SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Traxilium - Contra El Abismo (2016)

Traxilium - Contra El Abismo
Traxilium logo
España

Contra El Abismo

Power Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. Ignis Aeternus
2. La nueva era
3. En mi tormento
4. La herida
5. Pide perdón
6. Muerte y gloria
7. Contra el abismo
8. Tu recuerdo
9. El rostro de la venganza
10. Otra realidad
11. Nuestro interior
12. El infierno ante mí
13. Guerra de otros

Formació

Veu: Dave Simarro
Guitarra: Álvaro Rico
Guitarra: Jesús García
Baix: Ramón Valero
Bateria: José Linares

Crítica

Per un que ha crescut musicalment immers en la febre powermetalera dels noranta és tot un plaer rebre un disc com aquest Contra L'Abisme dels alacantins Traxilium. Enmig d'una radicalització musical des de fa uns anys pot ser que costi una mica tornar a deixar-se portar per un disc com aquest, però a les poques escoltes ... ha tornat a despertar el drac assedegat de power que nia en el meu ... així que a desgranar aquest Contra L'Abisme toca.

Traxilium porten intentant donar guerra des de 2011, traient el seu primer EP, L'Infern Davant meu el 2014 i després de diversos canvis de formació i tocat en mil i un garitos s'han llançat a pel seu primer disc. Contra L'Abisme va veure la llum a finals de gener d'aquest any.

Sempre és un repte treure un disc de power metall en l'actualitat. És un estil que encara que a alts nivells sempre omplen els seus concerts amb bandes que són de relativa nova fornada com poden ser Sabaton o Powerwolf, deixant al marge les velles glòries, al camp underground o emergent és una història molt diferent. Es tendeix a menysprear les bandes que arrenquen amb un power clàssic titllant de passades de moda. Un gras error. És cert que el power va viure la seva màxima esplendor fa vint anys, però no és menys cert que és un estil molt viu que a més sintonitza molt bé quan es barreja amb estils més agressius.

Traxilium practiquen un power clàssic, sense sorpreses, guitarres veloces, dobles bombos, ritmes ràpids i veus que apunten alt ... però sense deixar-se portar per la linealitat d'aquestes bandes que només saben posar l'automàtic és anar a tot gas. Un mínim de canvis i tècnica en la percussió s'agraeix i Traxilium han fet la seva feina compositiu a consciència. A un disc de power li demano que em transmeti energia, velocitat, un punt de duresa en les guitarres, sols a preu fet, puntejos i melodies enganxoses alhora que siguin una mica tècniques i una percussió aclaparadora. Una barreja perfecta que en més o menys proporció han aconseguit Traxilium, així que, genial! És un disc que m'agrada, així de simple. Ah! M'oblidava ... veus que pugui seguir i cridar. I també el té. Powermetaleros, estem d'enhorabona.

Després de les primeres escoltes, va entrant més i més. Aconsegueix captar la teva atenció sense descobrir res però fent bé les coses. A tot aquells que busquin bandes transgressores o innovadores ... ja podeu parar de llegir, aquest no és el vostre disc. Estalviar-unes línies. Un estil pot estar de moda temporalment, però deixar de sonar? Espereu insensats assegut en una cadira, ¡el power no té pinta d'afluixar!

Quant als temes, destacaré alguns entre els 13 talls, intro inclosa, que sumen gairebé una hora de disc. "La Nova Era" és el tema encarregat d'obrir i captar la teva atenció, no en va, el primer tall és en moltes ocasions l'encarregat de la primera i més important impressió. En aquest cas, és un gran tema de power en vena, una hòstia literal en tot el front. Intens, melòdic, amb una base rítmica treballada i arrasadora ... tot el que pots desitjar d'una banda de l'estil. "En El meu Tormento" és el típic tall que dius ... em sona em sona, canons del power nacional en marxa. Si alguna cosa funciona i aquesta ben executat, A qui li molesti que no ho escolti. Unes línies vocals que enganxen a la primera a les quals col·labora Pere Oliva de Hard Love.

 "La Ferida" és un tall molt Saratoga, cru i potent ... "Mort I Glòria", "Contra L'Abisme", "Una altra Realitat" amb la col·laboració de Javier Sáez (Uve) .. són altres temes que no pots deixar de passar per alt dins d'aquest disc.

A part de les esmentades, el disc compta amb la col·laboració de Elisa C. Martín (Hamka, Dreamaker) en "El teu Record" i Edu Guerrero (Delirion) en el sol de "Guerra De Altres".

Contra L'Abisme va ser gravat i barrejat per Edu Guerrero en els Singularity Studios, Alacant.

En definitiva, un disc de pur power metall nacional que no disgustarà a cap amant de l'estil i farà passar una bona estona en una escolta intensa i plena de força. Qui va dir que el Power havia mort?

Sergi Arise "Hell"
10/03/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.