SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Monasthyr - Eterno Linaje (2022)

Monasthyr - Eterno Linaje
Monasthyr logo
España

Eterno Linaje

Power / Heavy Metal
Maldito Records
2022


Temes

1. La locura
2. Cómplice de traición
3. Check in for Death
4. Eterno linaje
5. Laberinto
6. Solitario
7. Luna maldita
8. Dos capitanes
9. Damas de hielo

Formació

Veu: Jorge Sanz
Guitarra: David Ruidiaz (Axel)
Guitarra: Javy González
Baix: Julio Gayo
Bateria: Imanol Castela

Crítica

"Eterno Linaje", l'última obra dels talentosos Monasthyr, banda de Power Metal originària d'Astúries, requereix una atenció especial. Aquella llunyana era del debut "Mil noches bajo el sol" (2012) sembla quedar molt enrere. Tant és així que el grup va decidir renovar el seu logo, ajustant-lo a la imatge de la portada, i ens va presentar l'EP "Templo de terror" (2017), on ja s'entreveia el que han portat a noves altures en aquest segon treball, " Eterno Linaje", de MONASTHYR, una banda quintet originària de la localitat industrial de Mieres, a Astúries. La banda composta per Leo Duarte (bateria), Julio Gayo (baix), Axel (guitarra rítmica), Javy González (guitarra solista) i Jorge Sanz (veu) ens presenta un disc sòlid que troba inspiració per a les seves lletres en la història de "Los Hijos de Húrin" de J.R.R. Tolkien. Tot i això, no s'encasella com una obra conceptual, ja que utilitza metàfores vinculades al llibre esmentat per explorar conceptes com la solitud, la traïció, la venjança o l'amistat.

"Eterno Linaje" és un àlbum que, com esmentem, té un fil conductor subtil entre les seves cançons. Aquest fil mai no es manifesta de manera vívida, permetent que la imaginació de l'oient doni el seu propi significat a les lletres dels 8+1 temes que componen l'àlbum. Enregistrat, barrejat i masteritzat per Diego Teksuo, amb col·laboracions de Pablo García, Pacho Brea, Ramón Lage i Carlos Sanz, l'àlbum va veure la llum el 18 de gener a través de Maldito Records.

La primera pista, “La Locura”, serveix com una mestra de cerimònies breu però impactant, marcada per guitarres plenes de pompa. Això dóna pas a "Cómplice de Traición", amb una producció que equilibra l'enganxada i l'harmonia en un power metall amb traços i riffs clàssics. El segueix "Check in for Death", amb la col·laboració especial de Ramón Lage, que ofereix una barreja melòdica i pesada, destacant per la seva construcció àgil i un sol encertat.

La cançó homònima, "Eterno Linaje", amb Pacho Brea i Pablo García, es presenta com la carta de presentació de l'àlbum. Amb una tornada enganxosa, estrofes ben construïdes i un sol virtuós, es destaca com un dels punts àlgids. Laberint és una proposta més concisa però no menys efectiva, mostrant metall enèrgic amb detalls tècnics i una destacada línia de baix.

"Solitario", amb Carlos Sanz, comença amb un toc a l'estil Helloween i es transforma en un lliurament distintiu de Monasthyr. Destaca per les habilitats d'Axel i Javy a les guitarres, sent una de les més brillants de l'àlbum. "Luna Maldita" tenyeix de foscor el metall de la banda, encara que pot resultar menys accessible. Finalment, "Dos Capitanes" ret homenatge a Iron Maiden al principi, però evoluciona cap a un tall agradable i ben traçat.

Monasthyr guarda per al final "Damas de Gel", el tall més extens i amb un dels millors riffs de l'àlbum. Amb canvis de ritme fins, estrofes exquisides i tornades tradicionals de la banda, tanca de manera magistral aquests quaranta minuts de power metall asturià.

"Eterno Linaje" reflecteix l'essència de Monasthyr sense caure en la monotonia. Tots els elements distintius de la banda hi són presents, però aquest cop acompanyats d'una producció sòlida i col·laboracions destacades. La banda té el potencial de pujar a l'escena nacional, sens dubte.

ZorroLoko
10/01/2024

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.