SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Collateral X - At The Edge Of Madness (2017)

Collateral X - At The Edge Of Madness
Collateral X
Collateral X logo
España

At The Edge Of Madness

Heavy Metal
On Fire
2017


Temes

1. Halls Of Turgon
2. Gondolin
3. Lost Exile
4. At The Edge Of Madness
5. Machin Shin (The Black Wind)
6. X
7. Blue Shades Of The Sea
8. Coming Back
9. Moon Dew

Formació

Veu: David Díaz
Guitarra Rítmica: Edu Del Campo
Guitarra Solista: Guillem Fernández
Baix: Quim Solias
Bateria: Marc Fernández

Crítica

Collateral X debuten amb "At The Edge Of Madness" un primer disc en què els barcelonins han sabut transmetre la seva passió per bandes com Iron Maiden o Saxon a través de nou pistes d'Heavy Metall Clàssic construint un so propi a força de riffs poderosos i una base rítmica d'infart. El Heavy Metall de la dècada dels 80 no havia mort, estava esperant a bandes com Collateral X.

El disc l'obre la instrumental "Halls Of Turgon". Un passatge èpic en el qual ja podem començar a intuir per on va a anar aquest disc. Una pista intensa que ens submergeix en la ràbia que aquesta per venir. "Gondolin" és el segon tall de l'àlbum. Heavy Metal clàssic que destil·la l'aroma de la NWOBHM pels quatre costats. No podem evitar que el riff de guitarra ens recordi a bandes com a Tygers of Pa Tang són influències bàsiques i recognoscibles en el seu so. La tasca d'Edu del Camp i de Guillem Fernández a les guitarres és impressionant.

"Lost Exile", és el tercer tema del disc. Un tema en el qual la veu de David Díaz és la gran protagonista. Una harmonia vocal que ens recorda als millors moments de Bruce Dickinson. La base rítmica també mereix una menció especial. Un equilibri perfecte entre bateria i baix que hagués millorat amb una producció una mica més acurada. El quart tall de l'àlbum es titula "At The Edge Of Madness". Cançó que dóna títol a l'àlbum i moment en què aquests Collateral X tornen a recordar-nos a l'etapa dels vuitanta d'Iron Maiden. Un tema cura i ple d'actitud que imaginem serà de les fixes en cadascun dels seus directes.

"Machin Shin (The Black Wind)" és el cinquè tall de l'àlbum. En aquest moment el protagonista és Quim Solias i la seva tasca en el baix. De nou una base rítmica plena d'identitat i enganxada a compaña a les guitarres d'Edu del Camp i de Guillem Fernández .n una cançó amb so propi. X és el següent tall de l'àlbum. Una pista instrumental interessant però que es fa alguna cosa llarga.

"Blue Shades Of The Sea" és el setè tall del disc i la balada de rigor necessària en un àlbum d'aquestes característiques. Una cançó pausada i plena d'emoció, on David Díaz es mostra amb veu càlida a través d'una melodia acurada a través d'unes guitarres acústiques. Un tema molt recomanable. El segueix "Coming Back", moment on la banda torna a posar els amplificadors al màxim creant un tema en què tornem a percebre les influències dels Iron Maiden de la dècada dels vuitanta. Un tema molt enèrgic que farà que no deixis de moure el cap.

L'àlbum el tanca "Moon Dew", un tema suau i ple de arpegis, caracteritzat per un començament molt melòdic i pausat fins al minut i mig on la banda crea un mig temps més accelerat creant una dinàmica interessant.

Collateral X ens porta en el seu debut At The Edge Of Madness un disc que bé podria ser un homenatge a la NWOBHM. Un disc ple d'influències de bandes com Saxon o Iron Maiden, que sense aportar res de nou, són capaços de crear expectació. Com enganxa esmentar la producció. Una producció més cuidada hagués fet aquest conjunt de cançons un disc molt més sòlid. Així i tot, un disc molt recomanable.

ZorroLoko
23/01/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.