SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Ankhara - Sinergia (2018)

Ankhara - Sinergia
Ankhara logo
España

Sinergia

Power Metal
Rock Estatal Records
2018


Temes

1. Te toca sufrir
2. Ayúdame
3. Sueña
4. Libertad
5. Sigo en pie
6. En la oscuridad
7. Tu ultima vez
8. De que lado estas
9. Un buen día para morir

Formació

Veu: Pacho Brea
Guitarra: Alberto Marín
Guitarra: Cecilio Sánchez-Robles
Baix: Sergio Martínez
Bateria: Matt De Vallejo

Crítica

La mítica banda de Power i Heavy Metal Ankhara va ser, sense cap dubte, una de les formacions que arribo a abanderar el so del Power Metall cantat en castellà a Espanya, durant la segona meitat de la dècada dels 90 al costat de noms com Terra Santa, Saratoga o Avalanch, entre d'altres. Després d'una carrera plena de grans moments, i tres disc editats, l'any 2004 la banda decideix emprendre camins per separat. L'any 2013 Ankhara decideix tornar a la carretera, amb alguns canvis en la seva formació, però amb més actitud que mai. Ara, l'any 2018, ens presenten Sinergia, el seu quart treball d'estudi, continuació de la seva ja llunyà Ombres del passat, editat l'any 2003. Un disc que demostra que segones parts, en ocasions, són millors que les primeres.

L'àlbum l'obre "Te toca sufrir". Un tema ràpid ple d'actitud, on la veu de Pacho Brea es mostra més en forma que mai. Una cançó de tempo dinàmic on Ankhara es mostren perfectament engreixat per facturar un Heavy Metal de primera qualitat. Una base rítmica sòlida impregna de densitat a un tema de guitarres virtuoses i un text ben elaborat. Amb només escoltar aquest primer tema, intueixes que no estem davant d'un àlbum més d'Heavy Metal cantat en castellà. Amb "Ayudame", els madrilenys estan disposats a descarregar tota la seva bateria de recursos musicals. Sergio Martínez i Matt de Vallejo demostren com ha d'executar-se una base rítmica carregada de caràcter i solidesa. Un tema de tornades melòdics i riff cru.

A "Sueño", Ankhara mostra un tema dinàmic on els grans protagonistes són les guitarres d'Alberto Marín i Cecilio Sánchez-Robles. Tot un exercici de Heavy Metal clàssic a través d'unes guitarres d'equalització perfecta i supèrbia execució. Un tema que fa olor potser del metall cantat en castellà de la dècada dels 90. Del millor del disc. Amb "Libertad", quart tema del disc, la banda executa un mig temps de grans harmonies vocals, tornades enganxoses i grans cors. Un altre gran moment d'aquest retorn discogràfic. Cal destacar el gran sol de guitarra al voltant del minut 3:20 d'aquest tall. Tota una manifestació de bon gust, virtuosisme i elegància.

A "Sigo en pie", els madrilenys treuen la seva faceta més pesada a través d'una cançó que fa olor de grans clàssics com Baró Rojo o Àngels de l'Infern. De nou, les tornades tornen a ser el valor segur d'aquest tema. El segueix, "En la oscuridad", el tema més llarg del disc. Una Power Ballad de la vella escola, on les harmonies de guitarra dibuixen una melodia que ens recorda als millors moments de bandes com Saratoga.

Amb "Tu última vez", Ankhara ens mostres un tema de Power Metall de manual. Replet d'influències del Power Metall Europeu, sense perdre l'essència del seu so. Un tema ple d'actitud. Un text sòlid, una base rítmica d'infart, i uns frasejos de guitarra plens de velocitat. A "De qué lado estás", Ankhara aposta per beure de l'Hard Rock per construir un tema dens i fosc, que de nou fa olor als grans clàssics del Heavy Rock cantat en castellà. Tancant l'àlbum escoltem "Un buen día para morir". De nou, la veu de Pacho Brea ens demostra que encara no havíem escoltat el millor del. Un tema solgut marcat per la bona feina de Matt de Vallejo a la percussió.

Ankhara ens porta amb Sinèrgia el retorn d'una banda mítica en el panorama de l'Heavy Metall cantat en castellà. Un retorn discogràfic que probablement representi el millor àlbum dels madrilenys fins a la data marcat per una producció supèrbia, i unes composicions de gran qualitat. Un disc honest i sòlid, capaç de mantenir-te en tensió al llarg dels nou talls que el componen, que demostren com tots aquests anys d'espera han tingut la seva recompensa.

ZorroLoko
27/08/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.