SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

AGO - Omega & Alpha (2018)

AGO - Omega & Alpha
AGO logo
España

Omega & Alpha

Heavy Metal
Rock Estatal Records
2018


Temes

1. Intro
2. Desolación
3. Engendro
4. Sin ti
5. Tú me puedes sentir
6. Esclavo de tu amor
7. Ídolos del rock
8. Déjate llevar
9. Con sangre en tus manos
10. El verdugo
11. Metiéndola en caliente
12. Oscuro callejón
13. Predicadores de la violencia

Formació

Veu: Manuel Escudero
Baix: Quique Del Río
Guitarra rítmica: Vicente Del Río
Bateria: Juan Diego Aguilar
Guitarra solista: Miguel Ángel Leal

Crítica

No són nous en això, ja fa més de 30 anys que AGO, banda formada l'any 84, vénen facturant una potent combinació de Heavy i Hard Rock des de Còrdova. No van arribar a gravar cap àlbum, van registrar algunes donem però l'any 87 la banda decideix dissoldre. Separant els camins, els seus noms ressonessin després en bandes com Medina Azahara, Santelmo o Sagrament, ... però això ja és una altra història. L'any 2014, la banda es reuneix de nou amb les ànsies de recuperar allò que no van poder gaudir en el seu moment. El 2018 ens presenten Omega & Alpha, una nova era per AGO.

AGO ens presenta un conjunt de temes d'autèntic Heavy Metal dels vuitanta. Temes que majoritàriament pertanyien als seus donem de la dècada dels 80. Ara ens les presenten regravades amb un so actualitzat juntament amb algun tema nou.

El disc el obre una Intro plena de virtuosisme i tècnica on des del primer instant la guitarra de Miquel Àngel Leal ja ens assegura molt bons moments. El segueix "Desolación". Un tema cru d'autèntic Heavy Metal que fa olor de la dècada dels 80 en cada porus. Un tema ràpid, ple d'intensitat i ràbia. Un tema que ens recorda als millors moments de l'Heavy Metall cantat en castellà. Se'ns fa inevitable recordar-nos de bandes com Obús, Barón Rojo o els primers treballs de Saratoga. Un disc que arrenca molt bé. I com el promès, és deute. El sol de guitarra de Miquel Àngel Leal demostra estar a l'altura de l'ocasió.

El segueix "Engendro", tercer tall de l'àlbum. Un autèntic himne metalero que fa augmentar la qualitat del disc encara més. Del millor de tot l'àlbum, sens dubte. A continuació AGO ens ofereix versió de Juan Pardo de la cançó "Sense tu". Una cançó que AGO ha sabut fer seva, gràcies a més a la col·laboració de Javi Deu, guitarrista i teclista de Mago de Oz.

A "Tu me puedes sentir", la banda té com a convidat als teclats a Manuel Ibánez, dels mítics Medina Azahara. Una cançó crua, plena d'harmonia i melodia, que personalment és de les cançons que més m'han agradat de tot el disc. Un tema ple de ritme i actitud amb canvis d'estructura i tempo on Juan Diego Aguilar demostra tenir un do per a la bateria. A continuació escoltem Esclau del teu amor, tema on col·labora Giovanni Tradardi de la banda Zhenx. Un tema pausat, de grans matisos, on AGO aposten per un rock proper al AOR. Una Power Ballad emotiva i de text cura que ens presenta una faceta més de la banda. Una cançó enganxosa on AGO demostren el seu potencial per construir grans melodies.

A "Ídolos del rock", AGO ens mostren tot el seu potencial per fer autèntic Heavy Metal. Un himne en què Manuel Escudero ens recorda al desaparegut Va donar. Un treball vocal que evidencia, un cop més, el gran potencial d'aquesta banda, molt per sobre de la mitjana. El segueix "Déjate llevar". En aquesta ocasió, els col·laboradors són Ismael Filteau de Silver Fist i Alberto Rionda, d'Avalanch. Hem de reconèixer que AGO ha sabut ajuntar-se de col·laboradors del panorama Hard Rock i Heavy Metal espanyol del més salt nivell, i això es nota. Una composició enèrgica i brillant acompanyat d'unes melodies de guitarra amb caràcter en un altre dels grans temes de l'àlbum.

"Con sangre en tus manos", és el següent tall. En aquest moment els dignes col·laboradors de AGO no són altres que Sherpa, Manuel Ibánez, de Medina Azahara, i Maikel de la Riva, de El Hombre Gancho". Un tema on els teclats adopten un especial protagonisme en la melodia. Una gran cançó que ens transporta de nou a la dècada dels 80, en un moment on el Hard Rock en castellà està en la seva màxima expansió. El segueix "El verdugo", amb la col·laboració d'Isaac Palón, exvocalista de la banda Universa. Un tema que segueix mantenint el nivell d'un disc que sincerament, m'està sorprenent positivament. Grans melodies i riffs de guitarra esquinçades.

"Metiéndola en caliente" és un tema macarra i ple d'actitud que ens recorda als veterans Luxúria. Un tema enèrgic i ple de xuleria on AGO a comptat amb la col·laboració de Pepe García Román, de L'Home Ganxo, i Txus vaig donar Fellatio de Mägo d'Oz. El segueix un altre gran moment de l'àlbum, "Oscuro Callejón", un tema brutal on la banda es desenfrena creant un dels temes més elaborats del disc. En aquesta ocasió la banda compta amb Patricia Tapia, de KHY, Jorge Berceo, de Zenòbia, Tete Novoa, de Saratoga, i Pepe Maiden, de Inmemorian. Tot un luxe de col·laboradors, què més es pot demanar?

"Predicadores de la violencia" és un tema fosc i dens, de base rítmica pesada. Tema en el qual col·laboren Xinès Banzai, Silver, de Silver Fist, Kike García, de Cicló, i Rosa, de Muro, ... entre d'altres. El disc el tanca Trenca la xarxa, una cançó enèrgica i canyera que sona de luxe, i que explica la col·laboració de Carlos Pina, de Panzer. Un disc que acaba amb la mateixa energia amb la que va començar.

AGO sembla estar vivint una segona joventut, amb la saviesa que donen els anys. Una cosa que s'evidencia en aquest àlbum, Omega & Alpha, un disc que mostra la realitat de l'Heavy Metall i l'Hard Rock cantat en castellà amb una qualitat digna de ser reconeguda. Esperem que AGO segueixi creixent en aquesta direcció, i que ara, després de tants anys d'aturada puguem gaudir de tot el potencial que no vam poder gaudir en el seu moment.

ZorroLoko
21/03/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.