SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Rhapsody of Fire - Glory for Salvation (2021)

Rhapsody of Fire - Glory for Salvation
Rhapsody of Fire logo
Italia

Glory for Salvation

Symphonic / Progressive / Power Metal
AFM Records
2021


Temes

1. Son Of Vengeance
2. The Kingdom Of Ice
3. Glory For Salvation
4. Eternal Snow
5. Terial The Hawk
6. Maid Of The Secret Sand
7. Abyss Of Pain II
8. Infinitae Gloriae
9. Magic Signs
10. I'll Be Your Hero
11. Chains Of Destiny
12. Un'Ode Per L'Eroe
13. La Esencia De Un Rey

Formació

Teclats, piano, orquestracions i cors: Alex Staropoli
Guitarres i cors: Roberto De Micheli
Baix: Alessandro Sala
Veus: Giacomo Voli
Bateria: Paolo Marchesich

Crítica

La banda de Power Metall d'origen italià Rhapsody of Fire, tornen seguint la trajectòria marcada pel seu anterior àlbum d'estudi titulat The Eighth Mountain. Un disc que va suposar el retrobament amb gran part dels seus fans, i que han rescatat melodies i estructures per a aquest nou lliurament. Tots tenim clar que aquests Rhapsody són els Rhapsody de Staropoli. Poca cosa queda dels Rhapsody en què militava Luca Turilli i Fabio Lione. No obstant això, aquest nou treball discogràfic rescata el so i l'energia èpica que tant admirem, sent un mereixedor clar de formar part de l'estirp Rhapsody. Alex Staropoli, ara líder de la banda, dirigeix ​​des dels teclats el nou rumb de “Glory For Salvation” el treball que suposa la veritable prova de foc. Prova que passen amb excel·lent. Seu i dóna't l'oportunitat d'escoltar aquest disc, no et defraudés.

El disc l'obre Son of vengance. Una cançó enèrgica on els teclats de Staropoli, s'ajusten completament amb la veu Giacomo Voli, un músic en ple estat de forma, sens dubte. Més de cinc minuts de durada de pur Power Metal on les guitarres de Roberto de Micheli construeixen unes harmonies d'infart. El llegat del Power Metall que impero a Europa durant la dècada dels anys 90 sembla estar intacte. El segueix The Kingdom of Ice, un tema heretat del veritable Speed ​​metal, on els arranjaments orquestrals augmenten l'èpica d'una cançó d'infart. Només portem dos temes i ja podem afirmar que la banda està perfectament engreixada.

El tercer tall de l'àlbum es titula Glory for Salvation moment on l'energia augmenta a dojo. El tema que dóna nom a aquest àlbum és el reflex del que busquem en un àlbum d'aquest calibre. La tècnica de Paolo Marsechich amb el doble bombo de la bateria és magistral. Virtuosisme a dojo en què, al meu entendre, és el millor tall de tot el disc. Arribem a “Eternal snow”, un tema que arrenca amb una secció de vents. Un tall que serveix de preàmbul per a “Terial the Hawk” una cançó que intercala a la perfecció l'energia del Power Metal amb la màgia del Folk Metal. Les influències del folk medieval són evidents aportant aquesta particular atmosfera de caràcter hipnòtic al llarg de tota la seva estructura.

Amb Maid of the secret sand arribem al sisè tall de l'àlbum. En aquest tall, les guitarres de Roberto De Micheli es troba encaixada a la perfecció amb la base rítmica. Probablement sigui el tema del disc on la banda demostri el seu virtuosisme i tècnica sense cap mena de complex. Un tema excel·lent. El segueix “Abyss of pain II”, i amb ella sobrepassem la primera meitat de l'àlbum. La cançó amb més durada de tot el disc arrenca amb una orquestració de primer nivell per mica en mica anar donant pas a un riff de guitarra esmolat, d'aquells que imprimeixen caràcter. El treball coral de les tornades és digne de menció. El millor del tema la banda ho deixa per al final, sols de guitarra harmonitzats, i orquestració de luxe.

A “Infinitae Glorificae” recupera la cara més Power Metal, just el que els fans volem escoltar. De nou, la base rítmica és el principal protagonista de la melodia, el motor que arrossega la banda cap a la sobrietat de les melodies. El solo de guitarra és digne de menció. El segueix Magic signs arrenca amb una guitarra acústica a través d'una intro intensa i càlida. El tema més èpic de l'àlbum és un mitjà temps de detalls acurats. Una cançó que tanca amb uns arranjaments orquestrals similars a la introducció del següent tall, de títol “I'll be your hero” cançó de gran qualitat que va servir com a single de presentació d'aquest disc.

Arribem a Chains of Destiny i amb ell, de nou, torna el Power Metall de la vella escola. Un tema èpic marcat pel caràcter, actitud i tècnica de la banda. El treball de la banda és excel·lent. Un tema èpic que hauria de formar part de cadascun dels seus directes. El segueix “Un´ode per l´eroe” una Power Ballad emotiva on la veu i el sol de guitarra eleven aquest tema a la categoria de llegenda. Tancant aquest disc escoltem “L'essència del rei”, la versió en castellà del tema anterior. Cosa que sens dubte fa olor d'estratègia comercial per arribar al públic de parla hispana.

Rhapsody Of Fire ens porta amb aquest "Glory For Salvation" l'oportunitat per escoltar el millor del Power Metall. Un àlbum excel·lent. Un disc que mostra el perfecte estat de forma de l´alineació a través d´un grapat de temes de gran qualitat que desitgem poder escoltar en directe.

ZorroLoko
20/04/2022

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.