SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Avantasia - Ghostslights (2016)

Avantasia - Ghostslights
Avantasia logo
Alemania

Ghostslights

Symphonic Power Metal
Nuclear Blast
2016


Temes

1. Mystery Of A Blood Red Rose
2. Let The Storm Descend Upon You
3. The Haunting
4. Seduction Of Decay
5. Ghostlights
6. Draconian Love
7. Master Of The Pendulum
8. Isle Of Evermore
9. Babylon Vampyres
10. Lucifer
11. Unchain The Light
12. A Restless Heart And Obsidian Skies

LIVE CD
1. Spectres
2. Invoke the Machine
3. The Story Ain't Over
4. Prelude
5. Reach Out for the Light
6. Avantasia
7. What's Left of Me
8. Dying for an Angel
9. Twisted Mind
10. The Watchmakers' Dream
11. Another Angel Down

Formació

Veus, teclats i baix: Tobias Sammet
Guitarres, Baix i teclats: Sascha Paeth
Orquestacions i teclats: Michael Rodenberg
Bateria: Felix Bohnke

Guitarres: Bruce Kulick
Guitarres: Oliver Hartmann

Crítica

Ja fa unes setmanes del major event que va suposar el llançament de la setena entrega ja d'Avantasia. El que va començar com un projecte paral·lel d'estudi ha acabat convertint-se en un dels majors desplegaments en directe i en estudi de l'escena metalera actual i referent per a qualsevol opera rock que es preï superant àmpliament al projecte primari del vocalista.

Una vegada més el marc és incomparable, grans composicions interpretades senzillament pels millors vocalistes a nivell mundial i un desplegament de treball darrere, impressionant.

El primer tema va servir de single i amb vídeo afegit que pots veure sobre aquestes línies. El primer que podem apreciar és que el bo de Tobias torna com en els seus orígens en Edguy, al baix, per suposat a més de teclats addicionals, veus i mil coses més!

El disc té un ritme molt més pausat que els dos primers que van prendre com a gran referent el power metall encara que poc a poc va anar evolucionant fins arribar al dia d'avui amb un disc molt més variat.

Col·laboracions com sempre d'autèntic luxe. El segon tall "Let The Storm Descend Upon You" de més de dotze minuts de durada "només" compta amb estrelles de la talla de Jørn Lande, Ronnie Atkins de Pretty Maids i Robert Mason. El disc en general, a diferència d'anteriors publicacions, és dens i per tant no entra tan fàcil, com ara les dues primeres parts que eren com aigua fresca en ple estiu. Però aquestes sensacions van desapareixent amb les successives escoltes portant-nos per terrenys molt treballats, múltiples arranjaments i unes veus que copen un protagonisme espectacular al costat d'uns cors majestuosos plens d'èpica.

Tercer tall, "The Haunting" i em ve a la ment sense pensar-ho dues vegades els extints Savatage. Dee Snider de Twisted Sister dóna el seu particular toc vocal a un tema teatral que bé podria pertànyer a una interpretació no només musical, sinó en tota regla una escena de teatre.

Els temes, parlava de densitat, són més de durada considerable com aquest "Seduction of Decay" de més de set minuts. Agressivitat metàl·lica pesada dóna pas a la dialèctica vocal entre l'alemany Geoff Tate de Queensrÿche i el bo de Tobias que ha aconseguit fer-se i situar-se entre els més grans de la esecena mundial.

Musicalment Avantasia també ha comptat una vegada més amb grans instrumentistes; com a base de la banda ens trobem a Edguy Felix Bohnke a la bateria completant la secció rítmica original d'Edguy amb Tobias i el gran Sascha Paeth, el que va ser ànima d'Heaven 's Gate s'encarrega de les mescles, ajudes al baix, guitarres, teclats i orquestracions. Garanties d'èxit i qualitat que a més també s'encarrega de transmetre al directe!

Donant nom al llançament arriba "Ghostslights", el tema més power i ràpid del compacte i amb la màgia que li dóna Michael Kiske, qui no oblidem que es va reinventar per al metall amb Avantasia sota un estrany pseudònim "Ernie" que no va enganyar a ningú , jugant també amb Jorn Lande. Un plaer sempre tornar a veure a aquesta llegenda viva interpretant ràpides melodies i temes potents de metall. Gràcies Avantasia!

"Draconian Love" ens dóna un toc molt més melòdic i ens regala les veus de Herbie Langhans de Sinbreed, Beyond the Bridge i Whispers in Crimson. La tornada senzillament descendeix a una harmonia i un nivell de enganxada excepcional. És d'aquests temes que no entren ràpid però que després es converteixen en una petita joia.

També densos són els cinc minuts de tall més oriental en el seu inici de "Màster Of The Pendulum" amb la col·laboració d'un altre gran i és que Marc Hietala de Nightwish deixa el seu segell i la seva empremta amb la seva veu tipus Peavy Wagner. Màgic tornada de nou amb un canvi de to marca de la casa.

Col·laboracions també apareixen en l'apartat musical i és que no cal oblidar a un altre artífex de la màgia del directe com és Oliver Hartmann que posa guitarres i a Bruce Kulick que també deixa la seva empremta en aquest mega-llançament.

Lenta, melancòlica i emotiva és el tema lent (tan lent que no arriba ni a balada, més aviat diàleg musical) entre Tobias i Sharon donin Adel de Within Temptation. No s'ha escatimat en aconseguir interpretacions de pes per als personatges que van desgranant la història.

De nou més de set minuts de metall clàssic és el que ens deixa "Babylon Vampires" on destaquen sobretot els cors

Jorn Lande cobra especial protagonisme al llarg d'aquest llarga durada (mai millor triat el nom) ja fa una altra estel·lar aparició en "Lucifer", tema que segur cau en els seus directes amb un lent i bell inici amb piano que amb una pausada pujada de intensitat acaba desembocant en un apoteòsic final. Brillant, sense més!

Tema de nou de tall power com en els primers discos, és a dir, de fàcil escolta i és que clar, Michael Kiske batent-se en duel amb Ronnie Atkins és un al·licient molt atractiu. No cal deixar de comentar el contrast que es va vivint entre guitarres netes i teclats, que en adquirir potència donen èmfasi a una tornada de nou molt enganxós.

Arribant al final ens deixen de nou un inici en mode balada que desemboca al mig temps amb "A Restless Heart and Obsidian Skies" i un espectacular Bob Catley, present des dels orígens.

Per finalitzar, cura, el primer rodó !, ens arriba "Wake up to the Moon" a manera de bonus del digipack. L'elenc de veus és ja per plorar, d'alegria, és clar. Medi temps de tall popero per pujar mínimament la intensitat i és que la instrumentació és crucial en Avantasia però qui mana i ho s'erigeix ​​en obra mestra són les interpretacions vocals i els seus músics.

Senzillament, Tobias no ha deixat res a l'atzar ja que ens regala un segon CD per obrir boca amb onze temes en directe, ni més ni menys!

Senzillament la posada en escena que fa la banda és increïble i es transmet de ple amb aquests temes amb molts dels músics que han anat intervenint en cada obra. Esperem que no falti cap d'aquestes obres en els directes del projecte, que per descomptat tenen una durada, també especial.

Mereix una crítica a part aquest directe en tota regla, així que senzillament ho deixarem en brillant i no et perdis si tens ocasió!

Víc Salda
11/03/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.