SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kudai - Harezko Dorreak (2013)

Kudai - Harezko Dorreak
Kudai logo
España

Harezko Dorreak

Industrial Metal
Heaven Musik
2013


Temes

1. Bizitzera Kondenatuta
2. Aldaketa Badator
3. Ezin Ahatzu
4. Harezko Dorreak
5. Gaitza Gara
6. Diru-Gosea
7. Denbora
8. Banatu Eta Irabazi
9. Maskararen Atzean
10. Hitzak
11. Haizeak Daramatza

Formació

Veus: David
Guitarra: Bortx
Baix: Urtzi
Bateria: Urko

Crítica

Des de fa anys que he tingut certa predilecció pels grups bascos de Metall, l'haver crescut amb bandes com Latzen o Su Ta Gar formant part de la banda sonora de la teva vida fa que apreciïs aquest toc que les bandes originals d'Euskadi tenen. A més el basc té una sonoritat molt especial, suposo que o t'agrada o ho odies ... en el meu cas m'encanta.

Doncs quina sorpresa m'he portat amb Kudai, qui malgrat comptar ja amb tres registres en el seu haver no els coneixia.

Ara han llançat el seu quart treball, Harezko Dorreak. Tot un gran disc de metall amb una base industrial i melòdica de la mà de Heaven Musik.

El metall és metall es canti en l'idioma que es canti. "No és que si no entenc el que diuen no m'agraden ..." però després ens Empapem de metall forà. La veu a part d'un sistema de comunicació és també un instrument més i per molt que pugui aportar un missatge si no està en consonància amb la música de poc serveix. No hi ha excuses per no deixar-se amarar per bandes que cantin en euskera.

Kudai en aquest nou treball han volgut reflectir els problemes de la vida en aquesta actual crisi econòmica i social. Temes amb missatge en moments durs i difícils. En la seva definició del disc fan referència a la fragilitat de suposa viure en aquests moments.

Musicalment estem davant d'un disc amb un so molt contundent, adornat amb teclats i efectes electrònics que produeixen un matalàs sobre el seu metall industrial amb detalls thrash com ells mateixos es defineixen.

Etiquetes al marge, el disc destil • la força i contundència que emanen des de la pista més ràpida i potent fins a la balada més lenta com veurem en analitzar els temes.

Menció especialment positiva per al disseny de la portada i llibret on cada tema ve acompanyat d'una imatge que explica visualment el missatge del tall, recordem que a l'estar en basc resulta complicat agafar el sentit al disc ... un gran encert.

El disc s'obre amb "Bizitzera Kondenatuta" un tema ràpid i melòdic adornat un efecte de col • lisió d'un vehicle al centre de la cançó, de manera que podem intuir per Dende van els trets. Melodies addictives sobre uns teclats en la seva dosi justa.

"Aldaketa Badator", segon tall, va ser el primer que vaig escoltar i des del primer moment em va atrapar, és el gran tema del disc, en majúscules. Si la tònica del disc estigués basat en aquest tema, estaríem parlant d'un disc amb menys incidència emocional, però molt intens. Balança difícil de compaginar.

"Ezin Ahaztu" posa una mica el fre en aquest gran inici, no quant a qualitat, sinó baixant una mica la velocitat, deixant pas a la contundència, sobretot per les seves parts rítmiques. Kudai és d'aquestes bandes que el seu bateria, imagino que el registrar-les a un volum elevat, sense desentonar, marquen el seu so de forma inconfusible. Contundència que desemboca en una tornada fàcilment coreable. Arribem al títol que dóna nom al disc, un tema que travessa moments d'intensitat variable, canviant el registre del tall, controlant la contundència per moments i desatándola després.

"Gaitza Gara" és un tema més electrònic i contingut, de mig tempo i molt contingut, igual que el següent, "diru Gosea", travessant un moment més pausat en el disc, línies vocals crues i amb força.

"Denbora" és un tema molt especial, abans comentava que han aconseguit impregnar cada tema una intensitat molt alta, fins i tot als temes més lents. Doncs aquí tenim una clara mostra. Per escoltar a fons aquest preciós tall cal tancar els ulls i deixar-se portar. Un dels meus favorits.

"Banatu Eta irabazi" un tema que va incrementant la seva potència a mesura que avança, passant d'un temps lent a una contundència i força enorme al final. "Maskararib Atzean" novè tall, en què el disc reprèn la força i velocitat perdudes en part en la part central. Tornen els ritmes ràpids, amb canvis de ritme i amb un toc més thrash com "Hitzak" però sense perdre l'aire industrial.

El disc es tanca amb "Haizeak Daramatza", un afegit instrumental a manera de outro.

En definitiva Harezko Dorreak és un disc contundent i amb una força vocal molt intensa que ens porta musicalment a un erm d'energia i contundència molt ben construït i amb unes línies vocals plenes de sentiment i intensitat però sense perdre un melodia enganxosa i fàcils de seguir tot a no entendre-causa de l'idioma.

Sergi Arise "Hell"
12/06/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.