SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Mano de piedra - Today's Ashes (2019)

Mano de piedra - Today's Ashes
Mano de piedra logo
España

Today's Ashes

Stoner / Rock / Metal
Violence in the veins
2019


Temes

1. Ancient Gods
2. Storm Of Axes
3. We Are Sickness
4. The Rapture
5. The Damned
6. Oroku
7. Abyss Sleeper
8. Today’s Ashes

Formació

Bateria i veu: David Durán
Guitarra: Mano García
Guitarra i veu: Nano Galez
Baix: Fran Álvarez

Crítica

Què puc afegir a un dels millors discos de 2019? Què es pot escriure sobre tot el que hi ha, en tan poc temps, en diversos mitjans sobre MÀ DE PEDRA i el seu treball "Today's Ashes"? Doncs una cosa puc fer, i més encara amb vista a la futura carrera en aquest fosc avenir que avui ens toca suportar al món, en el nostre món de l'Escena under.

Llavors aprofitem aquest enclaustrament per treure llustre a un desplegament de so tan profund com feridor. Aquest disc és el primer L.P. de la banda, però els seus músics vénen (de l'escena gallega) d'haver militat en projectes tan violents com melòdics, fent que a l'ajuntar-te rebenti a la cara pel seu so. I m'obliga a prescindir d'etiquetes per no lligar-me a pre-concepcions que no són vàlides per a aquest disc. En una breu metàfora: "Today's ashes" és xocar contra un mur incommovible, arrossegat per una onada de gel de diferents intensitats. MÀ DE PEDRA té un precedent per als qui els hagin vist en directe, fent de el so Stoner i aquest fundacional Core, marca personal per deixar-te estàtic per moments, i amb ganes de trencar tot en d'altres. A més no és que només estiguem davant un gran disc, estem davant d'una entitat "per-se" com a banda, per la seva manera de moure i guanyar-se una reputació en l'escena.

Repeteixo, a "Today's Ashes" no estem escoltant només fúria i menyspreu com a element base, ens trobem amb un control complet sobre la potència de cançons com "Ancient Gods" (primer tall) o "We are sickness". Per combinar perillosament amb "Storm of axes" (gran nom, gran cançó) o "The Rapture" (intensitat lenta, densa, agressiva).
En un altre ordre rebem "The damned", una cançó que és més que adequada per posar la sèrie Vikingos, en les escenes del "Àguila de Sang", amb la televisió en "mute" i això a tot volum ... lent, sanguinari, contundent . Malenconiós, aterridor, tremolós ... On la creativitat guanya el pols a la fúria, i li permet que et emboliqui com una serp i et consumeixi. Excel·lents els canvis de ritme, de pressió, i un riff trepidant.

Per a l'últim tram, tenim 3 versions diferents d'un concepte: "Oroku" es basa en una brutalitat tribal amb veus oníriques arribant des d'un fosc pou, amb intensitat i aquesta lenta calma de l'caçador que sap que va a arribar a la seva presa. En canvi "Abyss sleeper" té un aire celta i una gola desesperada que intenta travessar tot dubte d'existència. Deixa el tancament en mans de la màxima celebració de les ombres amb "Today's Ashes", com l'entrada a una petita mort, a una pluja gelada en un moment clau de reflexió (avui, abril 2020, més vàlid que mai) " Emptyness is now your best friend // no more tears to Coexist, the Earth will demand it 's possessions // no more tears to Coexist, and (it) will provide no more Present time, is just a reflection, of what we used to be // No more tears ... Today 's Ashes ".

Les lletres de la banda sempre parlen i expressen millor l'essència de la seva personalitat; molt millor del que qualsevol redactor pugui intentar aproximar.
Editat a l'octubre 2019, Today's Ashes les hi va arreglar per ficar-se en diverses llistes dels millors llançaments de l'any. A mi se m'escapo per una mica, però tinc clar que quan acabi aquest any faré una menció especial a l'trimestre últim de l'any anterior. I als que llegeixin aquesta ressenya, a qui els agradi prendre en compte les paraules dels que escrivim sobre música, només em queda recomanar-te que vagis al seu Bandcamp, al seu web, a les seves xarxes, i no et perdis aquesta experiència, sobre sobretot si sos amant de les bandes que et envolten i et lliuren, en una mica més de 45 minuts, diversos escenaris perquè deixis a la teva ment recórrer intensitat i fúria. O, simplement, no et perdis aquest gran disc de Metall.

Sebas Abdala
21/04/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.