiou (Sunburst)
Siegfried Samer (Dragony)
Kristoffer Göbel (ex-Destiny / ex-Falconer)
mina Giannopoulou

músics
Roland Grapow (Masterplan) - Guitarra
Eskild Kløften (Divided Multitude) - Guitarra
Filip Kolus (Sgnum Regis) - Guitarra
Mike LePond - Sota
Ronnie König (Signum Regis) - Sota
Filip Andel (Within Silence) - Sota
Giacomo Manfredi (S91) - Sota
Kenneth Skarsvaag (Memorized Dreams) - Sota
Uli Kusch - Bateria
Robert Myrhaug (Memorized Dreams) - Bateria
Mistheria (Vivaldi Metall Project) - Teclats
Gabriels (Gabriels) - Sintetitzadors
Peter Crowley 's Fantasy Dream - Sintetitzadors

Crítica

Molta gent ha sentit parlar ja de Aldaria i li ve al cap un projecte d'opera metall provinent de Noruega, però per aquells que no els digui res anem a posar-nos una mica en antecedents.

Aldaria és un projecte del músic noruec Frode Hovd (Memorized Dreams), el qual s'encarrega de la composició, guitarres i sintetitzadors. Per dur a terme aquesta petita bogeria s'ha envoltat de grans noms de l'escena europea i sobretot escandinava per dur a terme la seva pròpia opera, amb la seva història i els seus personatges.

Així ens trobem grans noms com són Fabio Lione, Rick Altzi o Mathias Blad a les veus o Uli Kusch, Roland Grapow, Mike Lepond o Jimmy Hedlund en els instruments.

A grans trets la història narra la història d'un món fantàstic, Aldaria, revelat per uns pergamins sota l'antiga ciutat de Babilònia, i la qual està en perill pel aguait de la foscor que vol fer-se amb les claus del cel que es troben allà . Així els Guardians de la llum hauran defensar-la dels perills que els espera.

Després tal nivell d'èpica, ens trobem composicions a l'alçada, que arrenquen amb una intro pomposa "Excitare Ad Lucem", en llatí i desemboca en un primer tema, "Another Life". Una primera mostra que ens trobarem davant grans influències metaleres, amb molta reminiscència power i amb molta presència de guitarra.
Destacar els sols de l'amo de les sis cordes de Falconer, Jimmy Hedlund.

Continus canvis de ritme ens transporten des de la presentació al desenllaç amb "Guardians of the Light", els bons de la pel·lícula i per a la seva presentació compten amb un tema majestuós que s'ha encarregat de barrejar i gravar (com tot el treball) Roland Grapow ( Masterplan) en els seus estudis i per als que ha comptat també amb les veus del vocalista de la seva banda Rick Altzi, així com del mític Todd Michael Hall de Riot V.
Minutatges alts per donar cabuda a tot un desimboltura musical amb noms cèlebres i altres no tant, però de molts quirats, com els teclistes Mistheria (Vivaldi Metall Project), Peter Danielsen (Darkest Sins) o Andreas Nergard qui també es fa càrrec d'alguna bateria .

Temps per a múltiples influències i estils acariciades per un metall fantasiós i per descomptat, tota bona història ha de tenir la seva part més tendra com succeeix en aquest cas amb la balada "Sands Of Time".
Veus femenines contrastant (Yannis Papadopoulos (Wardrum)) a veus com la de Jonas Heidgert (Dragonland) fan sempre d'una balada, una expressió de sentiment més fort.

La banda part amb una base musical que pot portar el treball a directes i aquesta s'aposenta amb una bona feina Christer Harøy en les guitarres rítmiques, que ajunten la base amb el baix del seu germà Rayner.

És impossible no recordar a Avantasia o molts altres projectes semblants, anem a veure què cabuda internacional tenen, dins el metall escandinau, suposo que comptaran amb un bon nombre de seguidors, ja que els temes tenen aquesta èpica i aquesta enganxada esperada, encara que possiblement li falta una mica de maduresa per arribar a un excel·lent (sense deixar de ser un enorme disc), com es demostra en temes de l'estil de "Lost in the Darkness Below" o "Test Of Time". Veloços, ràpids d'entrar en primeres escoltes, enganxosos i per tant dins del gènere, comercials.

Algunes "noves joies" vocals com el vocalista grec Vasilis Georgiou de Sunburst, demostren que Frode té l'ull posat en l'escena més actual combinant amb noms més veterans i mediàtics com el col·laborador italià per excel·lència, el rodamón Lione, que no deixa de tenir un paper secundari però que segur que ajuda a donar llum i nom a aquest interessant projecte.

La balada en "Trail of Tears" deixa pas a un altre tema de doble bombo com és "Where Reality Ends" amb un altre bon grapat de col·laboracions.

A mesura que el disc avança, augmenta el nivell d'èpica i de cors com és en "From The Ashes". Melodies que ens dóna la sensació d'haver escoltat ja, de molt fàcil entrada tenen el risc de amb unes quantes escoltes fer avorrir el disc ràpidament. Bé, potser és un peatge que cal pagar per fer-se un primer buit i treure el cap en aquest difícil món i més en l'escena internacional. Ja arribar el temps (o no) de fer coses una mica més arriscades, perquè tònica, dominant, subdominant i tònica menor tenen successives aparicions sens dubte en les composicions d'aquest projecte.

Vam finalitzar amb "AnswersIn A Dream". Uns sintetitzadors amb un timbre divertit donen pas a un altre tema més d'èpica triomfadora abans de tancar del tot amb "Land Of Light", que sens dubte és una culminació total i absoluta, fins al punt que dóna nom al disc.
12 minuts per l'autèntic desenllaç i aparició multitudinària de les col·laboracions i que triomfi el bé sobre el mal.

Important projecte en el qual s'ha embarcat Frode Hovd i que veurem que evolució porta, ja que les mires estan posades ben amunt i amb una base per directes ben assentada i factible, cosa que Avantasia semblava inicialment com un somni impossible. Així que anem a donar-li temps al temps i mentrestant ens queda per gaudir d'aquest debut d'estudi, molt interessant!

Víc Salda
26/04/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.