SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Saurom - Music@ (2020)

Saurom - Music@
Saurom logo
España

Music@

Heavy Metal
Maldito Records
2020


Temes

Amanecer
La Hija De Las Estrellas
Salta
El Queso Rodante
La Ciudad Del Renacimiento
El Lazarillo De Tormes
El Bardo
Cuando Nadie Nos Ve
La Danza De Los Mundos
Mi Gente
Fiesta De La Cerveza
Reina De Mis Sueños
3, 2, 1… ¡La Tierra!
Música
Duermedela

Formació

Bateria i percussió: Antonio Ruíz Izquierdo Michael Donovan
Guitarra rítmica i acústica, veu, cors, gaita gallega, flauta, low i tin whistle, violí, ocarina, sitar i llaüt: Narciso Lara Márquez "Narci", El joglar
Guitarra solista, rítmica i acústica, mandolina, banjo, llaüt i sitar: Raúl Rueda Hernández Raulito, Françoise de Gitanne
Baix: José Antonio Gallardo Femenia "Josele", Lord Fosc Zzräipy, Joselito Airlines:
Veu i cors: Miguel Ángel Franco Mejías "Migue"
Teclats, piano, acordió, tin whistle, keytar, clarinet, samplers i cors: Santiago Luis Carrasco Carrasco "Santi", Dr. Amor

Crítica

Estic davant un dels discos més madurs d'un dels grups espanyols amb una creativitat i una passió per la melodia i el bon fer aclaparadors.

Els joglars del Heavy/Rock van donar a llum el seu desè àlbum a finals del 2020 després d'un complicat any, i el resultat no és altre que majúscul mantenint l'esperit del grup.

Per a qui no els conegui, Saurom formats el 1996 practiquen un heavy/rock celta, joglaresc, diferenciats de Mägo de Oz però amb similituds.

Després de la publicació de "Sueños" que va ser disc doble van deixar el llistó ben alt, però davant del que estem no es queda enrere.

El primer que crida l'atenció és la producció cuidada i pulcra que suma al resultat final, i el segon és que no hi ha tema de farciment dels que pràcticament tots podrien ser tocats i gaudits en directe.

Considero que no cal descriure totes les cançons perquè totes les que componen el plàstic són una peça que totes juntes formen un bell retaule de melodies i lletres inspiradíssimes (com no podia ser altrament).

El que ens trobarem en el no tan nou rodó són melodies cuidadíssimes, lletres que traspassen l'ànima i una mica de varietat, centrat en el hard rock joglaresc, però si cal destacar cançons anomenaria la inicial "Amanecer" amb una intro trobadoresca que posteriorment es converteix en una cançó de folk rock en què destaca la tornada enganxosa i un missatge profund amb diferents interpretacions "...avui podràs plorar i regar els camps de pena o felicitat".

Molt destacable i amb la tònica del tema anterior és la "Filla de las estrellas" amb una melodia de flauta que arriba a l'ànima (en parts em recorda alguna cançó de Nightwish).

Després tenim temes més festius com són "Salta", "El formatge rodant", "Festa de la cervesa" i "La meva gent" destacant Salta, la festa de la cervesa i La meva gent amb un gust de ska com a idònies per al directe.

"El lazarillo de Tormes" que va ser single és un altre tema molt destacable tant per la seva lletra (cultura castellana) com per la música amb caràcter més heavy i amb un fons simfònic que li dóna més dramatisme, la tornada perfecta i les guitarres d'excel·lent.

"La dansa dels mons" és una altra delícia de la qual destaca en gran manera la lletra amb el seu missatge de germanor i unió al món, amb la col·laboració d'Auri Serrano, Ingrid Padoan i Rosa de la Cruz en veus femenines amb fragments en català i gallec (Ndr: si la gent escoltés més amb l'ànima el món seria un lloc més agradable on viure) per la llibertat de l'ésser humà! Atents al sol de guitarra!
I per quasi finalitzar una sorpresa anomenada “3,2,1... La terra!, una cosa diferent amb un enfocament més pop i plena de sensibilitat, la seva lletra descriu de forma de viatge espacial el naixement d'un nadó.

"Música" tema homònim és del millor del disc i de tota la seva discografia, amb guitarres gruixudes i melodies cèltica com bé saben fer.

En definitiva, la nova obra de Saurom és un disc delicat però potent del qual de totes les cançons se'n pot treure una cosa positiva i, dit sigui de passada, el títol del disc fa honor al que hi trobarem. Personalment va ser el millor del 2020 a nivell nacional i només cal felicitar-los i esperar el proper disc.

AlSmith
20/12/2021

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.