SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Alex&CO - From The Inside (2015)

Alex&CO - From The Inside
Alex&CO logo
España

From The Inside

Hard Rock
Autoproducido
2015


Temes

1.Toxic Woman
2.Absinthe Memories
3.Save Me
4.Private Fantasy
5.Crazy Nights
6.One Step From Heaven
7.Break Your Chains
8.New Life
9.From The Inside
10.Warriors Of The Storm

Formació

Guitarra, baix, teclats i bateria: Josu Alessanco
Veus i cors: Iker Lanz

Crítica

Des del País Basc ens arriba una nova aportació a la nova onada europea de grans bandes de hard rock de tall americà clàssic, com HEAT, o The Poodles. Són Alex & CO, gran nivell, no només sense res a envejar, sinó al contrari, mostrant un àlbum debut de grandíssima qualitat i nivell tant interpretatiu com compositiu excel·lent.

From The Inside és el nom triat per a aquesta presentació amb magnificència en format de LP obra de Josu Alesanco, guitarrista i compositor d'aquesta joia i les veus d'Iker Lanz, qui es destapa per als que no el coneixíem com un vocalista excepcional.

Per presentar el disc, trien el tema Toxic Woman que pots veure sobre aquestes línies on presenten una formació que encara no han fet oficial i un tema on premien les guitarres hardrockeras en base a un riff clàssic i unes veus realment excel·lents de les que van fer època i per tant, a tenir MOLT en compte en un futur immediat dins d'aquest país.

Si alguns diuen que no hi ha la qualitat de abans a les bandes actuals, sense cap mena de dubte és perquè no escolten bandes actuals, perquè no deixen de sortir projectes d'una qualitat envejable i sincerament, que si no estiguessin en aquest país i tinguessin el suport que es presta en altres països, tindrien coses molt importants que dir a nivell mundial.

El segon tema és una introducció, "Absinthe Memories" ens revela unes guitarres netes, al costat d'un piano inicial que ens introdueix en aquesta atmosfera d'aquestes bandes americanes que combinen melodia, amb la potència típica del gènere per remarcar que això no és bambi i que aquí hi ha qualitat potent i bona. Després d'un Solazo de les mans d'Alex, ens deixa ja a les mans del tercer tall "Save Em". Riff potent per deixar-nos unes estrofes molt clàssiques i una tornada molt enganxós. La combinació de guitarres netes amb la distorsió permet a Iker prendre les regnes del tema donant de si amb veus completament apta per l'estil. Els temes semblen dissenyats com un guant per la veu d'aquest nou descobriment talentós.

"Private Fantasy" és un altre tema que la banda ha volgut regalar per donar-se a conèixer en forma de lyric video i on podem veure que l'estil marcat és clar i ferm. Sonen a Alex & CO, fresc i clàssic alhora.

Temàtiques clàssiques del subgenero, com "Crazy Nights" on vam començar amb una guitarra acústica molt texana i amb mostres de qualitat amb el arpegiat final que dóna pas al guitarreo. El tema, compta amb molts arranjaments de guitarra i un sol més que remarcable pel propi Josu que ens regala amb tapping rapidíssim inclòs.

Un mig temps tipus Skid Row, que no em puc treure del cap és "One Step From Heaven". Tema remarcable i molt destacat des de la enganxosa part de la guitarra com en la tornada molt més lent on Iker demostra unes dots vocals dignes de ser reconegudes per propis i estranys. Des d'aquí ho fem i ho destaquem encara que sigui a posteriori com a gran sorpresa del 2015!

El disc com ja hem comentat, és eminentment guitarrer, amb molts riffs remarcables com a base com els de "Break Your Chains" o "New Life". La composició juga un paper més que crucial, ja que perquè els temes entrin tan bé sense més arranjaments que els d'un grup clàssic, és a dir, ni orquestracions, ni grans cors, ni electrònica, és que els temes no tenen gat amagat. Crus, directes i bons!

Donant nom a la feina ens trobem amb "From the Inside", bàsicament instrumental on Josu dóna curs a la seva creativitat musical ia demostrar perquè forma una part més que essencial i definitiva d'aquest projecte que mereix menció i atenció especial dins el 2016, després de seva enganxada a finals de l'any que acabem de liquidar.

La canya més ràpida i potent la deixen per al final amb "Warriors of the Storm". Velocitat en el riff i una ràpida bateria per acomiadar el que és un més que excel·lent disc debut.

Josu i Iker, han d'acabar de perfilar la formació per al directe, cosa que em consta que han fet ja, perquè un projecte així, amb una qualitat com la que es desprèn, no pot quedar en una anècdota d'estudi ni de bon tros. Mereix almenys, la possibilitat d'arribar al públic, i coneixent on van els gustos actuals i quines bandes estan triomfant a nivell internacional dins del gènere, Alex & CO tindrien cabuda sense cap mena de dubte, i no parlo únicament a nivell estatal, sinó també a nivell internacional.

Víc Salda
25/01/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.